Vraag & Antwoord

OS Anders

welk besturingssysteem?

Anoniem
Vandread
12 antwoorden
 • Ik ben nu een windows gebruiker, maar ik zou graag wat anders willen proberen. Ik heb "linux" ook al geprobeerd, maar ik krijg me draadloze internet verbinding niet aan de praat. Nu vroeg ik me af of er een besturingssysteem bestaat waarbij het redelijk makkelijk is om me draadloze verbinding aan de praat te krijgen.
 • [quote:fdf31c996f="killdisease"]Ik ben nu een windows gebruiker, maar ik zou graag wat anders willen proberen. Ik heb "linux" ook al geprobeerd, maar ik krijg me draadloze internet verbinding niet aan de praat. Nu vroeg ik me af of er een besturingssysteem bestaat waarbij het redelijk makkelijk is om me draadloze verbinding aan de praat te krijgen.[/quote:fdf31c996f] Ik neem aan dat je bedoelt voor een PC. Je zou FreeBSD kunnen overwegen. Voor het aan de praat krijgen van de draadloze verbinding, check je de FreeBSD Handbook.
 • Om een windows gebruiker nou direct freebsd aan te bevelen vind ik wel een beetje overdreven. Een klikkerdeklik linux-distributie zoals suse of iets dergelijks lijkt me meer op zijn plaats. Freebsd is wel goed, maar je moet veel met de console werken en veel zelf doen. Niet iets waar de beginnende gebruiker op zit te wachten.
 • Ik zou ook SuSE proberen, dat is tot nu toe de enige distro waar ik nog helemaal geen gedonder mee heb gehad.
 • Maar TS had Linux toch al geprobeerd, en vroeg naar een ander besturingssysteem dan Windows en Linux. En bovendien staat de vraag in OS Anders. En daardoor vallen deze twee ook al af. Dus daarom stelde ik voor het met FreeBSD te proberen.
 • Wat dachten jullie van een open source OS dat compitabel is met windows xp en 2000? Het zit nog wel in de beta-fase, maar ze draaien er zelfs al 3d games op! Het is echter niet aanbevolen voor "dagelijks gebruik"
  http://www.reactos.org/xhtml/nl/index.html
 • ReactOS bevind zich nog in Alpha stage, het werkt op een eigengemaakte 'windows kernel' waardoor het dus mogelijk is windows-software erop te draaien. Het is open-source net als linux. Zelf heb ik er het volle vertrouwen in en zodra er een beta versie uit is zal ik zeker niet twijfelen om em eens uit te testen. ;)

  Deze alpha versie is wel te downloaden, maar zoals Rene Z al zei is ie nog niet geschikt voor dagelijks gebruik, zal wel met stabiliteitsredenen en kinderziektes te maken hebben, het is tenslotte een alpha release.
 • Je zou ook kunnen denken aan BeOS. Ooit commercieel, nu als 'open source' verder ontwikkeld. Verder kwam ik in een Engels Linuxblad nog Syllable tegen. Dat is nog niet produktierijp (hoewel, het is al weer ff terug dat ik er naar gekeken heb) maar naw wel bruikbaar.
  http://open-beos.sourceforge.net
  http://www.syllable.org/
 • ff een vraagie is ReactOS ook compatible met linux?

  zo ja wel wat voor de overtstappers:)
 • waarom moeilijk doen met dat windows en linux etc.
  je kan beter eens mac os x proberen,, stabiel (omdat het net als linux op unix is gebaseerd) , gebruiksvriendelijker dan windows, en volgens mij het os dat nog het meest-compatible is met windows.
 • [quote:faf437bbb5="mivd"]waarom moeilijk doen met dat windows en linux etc.
  je kan beter eens mac os x proberen,, stabiel (omdat het net als linux op unix is gebaseerd) , gebruiksvriendelijker dan windows, en volgens mij het os dat nog het meest-compatible is met windows.[/quote:faf437bbb5]
  Heb je voor OSX geen specifieke hardware nodig?
 • [quote:383e098c0d="mbeis"][quote:383e098c0d="mivd"]waarom moeilijk doen met dat windows en linux etc.
  je kan beter eens mac os x proberen,, stabiel (omdat het net als linux op unix is gebaseerd) , gebruiksvriendelijker dan windows, en volgens mij het os dat nog het meest-compatible is met windows.[/quote:383e098c0d]
  Heb je voor OSX geen specifieke hardware nodig?[/quote:383e098c0d]

  Helemaal goe, ik heb zelf Mac OSX 10.4 en het werkt prima, draadloos internet (je raad het al) prima!!, alleen jammer dat ik mijn schoolsoftware er niet o kan draaien, weet ook niet hoe maarja, dat is de prijs die ik moet betalen voor virus vrij internet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.