Vraag & Antwoord

OS Anders

BeOS en bootproblemen

Anoniem
Machi
4 antwoorden
  • ok, heb eindelijk BeOS geinstalleerd.

    installatie was echt simpel :grin:

    maar toen booten…

    [code:1:142a0fb3c4]
    "PANIC: was unable to mount /dev/disk/ide/ata/0/master/0/0_0 type bfs on /boot

    kernel debugger: Welcome to Kernel Debugging Land…
    eax 00000056 ebs fc00b848 cs 0008 | area 05cba768 (kernel_intel_text)
    ebx 00000047 esp fc00b724 ss 0010 | addr 00100000 size 00087000
    ecx 00000200 edi 00000000 ds 0010 |
    edx 0000000a esi fc00b748 es 0010 | Thread: sysunit2
    eip 00120461 flag 00000246 fs 0000 | Team: kernel_team
    tarp ffffffff err 00000000 gs 0000 | Stack Trace Follows:

    00000000 00120461
    fc00b848 0012024f
    fc00bf08 0011ef07
    kdebug>

    Boot failure: was unable to mount
    /dev/disk/ide/ata/-/master/0/0_0 type bfs on /boot[/code:1:142a0fb3c4]

    well, daar heb je vast niet heel veel aan, maar ik had gewoon ff zin om dat over te typen :grin:

    wat kan ik fout gedaan hebben?
  • Waarschijnlijk heb je BEOS geinstalleerd op een hardschijf gekoppelt aan een UltraDMA/100
    Controller ( of mischien 133 )
    Dit is niet ondersteund en werkt gewoon weg niet :smile:
  • Het werkt wel als je dma uitschakeld in je bootmenu. Dit kan je doen door bij het opstarten als je het bootscherm zien dadelijk op spatie te duwen en door de opties te wandelen, (tweede optie kan je vinden en daarin dma uitschakelen) terug naar hoofdmenu en 'continue booting' selecteren. Als het nog niet zou lukken kan het ook zijn dat je video kaart niet onderstuend wordt, hier kan je weerom in het bootmenu een optie aanklikken (select safe video mode) en in de derde optie de resolutie selecteren (meestal werkt de resolutie 800x600 wel) terug naar hoofdscherm en 'continue booting' selecteren. (Denk eraan dat je dma misschien moet uischakelen in dezelfde sessie) Veel geluk!!!

    Begasus
  • mmm, TNX voor jullie reacties!

    maar de mogelijkheden die geopperd worden zouden imho al problemen moeten geven tijdens het installeren. dat ging wel goed.

    (hoewel: installatie gaat vast met heel erg generic drivers)

    ik weet niet meer op welke pc ik het heb geinstalleerd, maar waarschijnlijk een celly 300 met een ati al in wonder kaart of zo.

    ik ga het nog maar eens proberen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord