Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

Lindows

w.roosenburg
37 antwoorden
 • Nou heeft er iemand Lindows al geprobeerd.
  Zo ja, dan had ik hier graag jullie bevindingen gehoord.

  Cheers,
  MrX_Cuci

  P.S. Voor degene die meer over lindows willen weten zie: www.lindows.com
 • Stel je vraag eens bij een linux-forum….
 • Deze vraag is hier prima op zijn plaats: Lindows is geen Linux.

  [quote:8e8b4a322c][b:8e8b4a322c]Originally posted by svdmeer:[/b:8e8b4a322c]

  - Ook voor topics over Lindows zit je op dit forum goed, zolang het niet diepgaand over Linux-technologie gaat.

  [/quote:8e8b4a322c]
 • ik heb er wel mee gewerkt ziet er best wel cool uit en je kan er gewoon een exe bestand in openen :lol: alleen werken veel exe file's niet
  onder lindows :P
 • [quote:8014a5780e="musicom76"]Deze vraag is hier prima op zijn plaats: Lindows is geen Linux.

  [quote:8014a5780e][b:8014a5780e]Originally posted by svdmeer:[/b:8014a5780e]

  - Ook voor topics over Lindows zit je op dit forum goed, zolang het niet diepgaand over Linux-technologie gaat.

  [/quote:8014a5780e][/quote:8014a5780e]
  HAHHAHAHA :lol:
  Dacht je dat nou echt?
  Alle packages komen uit de Linux/KDe developers wereld..het is gewoon Linux met Wine..meer niet!

  M.
 • 2 dingen:
   [*:8bea167cd4] Lindows is een Linux-distributie, het gebruikt gewoon de linux-kernel, verder alle tools van GNU, KDE als desktop, je draait er openoffice op, gnome, etc. etc. En oh ja, het gebruikt ook Wine voor de mogelijkheid om Windows-applicaties te draaien. [*:8bea167cd4]- Over lindows mag niet gesproken worden. Wie Lindows download betaalt hier ongever 99 dollar voor en ondertekent bovendien een overeenkomst waarin belooft wordt om geen details over het OS vrij te geven buiten de specifieke Lindows-groepen. Het prijsgeven van je ervaringen met Lindows is dus in strijd met de wet. [/list:o:8bea167cd4] Max
 • [quote:3cbf6f7300="maximilaan"]2 dingen:
   [*:3cbf6f7300] Lindows is een Linux-distributie, het gebruikt gewoon de linux-kernel, verder alle tools van GNU, KDE als desktop, je draait er openoffice op, gnome, etc. etc. En oh ja, het gebruikt ook Wine voor de mogelijkheid om Windows-applicaties te draaien. [*:3cbf6f7300]- Over lindows mag niet gesproken worden. Wie Lindows download betaalt hier ongever 99 dollar voor en ondertekent bovendien een overeenkomst waarin belooft wordt om geen details over het OS vrij te geven buiten de specifieke Lindows-groepen. Het prijsgeven van je ervaringen met Lindows is dus in strijd met de wet. [/list:o:3cbf6f7300] Max[/quote:3cbf6f7300] Knappe jongen die uitvind WIE van de Lindows-chosen Ones in dit forum praat over Lindows en hier zijn mening en bevindingen plaatst onder een Avatar naam. Verder lijkt mij Lindows een leuk product, ik haal het wel eens ergens van een ftp-site om het zelf te bekijken. 8)
 • [quote:bbd04bade7]Knappe jongen die uitvind WIE van de Lindows-chosen Ones in dit forum praat over Lindows en hier zijn mening en bevindingen plaatst onder een Avatar naam. [/quote:bbd04bade7]

  Klopt, maar dat geldt ook voor het aanbieden van illegale downloads, het verstrekken van cracks en andere zaken.
  Toch willen we ons aan de wet houden in dit forum, en dus is het prijsgeven van informatie over LindowsOS niet toegestaan.
  Lindows is overigens gewoon XandrosLinux (vh CorelLinux), en daar mogen we voor zover ik weet wel over discuseren.

  Max
 • Of iets als: Stel als je hypothetisch gesproken je geluidkaart in zou willen stellen, en hypothetisch gezien is het niet uit te sluiten dat Lindows een configuratietool heeft, het is niet uit te sluiten dat die tool een sound knop heeft, mijn hypothese is dat je daarmee je geluidskaart instelt.

  Iemand nog andere ideeen? Mag je BTW wel een Lindows gebruiker in het openbaar instrueren /etc
  esolv.conf bij te werken? Of moet bij een speciale sekte van Lindows gebruikers?

  /me is clueless
 • Hypotetisch gezien zou je kunnen kijken in Xandros of daar een tool voor de soundcard is, die hypothetisch gezien ook aanwezig is in Lindows.

  Verder mag je uiteraard uitleg geven aan een lindows-gebruiker over resolv.conf, alleen mag die lindows-gebruiker je er niet om vragen als het een resolv.conf betreft die afkomstig is van de lindows-bak.

  :roll:

  Max
 • hypothesisch getver!
 • Yep, het probleem is nmlk het volgende, Lindows is gewoon Linux, maar dat willen ze eigenlijk niet weten. Dus als wij de users gaan vertellen dat ze gewoon configuratiebestanden à la Linux kunnen bewerken, en de gebruikers er achter komen dat ze een Lindows-lidmaatschap à $99,00 per maand hebben om software te downloaden dat gewoon gratis Linux-OSS-software is, dat je bij elke distro vrijwel gratis krijgt meegeleverd, danwel aangeboden via diverse ftp-servers, kijk dan hebben ze een probleem, omdat de gebruiker dan vrij snel zal overstappen op een volwaardiger systeem zoals Mandrake, welke minder dan $99,00 kost, en meer levert.

  Max
 • Heb even op GoT gekeken, maar zo negatief zijn de postings nu ook weer niet.

  Echte diehards Linux-gebruikers halen hun neus al op bij een distro als Mandrake, dus een Lindows is dan helemaal uit den boze.

  Voor wie gewoon een eenvoudige desktop wil is Lindows dus wel te doen.

  Persoonlijk zou ik in zo´n geval wachten op Xandros, Lindows is daar nmlk op gebaseerd, en Xandros heeft geen duur systeem om extra open source software bij te installeren.

  Max
 • Als Lindows gewoon een Linux kernel heeft en daarbij (stel) bash levert, dan vallen deze alletwee onder de GPL.

  Als ik dat dan weet, mag ik ze toch wel vertellen hoe je die zaak instelt (via terminals)

  And how about freedom of speech? Kijk, ik zal je even een voorbeeldje geven:

  * Ik ga naar de schouwburg en geef mijn jas aan de garderobe en betaal daar 0,50 cent voor. Nu hebben ze daar een handig bordje neergezet dat zegt "De schouwburg stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jassen in onze garderobe" (je kent het wel). HELAAS dit heeft geen enkele ondergrond. De schouwburg is nog steeds aansprakelijk. Ik kan dan namelijk als ik ga autorijden ook een bordje op mijn auto hangen waar ik op kladder "Ik stel mij niet aansprakelijk voor doden" en daarna zelf een potje carmageddon op straat ga spelen. De wet geld in dit geval hoger en ik ben bang dat "de wet", de GPL in dit geval ook hoger geld als de voorwaarden die Lindows stelt :p
 • [quote:184bdf769e="w.roosenburg"] Ik ga naar de schouwburg en geef mijn jas aan de garderobe en betaal daar 0,50 cent voor. Nu hebben ze daar een handig bordje neergezet dat zegt "De schouwburg stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jassen in onze garderobe" (je kent het wel). HELAAS dit heeft geen enkele ondergrond. De schouwburg is nog steeds aansprakelijk. Ik kan dan namelijk als ik ga autorijden ook een bordje op mijn auto hangen waar ik op kladder "Ik stel mij niet aansprakelijk voor doden" en daarna zelf een potje carmageddon op straat ga spelen. [/quote:184bdf769e]

  en dit vind ik nou een prachtige methafoor.. of zo
  ik ga het meteen proberen.. heeft er iemand een viltstift?
 • De grap van het hele verhaal is dat Lindows hiermee haar eigen graf delft. Windows is groot geworden omdat iedereen altijd wel een kennis heeft, die de boel weer fixt. Door potentiele gebruikers volledig af te schermen van discussies omtrend lindows, zullen er weinig mensen zijn, die uberhaupt in aanraking komen met Lindows, en dus ook niet zoveel buurjongetjes die de boel gaan fixen. Onbekend maakt nog altijd onbemind.

  Gelukkig mogen wij nog wel onze mening geven :D :

  KOOP GEEN LINDOWS[/color:8abcd370f0]

  (laten we idd Lindows op dit forum maar doodzwijgen en vermelden dat we ze met elke andere Linux-distro wel graag willen helpen)
 • Goed idee :lol:
 • [quote:9738482434]"De schouwburg stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jassen in onze garderobe" (je kent het wel). HELAAS dit heeft geen enkele ondergrond. De schouwburg is nog steeds aansprakelijk[/quote:9738482434]

  Volgens mij niet. Maar dat is afhankelijk van de garderobe, en of je er geld voor moet dokken.
  Als het om een gratis garderobe gaat, en er duidelijk wordt aangegeven dat men niet aansprakelijk is, dan is het wel rechtsgeldig.
  Maar als men een ´bewaakte´ garderobe heeft, en er geld voor vraagt, dan mag je als gast verwachten dat er goed op de jas wordt gepast, en er dus geen sprake kan zijn van verlies of diefstal.

  Maar laten we nu eens naar de software kijken:
  in de gpl-licentie, en ook in de eula van MS wordt expliciet vermeld dat de softwarebouwers geen enkele aansprakelijkheid hebben als hun product schade aanricht, zelfs niet bij schade door fouten in het programma die bekend waren bij de bouwers
  Dat is ongeveer hetzelfde als de gestolen jas in de garderobe :-?

  Wat Lindows betreft, zodra deze geen beta meer is wordt de gewijzigde gpl-code vrij gegeven, en mag er wel worden gediscusseerd over Lindows met gebruikers van dit systeem..

  Max
 • Nog een kleine toevoeging :wink:

  Gebruikers van LindowsOS zijn accoord gegaan met een overeenkomst die het hen niet toestaat om buiten de door Lindows aangewezen bronnen te spreken over details van het OS.

  Dat betekent dus dat ´wij´ als niet Lindows-gebruikers, natuurlijk naar hartelust er over mogen discusseren. Lindows-gebruikers mogen alleen geen vragen stellen over het systeem, of informatie over het gebruik van dit systeem prijsgeven.

  Kortom antwoorden op Lindows-vragen in deze groepen is geen probleem, alleen is de vraagsteller in overtreding. Dat laatste is voor dit forum, en andere Linux-fora reden om dergelijke vragen te blokkeren.


  Terugkomend op Lindows, wisten jullie dat deze waarschijnlijk een uitgeklede prompt heeft?
  Dingen oplossen vanaf de prompt is daardoor een stuk lastiger dan bij andere distro´s.

  Max
 • Zoals ik al zei, tig topics geleden, lindows zuigt op alle fronten.
  Het is gewoon beschamendt voor de linux gemeenschap!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.