Vraag & Antwoord

OS Anders

Server opzetten

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo ik heb een P3 computer met 128MB werkgeheugen over. Nou wil ik deze als server gaan gebruiken. Alleen zit te twijfelen tussen Ubuntu Server Edition of gewoon een Windows versie met XAMPP. Ik zit hiertussen te twijfelen omdat ik remote desktop control wil gaan gebruiken voor het geval ik wat aan de software wil gaan veranderen. Natuurlijk probeer ik hem zo te configureren dat dat zo min mogelijk hoeft. Ook wil ik hem meschien inzetten als gameserver voor Trackmania Nations en COD4 als die dit trekt op dedicated LAN. Ook komt er een website op en een centraal punt voor bestandenuitwisseling zodat ik er een bestand op een andere computer kan openen. Welke besturingssysteem raden jullie mijn aan. Als Ubuntu beter werkt als een windows versie dan kan dit ook alleen dan wil ik wel Remote Desktop Control

  Groetjes Maikel….
 • Hoeveel megahertz is die pentium III?

  COD4 lijkt me lastig, trackmania weg.

  Heb je wel verstand van Linux, anders ben je erg lang bezig met configureren..

  Verder is het hosten van een eigen server met een flink aantal spelers (>4) qua ping meestal niet te doen, de meeste internet providers hebben de upload behoorlijk geknepen en daar krijg je meteen last van.
 • [quote:313e15a6bc="stee0036"]Hoeveel megahertz is die pentium III?

  COD4 lijkt me lastig, trackmania weg.

  Heb je wel verstand van Linux, anders ben je erg lang bezig met configureren..

  Verder is het hosten van een eigen server met een flink aantal spelers (>4) qua ping meestal niet te doen, de meeste internet providers hebben de upload behoorlijk geknepen en daar krijg je meteen last van.[/quote:313e15a6bc]

  Dus een dedicated server voor spellen gaat niet lukken. Nou dan voor een website met Remote Desktop Control. Wat is dan beter???
 • Kijk hier eens:
  http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/netwerken/lamp/

  Maar dan heb je geen grafische gebruikersomgeving, alleen een terminalscherm. Overweeg eens om er minimaal 128 MB RAM bij te prikken, zodat je op tenminste 256 MB komt?

  Dan kun je de hoofdversie van Ubuntu installeren, met een gelikte grafische gebruikersomgeving. Daarin kun je dan achteraf de serverpakketten installeren. Dat vergemakkelijkt het beheer van de server enorm.

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.