Vraag & Antwoord

OS Anders

SCO Unixware 7

Anoniem
None
27 antwoorden
 • In dit forum is een vraag gesteld mbt. een probleem met het booten van SCO Unixware. Helaas kan ik geen antwoord geven op deze vraag omdat ik SCO Unixware nooit heb gebruikt of gehad.
  Aangezien ik verzamelaar ben van OS-en ben ik toch even op de site van SCO gaan kijken. En wat blijkt? Je kunt voor $25 een set van 5 CD's bestellen met SCO Unixware 7, voor niet-commercieel gebruik. Harstikke leuk natuurlijk, maar het is in de VS en ik ben niet bezitter van een creditcard.
  Mijn vraag: Is hier in Nederland ergens een reseller van dit spul?
 • Goede vraag. Op zich ben ik niet (meer) op zoek naar SCO UnixWare7; hetzelfde geldt voor Solaris8, die op een vergelijkbare manier te koop is. Beide Unixen (Unices?) bieden weinig tot geen voordelen t.o.v. FreeBSD, wisten mij een paar Unix-cracks te melden.
  Maar uitproberen is natuurlijk altijd leuk. Als iemand een link/url weet waar ze vanuit Nederland te krijgen zijn, zou ik dat leuk vinden en de links op mijn pagina bij FreeBSD vermelden.
 • ja die is er. Ik heb het zelf verkregen door het boek "snel leren werken met unix"te kopen bij bol.com voor(ongeveer) 60 gulden. de versie die je daarbij krijgt kun je dan gratis registreren. Via de amerikaanse site kon je ook informatie opzoeken over leveringen in nederland. hieronder staat een stukje van de email die ik van hun heb teruggekregen. ook heb ik het email adres opgegeven waar ik naar gemaild heb.
  Het product wordt verkocht via diverse verkooppunten in nederland. Voor informatie over de dichtsbijzijnde dealer bij u in de buurt verzoek ik u om contact op te nemen met onze distributeurs: Dupaco (033 494 8888) of Landis (030 248 94 11)
  Ps: ik ben er inmiddels achter wat het probleem was. namelijk de snelheid van de pc was te hoog om te installeren. deze mag namelijk voor de 7.0.1 versie niet hoger zijn dan 300mhz. zodra unix geinstalleerd is kan mbv een patch de snelheid weer worden teruggezet. Bij mij werkt dit nu in iedergeval. alleen heb ik het nog niet voor elkaar om het samen met windows te laten draaien. maar waarschijnlijk zal ik nog wel wat fout doen. Tips??

  email adres vergeten!!:
  Elbert Vlastuin [elbertv@sco.nl]

  [This message has been edited by pizzaman (edited 09-02-2001).]

 • quote:
  Originally posted by MrLeeJohn:
  Beide Unixen (Unices?) bieden weinig tot geen voordelen t.o.v. FreeBSD, wisten mij een paar Unix-cracks te melden.


  Klopt..
  Zelfs Linux zit er al heel dicht bij qua functionaliteit.
  Alleen het is natuurlijk altijd leuk voor de hobby, en zeker voor die 40 GB harddisk die ik binnenkort wil kopen en daar elk denkbaar PC operatingsystem op wil hebben. (Heb net aan Nextstep x86 kunnen komen :grin:)


 • Vind je Solaris8 niet interessanter van SCO UnixWare7?

  En uh…. 40 Gb is echt niet genoeg voor alle denkbare OS-en :wink:

 • quote:
  Originally posted by MrLeeJohn:
  Vind je Solaris8 niet interessanter van SCO UnixWare7?

  En uh…. 40 Gb is echt niet genoeg voor alle denkbare OS-en :wink:


  Ik denk ook niet dat ik alle denkbare x86 OS-en kan krijgen :wink: (Verschillende Linux distro's en verschillende Windows smaakjes beschouw ik niet als verschillende OS-en)

  Solaris..ja die is interessant en ook deze staat op de wanted lijst. Ik heb echter Solaris 7 gehad die totaal niet aan de gang te krijgen was. Verder heb ik gehoord dat Solaris een nogal zware jongen is. Die OS-en bak is "maar" een p200 MMX met 64 MB RAM (binnenkort 128 MB RAM)

  OS-en die ik van plan ben te installeren als ik die schijf heb:
  - Windows NT
  - Windows ME
  - DOS 6.22/Win311
  - Novell DOS
  - Free DOS
  - DR DOS
  - Linux
  - FreeBSD
  - NetBSD
  - OpenBSD
  - QNX
  - BeOS
  - AtTheOS (bij gebrek aan tijd & schijfruimte nog nooit geprobeerd)
  - NextStep
  - OpenStep
  - OS/2
  - SCO Unixware?

  De meesten krijgen niet veel schijfruimte. Die DOS varianten bv. hebben nooit meer dan 100 MB nodig. Alleen sommigen zoals Linux, BeOS en FreeBSD krijgen ruimte van een aantal GB's zodat die echt helemaal compleet kunt installeren.

  Nog meer ideeen? (Novell niet, da's een server OS)

 • Volgens http://soldc.sun.com/support/drivers/hcl/8/101/files/c0108.htm kan Solaris8 wel op je pc…. Toch?
 • quote:
  Originally posted by MrLeeJohn:
  Volgens http://soldc.sun.com/support/drivers/hcl/8/101/files/c0108.htm kan Solaris8 wel op je pc…. Toch?

  Idd moet het ook maar eens proberen.
  Enig idee hoe je gemakkelijk en goedkoop aan een studie/hobby licentie van Solaris kan komen?

 • Nee, ben ik ook al naar op zoek geweest….
 • Als iemand interesse heeft: ik heb nog een SCO UnixWare 7.0nogwat liggen (4 a 5 CDs).

  Doe maar een bod, m'n email adres is d.j.a.de.kok@wolmail.nl . Ook heb ik nog SCO OpenServer 5.05, maar dat is een hele doos (CDs boeken, etc). Allemaal officieel van SCO.

 • svdmeer, aan jou de eer…
 • Neem eens een kijkje op www.sun.com, en klik rechtboven op Solaris. Hier kun je hem gratis download of voor 75$ een CD bestellen.

  DUS GRATIS :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

 • quote:
  Originally posted by poeyerke:
  Neem eens een kijkje op www.sun.com, en klik rechtboven op Solaris. Hier kun je hem gratis download of voor 75$ een CD bestellen.

  DUS GRATIS :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:


  Cool! Bedankt voor je tip.
  Het 19e OS op mijn brute OS-en machine :grin:
  Solaris was namelijk eerst niet als download beschikbaar, wegens de grootte alleen als CD die je kunt bestellen. Maar nu is er inderdaad een mogelijkheid voor downloaden aanwezig. Ik zal hem vannacht meteen aan het werk zetten!

 • Heb Solaris gister neergeladen voor een server op de uni. Echt bagger! Maar vlug NetBSD 1.5 erop…

  [This message has been edited by danieldk (edited 06-03-2001).]

 • Wat vond je bijvoorbeeld slecht dan? Misschien kan ik me de tests besparen als ik weet wat er slecht was….
 • OK, Daar gaan we:

  - De SMC PCI netwerkkaarten in de servers hier (EPIC100, werkt perfect onder *BSD, Linux, etc.) wordt niet tijdens de installatie herkent, daarom moet het in een eigen config bestand (/kern/drv/spwr.conf o.i.d.) geconfigureerd worden, waar zelfs de PCI bus + nummer opgegeven moet worden!

  - Niet veel ondersteunde videokaarten.

  - CDE is ouderwets. Zelf ben ik niet gehecht aan KDE ofzo, maar CDE is echt een ramp.

  - Niet standaard config files -> ik had hosts geconfigureerd zoals je dat met elk Unix systeem doet. Gevolg: CDE start niet meer, en netwerk is nog steeds niet goed ingesteld.

  - Installatie startte niet totdat ik echt partities verwijderd heb (dus ik kon niet even een linux partitie hernoemen tot solaris) want de installatie had hardeschijfruimte nodig.

  - De installatie wordt je ook misselijk van: bij een foute configuratie van X bleef het systeem 'loopen' met het starten van X en het doen van filesystem checks. Gevolg: de installatie die inmiddels al een half uur duurde kon weer overnieuw.

  - Het is niet opensource.

  - De default-install is kwa beveiliging een ramp (zo'n beetje services staan aan).

  Serieus, als je Net/Open/FreeBSD draait, of zelfs Linux, wil je Solaris 8 niet zien…

 • Ik denk dat de bovengenoemde zaken wel vrij logisch zijn. Linux,OpenBSD,NetBSD,FreeBSD (laat ik zeggen de bekende open source Unices) blinken uit in flexibiliteit, en met die commerciele Unices heb je dat stukken minder.
 • quote:
  Originally posted by svdmeer:
  Ik denk dat de bovengenoemde zaken wel vrij logisch zijn. Linux,OpenBSD,NetBSD,FreeBSD (laat ik zeggen de bekende open source Unices) blinken uit in flexibiliteit, en met die commerciele Unices heb je dat stukken minder.

  De logica ontgaat mij. Commercieele besturingssystemen kunnen best flexibel zijn (denk maar eens aan BeOS en QNX). Maar het is vrij duidelijk dat de tijd van de commercieele Unices snel afgelopen is. Niet alleen qua populariteit: UnixWare features worden door Caldera in een nieuw uit te brengen Linux/UnixWare OS geintergreerd. Daarnaat biedt Sun ook steeds meer ondersteuning aan opensource OSes.

  Eindelijk wordt de Unix-traditie als open systeem voortgezet…

 • Ohw ja die heb ik vergeten te noemen, maar hij staat er inmiddels wel tussen hoor.

  De lijst is trouwens gereduceerd tot: MS-DOS, Novell DOS, FreeDOS, WinME, WinNT, Linux, FreeBSD, QNX, BeOS, Minix, OpenStep, OS/2. 12 stuks. Misschien Plan 9 er nog proberen bij op te persen, en met AtheOS zijn nog wat problemen met de videodrivers op de bootfloppen dus dat wordt nog wat tweaken.

  Het is technisch niet mogelijk om die enorme rij er op te hebben die ik eerder heb genoemd, omdat bijna elk OS in het deel beneden de 8 GB wil. (wat heb je dan aan 40 GB?) Alleen BeOS, Linux, FreeBSD en QNX willen over de 8 GB geinstalleerd worden. Maar het kan nog erger. Novell DOS, MS-DOS, Windows NT 4 en Open Step willeen alleen in het deel beneden de 2 GB (beneden de 256 cylinders) en da's ook knap vervelend. Hierdoor is het lastig om er meer op te zetten dan het genoemde rijtje van 12. Schande dat zelfs een nieuw OS als Windows ME alleen beneden de 8 GB wil.

  Verder heb je nog dat Solaris en OpenBSD beslist op een schijf willen die als "large" is ingesteld… dus ook heel moeilijk samen met andere OS-en te installeren. Op die bak crasht NetBSD al gelijk bij het booten, misschien dat ik daar nog ees een poging doe met een speciaal gebakken kernel of zo.
  Dus 12 stuks voorlopig, met eventueel Plan 9 of AtheOS er nog bij op.

  Wie nog meer OS-tips heeft…kom maar op! :grin:

 • Je kan bij Novell een 3-client demo versie van Netware 5.1 aanvragen, heeft ook maar iets van 750MB nodig :smile:
  Verder heb ik nog wel een oude versie van AmigaOS thuis liggen, als je die decompileerd kan je hem misschien porten naar PC :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.