Vraag & Antwoord

OS Anders

Mac OS op Windows 7

Anoniem
yolk2003
6 antwoorden
 • Om te testen of webapplicaties ook op apple-apparaten er goed uitzien wil ik Mac Os op een Windows 7 pc installeren. Volgens online tutorials kan dit met VMWare Workstation, maar daar is een licentie van bijna 200 dollar voor nodig. Veel geld als je niet zeker weet of dat de oplossing is.
  Het open source Virtual Box is een alternatief, maar die geeft de volgende foutmelding:

  [code:1:37ab7c670b]VT-x/AMD-V hardwareversnelling is niet beschikbaar op uw systeem. Bepaalde gastsystemen (bv. OS/2 en QNX) hebben deze mogelijkheid nodig en kunnen zonder niet opstarten.[/code:1:37ab7c670b]

  Zijn er nog andere pakketten of manieren om Safari via Mac OS op een Windows 7-pc te draaien?

  De installatie is alleen nodig om de webapplicaties in Safari te testen. De Windows-versie van Safari laat namelijk een andere vormgeving zien.
 • Draait het niet in virtualbox? Of in parallels desktop?
 • Nee, in Virtualbox krijg ik die foutmelding. En vervolgens kan ik niet verder en wordt virtualbox afgesloten.
  Bij Parallells Workstation verschijnt bij het installeren de melding dat de computer hardware geen virtualisatie ondersteunt, enkel machines met 1 cpu en 32-bits besturingssystemen.

  Dat zal vast de oorzaak zijn waarom die VMWare en Virtualbox niet werken.

  Blijft een dual boot dan over als enige oplossing?
 • Volgens mij is dat illegaal.. OS x mag alleen op hardware verkocht door Apple worden geinstalleerd. Virtuele machines op niet Apple hardware vallen hier dus niet onder… maar misschien is dit beleid inmiddels gewijzigd door Apple. Zou dat eerst maar eens uitzoeken..
 • Apple kan wel op standaard hardware werken, maar dan alleen in een gekraakte/gehackte versie. Het is dus mogelijk, maar niet legaal. Is een tweedehands mac geen oplossing? Zal vast de wereld niet kosten. Windows kan overigens met bootcamp wel op mac hardware draaien. Virtualbox draait ook wel op de mac, en windows daarin ook weer zonder problemen.
 • Heb je een AMD of Intel CPU. Bij de eerste kun je vaak problemen krijgen om MAC OS te installeren…. (rechtstreeks dus ook in een virtuele box).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.