Vraag & Antwoord

OS Anders

mening van de moddereter over AtheOS

Anoniem
None
4 antwoorden
 • svdmeer heeft het er wel eens over gehad, dat Unix een superkrachtig OS is voor de geavanceerde gebruiker 8) maar voor de gemiddelde leek is het als desktop-OS (zoals in Linux of FreeBSD) niet voldoende: heel veel moet immers nog via de consoles gebeuren. :roll:

  Beos heeft verandering gemaakt door een eigen gui te schrijven, zonder gebruik van X11. :wink: Probleem alleen was dat ze daardoor alle devicedrivers zelf moesten schrijven, of uitbesteden aan vrijwilligerswerk :o .

  Nu is er dus AtheOS. Nu vroeg ik mij af —–> SVDMEER, WAT VIND JE HIER NOU VAN ??? Is het snel, is het gebruikersvriendelijk, ziet het er fatsoenlijk uit, is het goed customizable ?
 • svdmeer ??? :o :D :o

  zet je koetje eens uit !!! of ben je op vakantie
 • Die is vast aan het zonnen ;)

  Het is weer komkommertijd!!!!!

  Als het goed is kun je in de geschiedenis van dit forumonderdeel info terugvinden over AtheOS.

  AtheOS is op zich een leuk initiatief. Maar het probleem is de ondersteunde hardware en beschikbare software.
  Voordeel van Linux is dat het goed compatible is met Unix, mede dankzij het gebruik van X Window. Hierdoor waren er van meet af aan duizenden applicaties binnen handbereik voor het systeem.

  Uiteraard had dat ook de nodige nadelen.

  X is niet een traag log ding waar anderen het voor houden: dat is XFree86. Als X echt zo traag was als men wil doen geloven was het imho nooit gebruikt voor het maken van computeranimaties, zoals in de animatiefilm Shrek. Voor Dreamworks was XFree wel veel te traag, maar door modificaties aan te brengen werd het systeem 2000% sneller.

  Max
 • Grote delen van Atheos zijn geport naar Linux, waardoor de hardwareondersteuning een stuk beter is (alleen videodrivers moeten opnieuw geschreven worden), kijk eens op http://www.cosmoe.com . De API is compatible met die van AtheOS en BeOS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.