Vraag & Antwoord

OS Anders

Mac OS draaien op Windows PC

Anoniem
hjvw
8 antwoorden
 • In het verleden is op dit forum een paar keer de brandende vraag voorbij gekomen over de mogelijkheid om Mac OS op een PC te draaien.

  Het antwoord staat in een prachtig artikel in de computertotaal van juli/augustus 2002. Helder en stap voor stap staat beschreven hoe je een 68k-Mac kunt emuleren onder Windows en Mac OS 7.5 kunt installeren. Alles is zo gratis en legaal van internet te downloaden. (Emulator is gratis en Mac OS 7.5 is door Apple vrijgegeven)

  Het enige dat je wel nodig hebt is een kopie van het ROM van een Mac. Helaas is het officieel illegaal om deze te gebruiken als je de originele machine niet hebt. Als je wel de originele machine hebt, kun je het ROM van je Mac op een floppy zetten, of downloaden van het internet. Via de links die bij het artikel staan, kun je heel veel vinden. Als je eenmaal een ROM-image hebt, kun je zo OS 7.5.5 draaien op je PC :)
 • Toch als je even zoekt hoef je niks te kopen kijk maar eens op:
  http://www.lofi-gaming.org.uk/emulation/essentialfiles.shtml

  De 1 mb apel driver werkt prima.

  Succes

  Paul
 • [quote:91474b5f50="phoogmoed"]Toch als je even zoekt hoef je niks te kopen kijk maar eens op:
  http://www.lofi-gaming.org.uk/emulation/essentialfiles.shtml

  De 1 mb apel driver werkt prima.

  Succes

  Paul[/quote:91474b5f50]

  Yep..erg handig als je geen zin in hebt om dat BIOS op een schijfje te zetten.

  Denk wel ff aan dit, wat heel terecht op de website stond:
  [quote:91474b5f50]
  Please only download ROM and disk image files if you own the original machine or software. I can not be held responsible for any misuse.
  [/quote:91474b5f50]

  Veel plezier :)
 • Natuurlijk hebben we allemaal een oude appel in huis. Maar via de website is toch makkelijker.

  Over en uit

  Paul :lol:
 • Ik heb het artikel met interesse gelezen en meteen uitgeprobeerd. Rom als hierboven genoemd gevonden. De bestanden van MacOS 7.5.3 gedownload en alle andere bestanden. Helaas liep alles vast toen het samenvoegen van alle MacOS bestanden met het eerste SMI bestand niet lukte. Kreeg de melding dat System7.5.3_01of19.smi invalid of beschadigd is. Na opnieuw binnenhalen (ook van een andere ftpsite) hielp niet. En dat terwijl HFVExplorer alle bestanden bij het droppen in de MACOS map controleert en goed bevind.
  Kent iemand dit ook of heeft een oplossing?
 • [quote:e44ac46316="hjvw"]Ik heb het artikel met interesse gelezen en meteen uitgeprobeerd. Rom als hierboven genoemd gevonden. De bestanden van MacOS 7.5.3 gedownload en alle andere bestanden. Helaas liep alles vast toen het samenvoegen van alle MacOS bestanden met het eerste SMI bestand niet lukte. Kreeg de melding dat System7.5.3_01of19.smi invalid of beschadigd is. Na opnieuw binnenhalen (ook van een andere ftpsite) hielp niet. En dat terwijl HFVExplorer alle bestanden bij het droppen in de MACOS map controleert en goed bevind.
  Kent iemand dit ook of heeft een oplossing?[/quote:e44ac46316]

  Ik zal ook eens de stappen van het artikel nagaan.
  Ik heb het ooit eens aan de gang gekregen..
 • Het probleem van het uitpakken van de installatie bestanden zit in de emulator, Je moet weer naar het insteltabblad van Basilisk en dan naar "general" daar moet het vinkje verwijderd worden bij 68881 or 68040 emulation enabled. Nu zal het probleem opgelost zijn.

  een goede beschrijving hiervan is te vinden op het net onder
  http://www.kearney.net/~mhoffman/basiliskII/system753_tutorial/index.html

  succses Harmen
 • Ik volg alle stappen, maar krijg steeds een error, dat de schijf die je aan maakt te klein is.

  Als ik dan de bestanden wil slepen naar dat station:
  [img:ca0b18fc99]http://www.kearney.net/~mhoffman/basiliskII/system753_tutorial/images-movies/copy_files.jpg[/img:ca0b18fc99]

  Welke grote ik een stap eerder ook gebruik, het station blijft te klein :-?

  Wat kan ik hier aan doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.