Vraag & Antwoord

OS Anders

hoe brand je een cd met de extensi toast???

Anoniem
0126165
4 antwoorden
 • Hallo

  Mijnvraag is: hoe brand je een bestand dat eindigt op Toast, onder MAC-OS X tiger, deze draait op een pc. je kunt wel mounten (zo heet dat geloof ik) dan opent het zich en zet een map op je bureaublad, waar je hem kunt installeren.
  Mijn vraag is, is de extensie Toast het zelfde als bij de een pc image zoals bin. en hoe brand je het dan met Toast, ik zie geen optie om een image te branden. ik heb Toast 7.0

  en hoe gaat het als je meerdere Cd die bij elkaar horen, moet installeren, als je de eerste mount of opent door dubbel te klikken. gaat hij dan vanzelf naar de tweede cd en zo verder of moet ik alle cd copieren en een dezelfde map. Ik las dat een dmg wel een image bestand is, klopt dat en hoe brand je dit bestand. waar eindigt een programma op die onder mac os intallerd, zoals bij pc op exe. is dat app.

  alvast bedankt
  gr Henk-Jan
 • Een bestand dat eindigt op Toast is niet zozeer de vervanging van bin/cue voor Mac OS X. Bestanden met deze extensies zijn namelijk universeel en onder Mac OS X dus ook gewoon te gebruiken (zowel mounten & branden). Hetzelfde geldt voor *.iso
  Toast heeft echter zijn eigen dingetje en noemt die bestanden standaard (je raadt het al) *.toast
  Deze zijn heel simpel te branden. Zoals bijna met alles onder Mac OS X gewoon door middel van drag & drop: dus bestand naar je toasticoon in de dock slepen en je bent klaar! De optie in Toast zelf zit onder het tabblad 'Copy' en dan aan de linkerkant het keuzevakje 'Image File' aanklikken.

  [quote:c055589be0]en hoe gaat het als je meerdere Cd die bij elkaar horen, moet installeren, als je de eerste mount of opent door dubbel te klikken. gaat hij dan vanzelf naar de tweede cd en zo verder of moet ik alle cd copieren en een dezelfde map.[/quote:c055589be0] Wat ik meestal doe is de eerste CD mounten; beginnen met installeren; wanneer hij vraagt om CD 2 de eerste CD 'unmounten' en de tweede mounten.

  [quote:c055589be0]Ik las dat een dmg wel een image bestand is, klopt dat en hoe brand je dit bestand.[/quote:c055589be0] DMG zijn inderdaad disc images en worden onder Mac OS X veel gebruikt wanneer je een programma download. Het enige wat je dan hoeft te doen is de DMG mounten en de applicatie die erin zit naar je applicationsfolder slepen. Een dmg is ook te branden met het standaard bij Mac OS X geleverde programma disk utility of gewoon met Toast op dezelfde manier als ik hiervoor heb beschreven.

  [quote:c055589be0]waar eindigt een programma op die onder mac os intallerd, zoals bij pc op exe. is dat app.[/quote:c055589be0]
  Mac OS X werkt eigenlijk weinig met extensies. Applicaties zijn meestal duidelijk herkenbaar en worden in de finder onder 'Kind' ook aangegeven als 'Application'.

  [quote:c055589be0]alvast bedankt[/quote:c055589be0] Graag gedaan!
 • Bedankt
  zo is mij heel wat duidelijk, dat branden snapte ik al maar dacht dat het toast bestand uitgepakt wordt net als bij een bin of iso bestand van de pc.

  nog een vraag rest mij, je noemde met meerdere cd's de eerst mounten, en dan tweede, maar eerst de 1ste weer unmounten, is dat de bedoelige dat ik de eerste weer uitschakeld, en het uitgepakte bestand verwijderd en dan de tweede mount, misschien duidelijk te maken in de volgorde van handelen

  Dus zo
  1 stap: 1ste uitpakken en installeren (vraag hij om de tweede cd)
  2 stap: moet je dan de 1ste gemounte cd weer verwijden (niet het toast bestand)
  3 stap: de 2de mouten en installeren

  Hoop dat ik zo duidelijk ben
  Henk-Jan
 • [quote:c2cdc7f25b="0126165"]Bedankt
  zo is mij heel wat duidelijk, dat branden snapte ik al maar dacht dat het toast bestand uitgepakt wordt net als bij een bin of iso bestand van de pc.[/quote:c2cdc7f25b]
  Ik weet niet of je het helemaal begrijpt :) Wanneer je een *.toast-bestand brandt is het niet zo dat je alleen dit bestand op de CD/DVD ziet staan, maar een uitgepakte variant net als bij bin/cue. Heb je bijvoorbeelde een Linux-distributie (om iets legaals te noemen :wink: ) als *.toast dan zie je na branden alle bestanden van die distro op de CD/DVD staan.

  [quote:c2cdc7f25b="0126165"]nog een vraag rest mij, je noemde met meerdere cd's de eerst mounten, en dan tweede, maar eerst de 1ste weer unmounten, is dat de bedoelige dat ik de eerste weer uitschakeld, en het uitgepakte bestand verwijderd en dan de tweede mount, misschien duidelijk te maken in de volgorde van handelen

  Dus zo
  1 stap: 1ste uitpakken en installeren (vraag hij om de tweede cd)
  2 stap: moet je dan de 1ste gemounte cd weer verwijden (niet het toast bestand)
  3 stap: de 2de mouten en installeren[/quote:c2cdc7f25b]
  Volgens mij maakt het allemaal weinig uit en kun je gewoon uitproberen. Wat ik doe:

  - stap 1: ik heb alle images (dat kunnen *.toast's, bin/cue 's, dmg's etc. zijn) op mijn desktop staan.
  - stap 2: ik dubbelklik op de eerste in de reeks van images; de eerste CD/DVD wordt gemount.
  - stap 3: ik start de installatieprocedure; de installer vraagt om CD/DVD 02.
  - stap 4: ik unmount de eerste door met de rechtermuisknop op de gemounte CD/DVD te klikken en te kiezen voor 'Eject' of door de gemounte CD/DVD naar de prullenbak te slepen. De prullenbak verandert dan in een ejectteken.
  - stap 5: ik mount de volgende CD/DVD in de reeks door op deze image (toast, dmg of bin/cue) te dubbelklikken en vervolg de installatie.
  - stap 6: zie stap 4.

  Zo duidelijk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.