Vraag & Antwoord

OS Anders

MS DOS op laptop installeren

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Beste mensen,

  Als eerste, ik ben niet nieuw, maar kan op mijn oude account niet meer inloggen, dus vandaar een nieuw account aangemaakt.

  Ik zit met het volgende 'probleem', ik heb een laptop met CD-speler. Nu wil ik op deze laptop MS DOS 6.22 installeren.

  Aangezien ik geen MS DOS meer op diskettes heb (die ik trouwens ook niet meer zou kunnen installeren) maar wel op een cd dacht ik zo het een en ander wel op te kunnen lossen. Niet dus. er wordt steeds gevraagd om disc nr. zoveel…

  Is er misschien iemand die voor mij een oplossing weet zodat ik MS DOS 6.22 op mijn laptop kan installeren?
 • Wellicht staat er iets bruikbaars in deze Engelstalige thread Creating a DOS 6.22 install CD. Of overweeg eventueel FreeDos.
 • FreeDOS heb ik geprobeerd, maar helaas werken daar bepaalde dos-programma's niet mee samen. Ik krijg daar steeds foutmeldingen i.v.m. geheugenadressen.

  En ik heb een soortgelijke CD als daar op dat Engelstalige forum beschreven wordt, maar helaas krijg ik daarmee het probleem dat bij de installatie gevraagd wordt naar schijf #2 enz. waardoor de installatie dus ook niet lukt.
 • Maar had je ook alle bestanden van de 3 MSDOS floppy's op een CD-R(W) gebrand zonder mappen. Met een bootable sector en DOS drivers voor de cd speler? Had dat geprobeerd met brandapplicatie PowerISO? Werd deze na te zijn opgestart van die DOS CD-R(W) schijf, herkend als letter A:. En toonde commando dir alle MSDOS bestanden van alle 3 MSDOS floppy's ?
 • Ik heb een CD met daarop alle bestanden van de installatiediskettes (zonder de mappen.) Als ik de laptop opstart met de cd gaat het prima (D drive). Als ik echter de 'setup' draai komt hij met de melding dat schijf #2 geplaatst moet worden. En daar houd het dan op, omdat alles op één cd staat. En een [Enter] geven werkt dan ook niet.

  Ondertussen heb ik nu ook een MS-DOS 6.22 bootdisk op CD gevonden waar ik morgen het en en ander mee wil gaan proberen, maar het is al zo lang geleden dat ik met DOS gewerkt heb dat het niet allemaal meer duidelijk in mijn hoofd zit. Gelukkig ken ik nog wel de meeste 'gangbare commando's' maar het opnieuw opzetten van een systeem ben ik helaas voor een belangrijk deel kwijt.
 • Wat valt er te installeren aan MD-DOS? Start vanaf de cd en maak je harddisk bootable m.b.v. het commando 'sys c:'. Daarna de bestanden handmatig overzetten en evt. expanderen.
  Als ik diep in m'n geheugen graaf gebruikt de setup van MS-DOS een batchfile voor de installatie? Dit zou je aan kunnen passen om de verwijzingen naar de aparte disks en de check voor hun aanwezigheid te verwijderen.
  Correct me if i'm wrong.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.