Vraag & Antwoord

OS Anders

BeOS R5.1!

16 antwoorden
 • Omdat ik niet de copyright status weet en ik niet meer in BeOS geintereseerd ben heb ik het niet neergeladen, maar R5.1 is down te loaden. Het lijkt een legale server (free.fr): [url]http://snotling.free.fr/[/url] Het schijnt een upgrade installer te zijn voor R5, in de zipfile zit een iso met daarop de installer. Weet iemand de &quot;legal status&quot; hiervan? <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: danieldk op 2002-01-25 23:01 ]</font>
 • Geenidee wat de status is, maar BeOS is dus nog niet 'dood' :grin: Max
 • Hoi Danieldk, was ik al een tijdje naar aan het zoeken, deze versie is er eentje die uitgelekt is ... de mensen die in ontwikkeling met BeOS waren hebben voor zover ik begrepen heb deze versie klaargemaakt (ik dacht zelfs nog in de tijd na de overname door PalmInc.). Deze versie zou sinds oktober vorig jaar in omloop zijn, en zal nooit een officiële versie worden. Het is de BeOS versie samen met de mediakit, Bone en nog enkele nieuwe dingen, daar deze versie uitgelekt is wil niet zeggen dat er nog gewerkt wordt aan BeOS, velen van ons zouden niet liever willen maar het zij niet anders. Thnx :wink: Begasus It's nice to Be.
 • Be bestaat niet meer, Palm wil BeOS niet 'licensen' aan BeUnited, dus BeOS is eigenlijk dood. OpenBeOS daarentegen... Heeft een appserver die al wat doet, de mediakit werkt al een beetje en er is een kernel, dus wie weet... Het voordeel is dat ze niet helemaal weer vanaf scratch beginnen omdat de BeOS API vrij bekend was en ze het dooie BeOS als ontwikkelplatform hebben.
 • [quote:66c32465f1] Op 26-01-2002 1:16, schreef LuckyLuke: Het is de BeOS versie samen met de mediakit, Bone en nog enkele nieuwe dingen, [/quote:66c32465f1] Hardware OpenGL zonder GL merkte iemand op.
 • [quote:e467c7614e] Op 25-01-2002 21:19, schreef danieldk: Omdat ik niet de copyright status weet en ik niet meer in BeOS geintereseerd ben heb ik het niet neergeladen, maar R5.1 is down te loaden. Het lijkt een legale server (free.fr): [url]http://snotling.free.fr/[/url] Het schijnt een upgrade installer te zijn voor R5, in de zipfile zit een iso met daarop de installer. Weet iemand de &quot;legal status&quot; hiervan? <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: danieldk op 2002-01-25 23:01 ]</font> [/quote:e467c7614e] Cool! Is deze voor pro of voor personal? Ik ben benieuwd, meteen ff proberen als ik thuis ben :smile:
 • [quote:235099449c] Op 26-01-2002 1:16, schreef LuckyLuke: Hoi Danieldk, was ik al een tijdje naar aan het zoeken, deze versie is er eentje die uitgelekt is ... de mensen die in ontwikkeling met BeOS waren hebben voor zover ik begrepen heb deze versie klaargemaakt (ik dacht zelfs nog in de tijd na de overname door PalmInc.). Deze versie zou sinds oktober vorig jaar in omloop zijn, en zal nooit een officiële versie worden. Het is de BeOS versie samen met de mediakit, Bone en nog enkele nieuwe dingen, daar deze versie uitgelekt is wil niet zeggen dat er nog gewerkt wordt aan BeOS, velen van ons zouden niet liever willen maar het zij niet anders. Thnx :wink: Begasus It's nice to Be. [/quote:235099449c] Dan neem ik aan dat deze versie in principe legaal is om te verspreiden, aangezien Be niet meer bestaat en er niet meer aan deze versie zoals deze is uitgelekt wordt gewerkt.
 • [quote:d7d612ed3b] Op 26-01-2002 14:43, schreef svdmeer: Dan neem ik aan dat deze versie in principe legaal is om te verspreiden, aangezien Be niet meer bestaat en er niet meer aan deze versie zoals deze is uitgelekt wordt gewerkt. [/quote:d7d612ed3b] De intellectual property is door Palm overgekocht, daarmee ook BeOS. Of ze er een moer om geven dat is een andere vraag... De meeste ex-Be mensen werken bij mijn weten aan PalmOS.
 • Is het een van jullie al gelukt om het te branden? Ik krijg de melding dat de ISO-image ongeldig is.
 • [quote:9b0a90b95c] Op 26-01-2002 16:09, schreef svdmeer: Is het een van jullie al gelukt om het te branden? Ik krijg de melding dat de ISO-image ongeldig is. [/quote:9b0a90b95c] En wat als je'm onder Linux (loopback) of BSD mount (vnconfig)?
 • Branden gelukt, maar meer ook niet helaas - Booten vanaf de CD lukt niet, ook niet mbv. BeOS Pro 5 bootdiskette - CD mounten vanaf BeOS 5 Pro lukt wel, maar programma's waaronder setup geven foutmelding over missing symbol - De CD heeft als label &quot;Exp Nov-15-01&quot;.. misschien dat daarom het booten misschien niet lukt. Ik krijg echter geen melding, maar de bootdisk mount de CD, en vervolgens hangt het systeem.
 • Het is zover ik gehoord heb ook geen bootable cd. Je moet gewoon BeOS booten en installer vanaf de cd-rom starten. Een quote (van iemand die echt niet neergeladen heeft :wink:): &quot;Hypothetically speaking, you unzip the zip file to get a .iso image, which you need to burn to cd (on BeBits get cdrecord and Burn It Now!) Then, search for &quot;installer&quot; on the cd. Tell it to install from the cd onto your Be partition. It may crash at the end of the install, but seems to work anyway. Make sure to set up the Boneyard preferences (enter your internet info, enable all the features, etc). &quot;
 • Gebruik de installer van de versie die je geinstalleerd hebt, niet die van de cd of iso, die geeft een foutmelding. Als de installer opgestart is selecteer je de cd of gemounte iso als installatiemedium en daarna de plaats waar je 'm wil installeren. Pas op niet in het volume van waaruit je werkt, dat geeft gedonder. Het best kan je vertrekken vanuit een nieuwe installatie van PE om dan een installatie uit te voeren naar een andere partitie. Veel geluk. Begasus It's nice to Be ... <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: LuckyLuke op 2002-01-27 22:44 ]</font>
 • Even BeOS terug van boven zetten :wink: ftp site ligt blijkbaar uit nu, dus allen die de versie binnen hebben goed voor jullie, de anderen hebben het nakijken :wink: Greetz Begasus It's nice to Be
 • Ik heb hem gedownload, gebrand en na aanleiding van de tips in dit topic aan de gang gekregen. Inderdaad via een Personal edition, die ik met een diskette boot. De voornaamste veranderingen zijn BONE en een getweakt uiterlijk. Het ziet er erg gelukt uit, op de buttons na, die imho iets te lomp uitgevallen zijn. Checkboxes en radiobuttons zijn erg mooi vormgegeven. Het geheel voelt wat langzamer aan als 5.0.3, maar dat kan wel eens komen doordat het om een beta versie gaat. Erg leuk voor de BeOS liefhebber om te bekijken, en het krijgt zeker een plekje op mijn alternatieve OS-en bak :smile: Ik hoop toch dat er ooit iets of iemand is die de gelegenheid krijgt deze versie tot een final versie te maken. PS Daniel: Doe je niets meer met BeOS? Een paar maanden geleden was je nog erg enthousiast over de BeOS aanbiedingen bij Mensys.
 • Ik ben erg te spreken over BeOS en eComStation. Ik heb ooit nog een stel patches voor de DuBeUs site gestuurd en ben bezig geweest met de nieuwe DuBeUs site (die nooit van de grond is gekomen). Hetzelfde geld voor eComStation: site gemaakt (weinig hulp vanuit de community, wel redelijk aantal bezoekers, maar door de geringe hulp een teleurstelling) en ik heb gewerkt aan de ISA netwerkkaartdetectie voor de toekomstige eComStation 1.1. Het probleem is alleen dat het zo zonde van je tijd is tijd in een dood besturingssysteem te investeren. De BeOS kernel is superieur kwa multithreading e.d. aan de meeste unix kernels die ik tot nu toe heb gezien, maar als het niet verder ontwikkeld wordt heb je er weinig aan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.