Vraag & Antwoord

OS Anders

Nieuwe dualboot

Anoniem
Margreet57
7 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ik heb boven in de pc een nieuw moederbord en een nieuwe videokaart gekocht. Ik had de pc tijdelijk uitgeleend aan mn schoonzoon maar die had hem wel op een randaarde contactdoos maar niet in een geaard stopcontact met als gevolg dat mijn hardware na een paar dagen het reeds opgaf. (kapotte condensatoren).
  Enfin om een lang verhaal kort te maken:
  Ik heb opnieuw een dualbootsysteem geïnstalleerd daarop met een XP en een Win7. De installatie verliep nogal stroef maar ik heb beide er nu op staan, alleen ik zit met een probleem:
  Zogauw ik een usb-device inplug in XP slaat XP vast. Terwijl de Win7 hem zo herkent. Geen probleem dus.
  Daaruit concludeer ik dat de USB zowiezo wel goed zit.
  Maar hoe kan het dat XP vastloopt als ik een usb-device inplug? En hoe los ik dat op?
  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Eerste gedachte is (chipset) drivers wel geinstalleerd onder XP?
  Heeft het MB soms USB 3.0 (meestal blauwe input stekkers) en nu maar de vraag of dat onder XP wel wil?
  Maar naast USB 3.0 zal het bord ook nog wel USB 2.0 hebben. Andere poorten geprobeerd?
 • Hallo Peter,
  Dank voor je reactie.
  De juiste XPdrivers zijn idd geïnstalleerd. Das meestal een van de eerste dingen die ik doe na de kale installatie: naar de site van de fabrikant gaan en de juiste hardwaredrivers zoeken. Niet alleen voor de chipset maar ook voor bijv. de videokaart, geluidskaart,ethernetkaart, USB.
  Vaak heeft de moederbordfabrikant wel een soort van "veel in een pakket".
  Zoniet, dan zoek ik verder naar hardwaredrivers bij de juiste fabrikant.
  Ik heb mn ext. schijf voorin de kast geplugd, maar daar deed ie het al niet op, hoewel die toch niets met het mobo te maken hebben maar van de kast zelf zijn…
  Achterin zitten wel een viertal USB toegangen, waarvan ik er al twee in gebruik heb voor het toetsenbord en de muis.
  Verder zitten er nog een tweetal wat wel op USB-2 lijkt maar waartussen een soort van "klemmetje" zit. Blauw zijn ze niet van kleur.
  Uh…kan je nog ergens in de hardwarelijst vinden wat voor USB de pc heeft?
  Het is een M2N-E mobo.
  http://www.asus.nl/Motherboards/AMD_AM2/M2NE/
  Hoop dat je hier wat aan hebt…
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Jouw moederbord heeft enkel USB 2.0 poorten.
 • [quote:c025c7f25f="Margreet57"]Het is een M2N-E mobo[/quote:c025c7f25f] Als ik het zo bekijk bij tweakers pricewatch gaat het om een moederbod, dat ongeveer 6 jaar geleden op de markt is gebracht. Volgens het Windows 7 Compatibiliteitcentrum zou deze wel Windows 7 compatibel zijn. Er wordt echter verwezen naar een gratis download, die op de asus site niet te vinden is.

  Om de vereiste (chipset) drivers voor XP te installeren, zou je eventueel ook de meegeleverde CD kunnen gebruiken. Daarna worden doorgaans de videokaart drivers en die van andere insteekkaarten geïnstalleerd. In XP' Apparaatbeheer zouden dan geen onbekende hardware moeten staan. Heeft die XP wel de beschikking over Service Pack 3.
 • Okee. Misschien ben ik wat onduidelijk geweest in mijn bewering( :oops: ) dat het een nieuw(voor mij althans)mobo zou betreffen. Maar voor een reserve pc vind ik niet perse nodig een funkelnagelneuen mobo er in te zetten. En dit mobo werkt dus nog goed(goed genoeg voor een reserve pc).
  Maar Jolo, ik kan toch niet in een bestaande XP nieuwe hardwaredrivers installeren boven op de huidige? Ben bang dat ik daarmee de boel juist in het honderd jaag. Kan misschien wel opnieuw gaan installeren,per slot zal de installatie van XP toch in het begin ontdekken dat er op de andere partitie een Win7 staat, en dan met de drivers die jullie bedoelen…(dacht dat ik de juiste had, speciaal van Asus gedownload), omdat de rest van XP wel normaal draait. En ja, XP heeft wel een ServicePack3.
 • [quote:7e9cb987bd="Margreet57"]ik kan toch niet in een bestaande XP nieuwe hardwaredrivers installeren boven op de huidige?[/quote:7e9cb987bd] Als de geïnstalleerde drivers nieuwer zijn dan die van het moederbord CD, dan zullen die niet overschreven worden. Alleen eventuele drivers die nog niet geïnstalleerd zijn, worden dan geïnstalleerd.
  [quote:7e9cb987bd="Margreet57"]Kan misschien wel opnieuw gaan installeren,per slot zal de installatie van XP toch in het begin ontdekken dat er op de andere partitie een Win7 staat (..) [/quote:7e9cb987bd] Als ik nogmaals je startpost lees, zie ik dat je XP onlangs al had geïnstalleerd. Zolang XP nog opstart, hoeft deze niet opnieuw worden geïnstalleerd. Als je dit wel doet, start wellicht Win7 niet meer correct op. Zodat je die dan ook weer gefixed moeten worden.

  Echter als je XP op die pc goed werkend krijgt, heb je daarop in principe geen Win7 nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.