Vraag & Antwoord

OS Anders

Netwerkverbinding onder DOS

Anoniem
Venzent
6 antwoorden
 • Hallo, weet iemand hoe ik een netwerkverbinding onder DOS op kan zetten? Alvast bedankt.
 • DOS zelf bevat geen netwerksoftware. Er is wel iets, maar dat is zeer beperkt en bedoeld voor overtanken van files tussen bijvoorbeeld laptop en pc. Je zult op zoek moeten naar netwerksoftware voor DOS. Novell is een optie, maar erg zwaar. Er zijn wel simpelere oplossingen beschikbaar. Als je alleen maar files wilt overzetten, kijk dan eens naar Laplink voor DOS. Lantastic is een eenvoudige maar toch heel aardige netwerk oplossing. Er zijn er ook als freeware, maar die zul je zelf moeten zoeken.

  http://www.spartacom.com/products/lantastic.htm
 • Beurs,

  Op de CD voor NT4-Server staat software voor networking onder DOS. Ik heb dat wat tijd geleden gebruikt. Je kunt hierover meer info vinden op de MS support site.
  Je moet dus iemand zien te vinden die de NT-Server CD heeft en het DOS-netwerkingdeel lenen.

  Voor het direct overzetten van files zijn zowel voor seriele als parallelle verbindingen public domain programma's voorhanden die met de juiste kabel (cross-kabel (serieel), datakabel (parallel)) een soms langzame, maar goede verbinding geven.

  Groeten, Maarten.
 • Met Ghost walker kan je ook een bootdiskette aanmaken met netwerk ondersteuning.
 • [quote:78d7964b2b="beursstarter"]Hallo, weet iemand hoe ik een netwerkverbinding onder DOS op kan zetten? Alvast bedankt.[/quote:78d7964b2b]

  De grote vraag is dan wel: wat voor netwerk?

  Wat voor server?
  Wat voor protocol?
  Wat voor netwerkkaart?
 • Voor gewoon overpompen van bestanden tussen 2 pc's heb ik fastlinx (fx) Versie wat ik heb kan via serieel of parallelle poort werken. 8) 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.