Vraag & Antwoord

OS Anders

Over multibootsysteem..

9 antwoorden
  • Hallo mensen, Heb dus boven mn Windows 7 op een partitie naast XP gezet. Dat is tot zover gelukt, alleen bij het opstarten in de multiboot staat voor XP een 'oudere windows versie'. Nou wil ik graag dat veranderen in XP Professional,een regel eronder staat wel gewoon Windows 7, maar hoe doe ik dat? Alvast bedankt voor het meedenken. Groetenissen, Margreet.
  • Iemand enig idee hoe dat moet? Of heb ik het onderwerp in een verkeerde topic geplaatst? Groetenissen, Margreet.
  • [quote:a8b14a10d0="Margreet57"] (..) alleen bij het opstarten in de multiboot staat voor XP een 'oudere windows versie'. Nou wil ik graag dat veranderen in XP Professional,een regel eronder staat wel gewoon Windows 7, maar hoe doe ik dat? [/quote:a8b14a10d0] Dat zou je kunnen doen via applicatie EasyBCD. Enig info hierover is onder andere te vinden op de site van tweakers http://tweakers.net/meuktracker/23724/easybcd-202.html
  • Okee Jolo, ik zal me er es in verdiepen. Bedankt voor je uitleg. Groetenissen, Margreet.
  • Het is gelukt!!! :D Groetenissen, Margreet.
  • Wel een beetje aan de late kant maar toch nog ff een vraagje hieromtrent: Waar ik zo raar tegenaan kijk is dat als je WinXP opstart hij vindt dat die op C staat en als je Win7 opstsrt dat die vindt dattie op C staat, terwijl ik um op de D partitie heb geïnstalleerd. Het partitioneren ging dus niet in XP dus heb ik dat met 7 gedaan. Uh...is hier een verklaring voor?? Alvast bedankt. Groetenissen, Margreet.
  • Of het is drive swapping wat daar gebeurd is of de andere C is onzichtbaar gemaakt waardoor de D die eerst zichtbaar was nu D is onder win7.
  • Uh...ik begrijp niet helemaal wat drive swapping precies is. Heb wel op google t een en ander gevonden maar dat was niet op mijn situatie van toepassing... Groetenissen, Margreet.
  • [quote:bbecc62831="Margreet57"]Wel een beetje aan de late kant maar toch nog ff een vraagje hieromtrent: Waar ik zo raar tegenaan kijk is dat als je WinXP opstart hij vindt dat die op C staat en als je Win7 opstsrt dat die vindt dattie op C staat, terwijl ik um op de D partitie heb geïnstalleerd. Het partitioneren ging dus niet in XP dus heb ik dat met 7 gedaan. Uh...is hier een verklaring voor?? Alvast bedankt. Groetenissen, Margreet.[/quote:bbecc62831]Dit heeft te maken met de schijfletters. Om deze te wijzigen, ga naar computerbeheer, schijfbeheer. hier kan je op een partitie met de rechtermuisknop drukken, en stationsletter en paden wijzigen. druk op wijzigen, hier kan je de letters wijzigen. om even terug te komen op je vraag, er is niets aan de hand.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.