Vraag & Antwoord

OS Anders

Hoe verwijder ik unbunto?

4 antwoorden
  • Ik heb een computer gekregen van mijn werk en er staat unbunto op. Daar kan ik niets mee en het moet eraf. Als ik een Windows XP installatie diskette er in stop dan krijg ik foutmeldingen, iets van kan autorun niet starten. Kan ik Unbunto niet vanuit de bios er af gooien en dan gewoon bij 0 beginnen?
  • Ik veronderstel dat je Ubuntu bedoelt want unbunto kan ik niet vinden. Je moet met de installatieschijf van XP opstarten en daarna voor installeren kiezen. Als hij vraagt voor de locatie moet je de partitie kiezen waar ubuntu momenteel geïnstalleerd is. Als je niet kan installeren dan moet je voor je windows wil installeren eerst de partitie herformateren naar de ntfs of fat32-indeling (ntfs geniet de voorkeur). Dit kan je in ubuntu zelf doen met de partition editor (die zit ergens bij de systeemhulpmiddelen in ubuntu, ik weet niet precies meer waar). Hopelijk lukt het!
  • Verder is een vraag over het verwijderen van Linux toch al vaker gesteld. Bijvoorbeeld in deze twee onderstaande topics http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=215694 http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=211815
  • [quote:402ed32d2c="playermijp"]Ik veronderstel dat je Ubuntu bedoelt want unbunto kan ik niet vinden. Je moet met de installatieschijf van XP opstarten en daarna voor installeren kiezen. Als hij vraagt voor de locatie moet je de partitie kiezen waar ubuntu momenteel geïnstalleerd is. Als je niet kan installeren dan moet je voor je windows wil installeren eerst de partitie herformateren naar de ntfs of fat32-indeling (ntfs geniet de voorkeur). Dit kan je in ubuntu zelf doen met de partition editor (die zit ergens bij de systeemhulpmiddelen in ubuntu, ik weet niet precies meer waar). Hopelijk lukt het![/quote:402ed32d2c] Je kan beter tijdens installatie van Windows alle aanwezige partities verwijderen, en dan een nieuwe partitie aanmaken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.