Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

Virtual Box

La Piovra
3 antwoorden
  • Opgegroeid op het mainframe, met VM (Virtual Machine) als specialisme, installeerde ik/men VM als eerste op het mainframe. Na het te hebben opgestart kon men daarna allerlei andere operating systemen van diverse pluimage (waaronder VM second level, 3-level, enz) installeren. Virtual Box, begrijp ik, moet worden gedownload en geinstalleerd onder een bestaand systeem (Windows, Lunux, e.a.), want zonder dat systeem geen internet, download, enz. Wat gebeurt er met dat bestaande systeem zodra Virtual Box na installatie wordt gestart? Wordt systeem 1 dan als eerste opgenomen als virueel systeem? Wie het weet mag het mij vertellen.
  • Virtualbox draait als los programma in het hostsysteem. Binnen virtualbox kun je vervolgens een of meer gastsystemen installeren en starten.
  • VirtualBox valt in dezelfde categorie als Virtual PC en VMWare Workstation, software die je op een bestaand OS toevoegd en als "programma" uitvoerd.

    Weet niet of je opzoekt ben achter een bepaalde oplossing. VMWare heeft een ESXi (VMware vSphere Hypervisor™) versie die gratis is in gebruik. Dit is een echt virtualisatie platform. Platform is gebaseerd op linux met een VMWare interface er overheen. Licht, makkelijk en snel te installeren. Op ESXi kan je vervolgens diverse VM's hosten. Beheer gaat via web-interface. Ondersteund meeste OSen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.