Vraag & Antwoord

OS Anders

Automatisch opstarten van programma's voorkomen.

3 antwoorden
  • Tijdens opstarten van pc met windows xp, starten er veel programma's op. Het gevolg is dat het nogal lang duurt voor de pc bruikbaar is. Mijn vraag ïs: wat is de eenvoudigste manier om automatisch opstarten van al deze programma's uit te schakelen. Vr. Gr. Ruben :roll:
  • Ga naar Start Uitvoeren typ msconfig enter en ga naar opstarten. Haal alle vinkjes weg bij de dingen waarvan U wil dat ze niet opstarten. Laat het OS en de Antivirussoftware ongemoeid. :)
  • open in het startmenu het onderdeel "uitvoeren". type daar in: MSCONFIG Ga dan naar het tabblad opstarten en klik alles uit. Lees voor de zekerheid even na of je geen dingen uitzet die je wilt starten zoals anti virus. Bij de meeste pc's kan het geen kwaad om alles uit te klikken. Nog een niveau dieper is het programma "services" openen in "SYSTEEMBEHEER", hier kun je achtergrond programma's van windows aan en uit zetten, hier moet je wel goed weten welke je kunt stoppen en op "uitgeschakeld" zetten. Ik weet dat de FIREWALL en bv THEMES gestopt kunnen worden en dat levert snelheidswinst op.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.