Vraag & Antwoord

OS Anders

MS-DOS???

Anoniem
Charles-98
9 antwoorden
 • Onlangs ben ik in het bezit gekomen van een oude notebook die alleen een diskettedrive heeft. Maar hoe zet ik een OS op dit ding? Gezien de specs is alleen w3.x een optie, maar dan moet er wel al MS-DOS geinstalleerd zijn…
  Een MS-DOS bootdisk (van bootdisk.com) bleek onvoldoende te zijn.
  Wie weet iets???
 • Tsja, dan zul je moeten zien of je aan win311 diskettes kunt komen. Waren indertijd meen ik een stuk of zeven. Vraag eens op marktplaats of zo. Ik heb geloof ik nog wel ergens originele msdos 6.22 diskettes. Maar waar die zijn?
 • Die diskettes van W3.x heb ik hier in de la liggen. Maar installatie mislukte omdat er geen MS-DOS geinstalleerd is. Dat is dus het probleem en zoals geschreven is een bootdisk alleen kennelijk niet voldoende.
 • Mogelijk een upgrade versie? Kun je wel booten met die msdos disk? Zoja, partitioneer de schijf met fdisk, daarna formatteren met format c: /s, of sys c: erachteraan. Daarna nog eens proberen.
 • zit er wel een hard disk in… (lijkt van niet, alleen diskette station… of de TS is niet duidelijk genoeg)
 • Ja hoor en die is 775 MB. Niet veel naar de huidige maatstaven :D
  75 MHz processor en 72 MB werkgeheugen.
 • Zat voor win311 of msdos. Voor windows 9x is het licht, maar dat zou ook nog te proberen zijn. Of een lichte linux.

  offtopic: Ik heb hier nog een prachtig 80MB Quantum schijfje. Groot genoeg voor dit systeem, maar verder kun je er heel weinig mee.
 • [quote:8a42840b16="gerben"]Kun je wel booten met die msdos disk? Zoja, partitioneer de schijf met fdisk, daarna formatteren met format c: /s, of sys c: erachteraan. Daarna nog eens proberen.[/quote:8a42840b16] Zoals gerben het beschrijft zou het behoren te werken. Ik heb nog één van mijn oude Pentium één PC's bewaard. Als ik die met een Windows 95 bootdisk formatteer [code:1:8a42840b16] format c: /s [/code:1:8a42840b16] en de PC opstart vanaf de hardeschijf. Dan de Engelstalige Windows 3.1 disk 1 plaats. En A:\setup typ, wordt deze gewoon gestart. Even later wordt disk 2 gevraagd. En zo verder tot en met disk 6.

  Op de site van computerhope staan de systeemvereisten van Windows 3.1 en 3.11 http://www.computerhope.com/win3x.htm
  [quote:8a42840b16="Charles-98"]Maar installatie mislukte omdat er geen MS-DOS geïnstalleerd is. [/quote:8a42840b16] Wat gaat er dan fout? Welke foutmelding krijg je? Is dat diskette station nog wel in orde? Als daar nog steeds de originele inzit, zou deze wel eens versleten kunnen zijn.
  [quote:8a42840b16="gerben"]Of een lichte linux. [/quote:8a42840b16] Het probleem is dat de makkelijkste manier om Linux te installeren is vanaf CD. Hoewel Debian GNU/Linux 2.1 zou geïnstalleerd kunnen worden via een bedrade netwerkkaart. http://www.debian.org/releases/slink/i386/ch-hardware-req.en.html
 • http://www.freedos.org/

  Zou win 3.X op Freedos niet willen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.