Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

Router van BSD of D-Link

None
14 antwoorden
 • Je hebt vandaag veel aanbod van routers. Niet alleen van D-Link. Ze beloven veel oa goede firewall-mogelijkheden en draadloos.

  Een BSD heeft de reputatie een solide router/gw/fw te zijn. Maar die moet je dan wel zelf bouwen. Ben je dan niet bezig met het opnieuw uitvinden van de transistor ?

  Is er een router (of meer dan 1) waarmee je de robuustheid van BSD kunt benaderen ? Zo ja, in welke prijsklasse zijn die beschikbaar ?
  opamax
 • Ik ben bang dat je over een aantal verschillende dingen door elkaar haalt…

  De versie met BSD zal je wel een oude PC-bedoelen met twee netwerkkaarten en zo gaat fungeren als Router, gateway en Firewall… De adslmodem zal dan alleen de brug zijn tussen het internet en jouw BSD-router. Achter de BSD-router moet dan een normaal accesspoint geinstalleerd worden… en alles zelf in te stellen en zelf moeten installeren…

  Een adsl-modem / router / accesspoint zit meestal een vorm van een linux (De linksys GL-AP-routers bijvoorbeeld) op… en meestal wel een soort firewall, deze is natuurlijk niet helemaal fijn te tunen als een BSD achtige configuratie… De meeste alles in één doosjes zijn wel goed om te gebruiken…

  Die dingen zijn wel betrouwbaar, zelf heb ik een eminent-em4114… een goede vriend van mij vertelde dat het een goed merk is… deze was 120 euro… ik denk dat in die prijsklasse moet gaan kijken… Bezoek eens tweakers.net
 • Mijn livebox draaide tot de laatste upgrade waarschijnlijk FreeBSD, tenminste, dat is wat alle fingerprinting aangaf (ja, fingerprinting kan er naast zitten). Ook de interfacenamen geven die impressie. De meeste routers zijn wel betrouwbaar. Het verschilt nogal in hoeverre je ze aan kunt passen.
 • Ergo: als je maar redelijk veel aan/in die router kunt bijstellen -tunen- dan zal dat ook als een goede firewall kunnen fungeren. En dan zou ik Freebsd een ereplaatsje kunnen geven. Weggooien niet, want er zitten daarvoor teveel uren in.

  Zelf heb ik -van Solcon- een Eminent 4202. Die zal dan ook wel goed zijn. Dat ding staat hier al enkele maanden. Had niet het idee dat ie zoveel kan. Moet trouwens zien erin te komen, want m'n browser ziet 'm niet. Denk dat ik ActivX en/of Java moet AAN zetten. Ga daar een dezer dagen mee klooien.

  Heel vriendelijk dank.
  opamax
 • [quote:ef3c7168ef="opamax"]Ergo: als je maar redelijk veel aan/in die router kunt bijstellen -tunen- dan zal dat ook als een goede firewall kunnen fungeren. En dan zou ik Freebsd een ereplaatsje kunnen geven. Weggooien niet, want er zitten daarvoor teveel uren in.

  Zelf heb ik -van Solcon- een Eminent 4202. Die zal dan ook wel goed zijn. Dat ding staat hier al enkele maanden. Had niet het idee dat ie zoveel kan. Moet trouwens zien erin te komen, want m'n browser ziet 'm niet. Denk dat ik ActivX en/of Java moet AAN zetten. Ga daar een dezer dagen mee klooien.

  Heel vriendelijk dank.
  opamax[/quote:ef3c7168ef]

  Hum, ik hoef voor mijn eminent em4114 geen ActivX of Java te hebben… Ik doe het namelijk via FireFox… kijk eens op www.eminent-online.com voor een nieuwe firmware en de handleiding….

  Nu herken ik de em4202… ik heb hem maandag nog geinstalleerd bij een kennis van mij… ( http://10.0.0.2 ) en admin / epicrouter… Je kan NAT, Firewall, DMZ, port-forwarding instellen… vrij uitgebreid allemaal…

  Succes RK
 • [quote:8aaa7c0ee4="RK"]Hum, ik hoef voor mijn eminent em4114 geen ActivX of Java te hebben… Ik doe het namelijk via FireFox… [/quote:8aaa7c0ee4]Heb ook Firefox en in >Start >Instellingen >internetopties heb ik alle ActivX en Java UITgeschakeld.[quote:8aaa7c0ee4="RK"]Nu herken ik de em4202… ik heb hem maandag nog geinstalleerd bij een kennis van mij… ( http://10.0.0.2 ) en admin / epicrouter… [/quote:8aaa7c0ee4]Exact[quote:8aaa7c0ee4="RK"]Je kan NAT, Firewall, DMZ, port-forwarding instellen… vrij uitgebreid allemaal… [/quote:8aaa7c0ee4]Maar ik wil eigenlijk naar een draadloze router. Die moet tegenwoordig toch ook goed te beveiligen zijn ? Heeft er iemand met een bepaald merk goede ervaring ?[quote:8aaa7c0ee4="RK"]Succes RK[/quote:8aaa7c0ee4]Dank je wel
 • [quote:8ff1682794="opamax"] Maar ik wil eigenlijk naar een draadloze router. Die moet tegenwoordig toch ook goed te beveiligen zijn ? Heeft er iemand met een bepaald merk goede ervaring? [/quote:8ff1682794] Een aantal goede routers worden genoemd in deze discussie.
 • [quote:52c73d924d="jolo"][/quote:52c73d924d]Heb nog helemaal niet naar die discussie gekeken(ga ik zeker doen) en daar is Jolo weer. Had ook nog niet definitief besloten om van freebsd afscheid te nemen en daardoor die andere draad (inmiddels een kabel) nog niet (wat mij betreft) afgesloten, maar het feit dat ik Jolo hier weer zie dan staat mijn besluit vast. Als Jolo ook nu nog meedenkt -en dat geval (hw-router) en daardoor het -dus- niet afgkraakt is voldoende om dat besluit te nemen. Freebsd adieu. Maar alleen na een driewerf HOERA voor Jolo die met heel veel geduld BLIJFT adviseren en aanmoedigen. Petje af enne..
  HEEL HARTELIJK DANK ! Met zulke mensen is dit forum onsterfelijk !
  opamax
 • [quote:cd932cda66="opamax"]Als Jolo ook nu nog meedenkt -en dat geval (hw-router) en daardoor het -dus- niet afgkraakt is voldoende om dat besluit te nemen. Freebsd adieu. [/quote:cd932cda66] Om daar helemaal zeker over te zijn, heb je al bepaald welke instellingen je van de router/firewall je belangrijk vind? En deze hier te posten, zodat we kunnen checken of er wel een hw-router is, die daaraan voldoet en ook nog binnen uw budget valt.

  Hoeveel afstand moet die draadloze router eigenlijk overbguggen? Zit daar nog 1 of meerdere muren/plafons tussen? Zijn deze van hout/steen/beton?
 • Heb een huis en een schuur. Voorkant huis-achterkant schuur is ongeveer 30M. Tussen huis en schuur heb ik -jaren her- een aparte rioolpijp met een diameter van 15 cm geplaatst. Voorkant huis komt buitenlijn binnen. Daar staat nu de router. Denk aan 2 of 3 vaste lijnen en 1 of meer draadloos. Via de rioolpijp trek ik een utp en achter denk in aan een identieke routeropstelling. Dat zal best wel gaan lukken, denk ik.

  De instellingen van de router ? Dat is een goeie, moet ik nog naar kijken. Als zzp'er gaat nu veel 'vrije tijd' op aan boekhouding en btw-aangifte.
  So long
 • [quote:967acc55fa="opamax"]Heb een huis en een schuur. Voorkant huis-achterkant schuur is ongeveer 30M. Tussen huis en schuur heb ik -jaren her- een aparte rioolpijp met een diameter van 15 cm geplaatst. Voorkant huis komt buitenlijn binnen. Daar staat nu de router. Denk aan 2 of 3 vaste lijnen en 1 of meer draadloos. Via de rioolpijp trek ik een utp en achter denk in aan een identieke routeropstelling. Dat zal best wel gaan lukken, denk ik.

  De instellingen van de router ? Dat is een goeie, moet ik nog naar kijken. Als zzp'er gaat nu veel 'vrije tijd' op aan boekhouding en btw-aangifte.
  So long[/quote:967acc55fa]

  30 meter… dat is behoorlijk lang… Als je met een draad gaat werken hoef je niet een router te nemen…. maar kan je het eenvoudig doen met een switch of hub… deze creeërt een aantal extra aansluitingen in de schuur… De uitgifte van Ip-adressen wordt dan gedaan op de router in huis, dan blijf je in hetzelfde netwerk… Neem een switch, die zijn misschien een fractie duurder dan een hub maar zorgt voor een stukje minder netwerkverkeer….
 • Die 30M is dan wel van voorkant huis (waar signaal binnen komt) tot achterkant van de schuur (chilling room zeggen de kleinkinderen). Maakt het dan uit, qua netwerkverkeer, of er in de schuur een switch of een router staat. Onderling verkeer zal er niet veel zijn. Elke pc zal voorzien worden van spelletjes enz. Enne…, als het aan hen ligt, moet elke pc op internet kunnen. Pas in dat geval zie ik netwerkverkeer. En is 1x utp van huis naar schuur dan een beperking ? En is een switch dan dus beter ?
 • [quote:3f3c37f579="opamax"]Die 30M is dan wel van voorkant huis (waar signaal binnen komt) tot achterkant van de schuur (chilling room zeggen de kleinkinderen). Maakt het dan uit, qua netwerkverkeer, of er in de schuur een switch of een router staat. Onderling verkeer zal er niet veel zijn. Elke pc zal voorzien worden van spelletjes enz. Enne…, als het aan hen ligt, moet elke pc op internet kunnen. Pas in dat geval zie ik netwerkverkeer. En is 1x utp van huis naar schuur dan een beperking ? En is een switch dan dus beter ?[/quote:3f3c37f579]

  30 meter voor draadloos is veel als er een aantal muren tussen zitten en hoe verder van het accesspoint hoe langzamer de verbinding.


  Voor UTP is één kabel naar de schuur geen beperking… Verschil tussen hub en Switch: Op een hub komt een signiaal binnen op één poort en deze wordt op alle poorten verder gezet.

  Als een signiaal op een switch binnen komt kijkt hij naar welk ip-adres (en dus poort) hij moet en dan geeft hij het signiaal alleen aan die poort en niet op alle poorten. Dat is het verschil.

  Binnen een klein netwerkje is één kabel naar de modem niet het probleem, de adsl-lijn naar buiten is toch de bottleneck. Bij heelveel kleine bedrijven met een stuk of 10 - 15 computers heeft de server ook maar één netwerkaansluiting.
 • Goed college. Vriendelijk dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.