Vraag & Antwoord

OS Anders

XP op IMac ?

Anoniem
E gozeling
12 antwoorden
 • is het mogelijk om op een bv. Apple G4 powerbook
  XP te instaleren of niet
  ik hoor de meeste mensen over dat ze graag MacOS op hun "gewoone" pc willen draaien nou vraag ik me af kan het ook andersom ?

  alvast bedankt voor jullie antwoorden en oplossingen,
  v-kooistra
 • Ja, met VirtualPC voor de Mac: http://www.connectix.com/
 • Ik waarschuw je probeer het niet, heb ik ook al geprobeerd het verneukt(sry) j hele computer, het is heel erg langzaam.
 • [quote:ffd5eaec89="Petah"]Ik waarschuw je probeer het niet, heb ik ook al geprobeerd het verneukt(sry) j hele computer, het is heel erg langzaam.[/quote:ffd5eaec89]

  Klopt, het is echt niet fijn om met xp op een Mac te werken, windows 98 draait echter prima op een Mac.

  n.b. de licentie voorwaarden van xp(ruts) geven aan dat het alleen op een pc geinstalleerd mag worden en niet via bijvoorbeeld Virtual PC.
 • [quote:11782b2c85="Petah"]n.b. de licentie voorwaarden van xp(ruts) geven aan dat het alleen op een pc geinstalleerd mag worden en niet via bijvoorbeeld Virtual PC.[/quote:11782b2c85]

  ..waarbij je je kunt afvragen of deze bepalingen rechtsgeldig zijn…

  Max
 • [quote:1e6d48737e="maximilaan"]
  ..waarbij je je kunt afvragen of deze bepalingen rechtsgeldig zijn…
  [/quote:1e6d48737e]
  Hoezo dat?? :-?
  Je zou je btw ook af kunnen vragen of Virtual PC geen PC is, het is veliswaar een gesimuleerde pc, maar het blijft een pc :)
 • ze hebben nu al veel van zulke emulators zoals virtual pc ontwikkeld en er is er nog geen eentje die eens fatzoendelijk heeft gewerkt. kortom ik zou het je niet aanraden, het is langzaam en doe het vooral niet mer windows xp want je hebt kans dat hij alleen maar vastloopt. en het is ook al prijzig. en voor spellen is het al helemaal niet te doen…zwijgen dat hij fatsoendelijk doet typen.
 • [quote:0f8ac1f458="webspider"][quote:0f8ac1f458="maximilaan"]
  ..waarbij je je kunt afvragen of deze bepalingen rechtsgeldig zijn…
  [/quote:0f8ac1f458]
  Hoezo dat?? :-?
  Je zou je btw ook af kunnen vragen of Virtual PC geen PC is, het is veliswaar een gesimuleerde pc, maar het blijft een pc :)[/quote:0f8ac1f458]

  Yep, maar waar ik op doel is dat veel softwarebedrijven bepalingen in hun licentie opnemen die geen rechtsgrond hebben, en ik zou niet verbaasd zijn dat deze beperking er zo eentje is..

  Max
 • [quote:bcfac26b7d]

  ..waarbij je je kunt afvragen of deze bepalingen rechtsgeldig zijn…

  Max[/quote:bcfac26b7d]

  Dat zijn ze dus niet. Connectix gaat echt geen VPC met XP leveren als daar niet van te voren afspraken over gemaakt zijn met Microsoft. Misschien is het niet toegestaan een "niet" meegeleverde XP versie onder VPC te installeren maar Connectix zit iig niet fout.

  Xp draait idd niet geweldig onder VPC maar dat zou op den duur weleens kunnen veranderen. Connectix is namelijk een paar weken geleden overgenomen door MS, misschien gaan ze het verbeteren voor de mac maar volgens mij hebben ze er andere plannen mee. :)
 • [quote:366ff08e7f]Dat zijn ze dus niet. Connectix gaat echt geen VPC met XP leveren als daar niet van te voren afspraken over gemaakt zijn met Microsoft. Misschien is het niet toegestaan een "niet" meegeleverde XP versie onder VPC te installeren maar Connectix zit iig niet fout.[/quote:366ff08e7f]
  Straks ga je nog vertellen dat de twee door u vermelde "Hufter" firma's de eerlijkheid zelve zijn en zich aan "afspraken" houden. Alleen door iedereen op te lichten en te misleiden kan je de rijkste man van de wereld worden.
 • [quote:7a29a896c3="DLiekens"][quote:7a29a896c3]Dat zijn ze dus niet. Connectix gaat echt geen VPC met XP leveren als daar niet van te voren afspraken over gemaakt zijn met Microsoft. Misschien is het niet toegestaan een "niet" meegeleverde XP versie onder VPC te installeren maar Connectix zit iig niet fout.[/quote:7a29a896c3]
  Straks ga je nog vertellen dat de twee door u vermelde "Hufter" firma's de eerlijkheid zelve zijn en zich aan "afspraken" houden. Alleen door iedereen op te lichten en te misleiden kan je de rijkste man van de wereld worden.[/quote:7a29a896c3]

  Hoezo oplichten, dat Bill G. de rijkste man ter wereld geworden is komt hoofdzakelijk door de explosieve verkopen van de Windows serie. Je krijgt als consument toch waar voor je geld? Dat heeft niks met oplichting te maken.

  Dat ze zich niet aan de regels houden wat betreft koppelverkoop en door hun zelf opgezette regeltjes in de licentie van mediaplayer kun je idd niet helemaal zuiver noemen. Maar kiest de consument dan massaal voor een ander product?

  Nee, de gemiddelde consument blijft vrolijk Windows kopen en rent bij het horen van de naam XP meteen naar de winkel. Een enkeling probeert Linux uit en blijft daarbij. Een andere groep probeert Linux uit en komt tot de conclusie dat Windows toch meer is wat ze zoeken. En de laatste groep koopt een Mac en is na een weekje (het zal even moeten wennen) zeer tevreden en wil nooit meer terug.
 • jonge…….dan kan je beter n gewone pc kopen.
  zonde van je imac

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.