Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

een mac kopen???

almar
23 antwoorden
 • een mac kopen is dat niet gewoon dom je betaalt veel voor kei weinig megahertz is er iets dat ik niet waarom mensen die troep(in mijn ogen dus ) kopen????
 • Ik zou zelf ook nooit een Mac kopen, maar mensen in de grafische industrie schijnen er wel blij mee te zijn. En als je net je interieur voor bakken met geld hebt vernieuwd staat zo'n grijze kast wel erg saai.

  En ja, waarom kopen mensen hun computer bij Vobis? De meeste hebben geen flauw benul wat ze aanschaffen en kijken alleen maar hoeveel geld ze hebben en kijken nauwelijks of ze ook waar voor hun geld krijgen. En dan laten ze zich advieseren door mensen die er zogenaamd verstand van hebben.

  En ja, dan gaan mensen hun nieuwe pc bij de vobis, of de dixons kopen. Of ze kopen een instap-pc via een pc-priveproject, en dan blijkt dat ding naar 1,5 jaar al achterhaald en draaien al die programma's van het werk voor geen meter op het thuis-pc-tje. Als je kijkt in de rubriek "aangeboden" van dit forum en je kijkt naar de prijzen, dan kun je af en toe gewoon nieuw spul voor die prijs krijgen, maar blijkbaar zijn er altijd weer mensen die het er nog voor geven.
 • Je moet eigenlijk geen opmerkingen maken over iets waar je erg weinig van weet. Een 600Mhz Mac is absoluut niet te vergelijken met een 600Mhz Pentium. Heeft te maken met verschillende types processoren e.d. Dus als je een Mac niets vindt, geef dan aan waarom, en onderbouw dat ook. En ga niet allerlei onware uitspraken doen. Daar schiet niemand wat mee op.

  Succes,

  G-J
 • Ik heb geen problemen met een Mac, behalve dat bij de oudere versies (de nieuwe niet meer d8 ik) de hardware nogal duur is. Het voordeel van een mac is dat je in princiepe al je windows-programma's kan draaien, terwijl je in Windows lang niet alle mac-toepassingen kan draaien (tot Mac OS 8) - dit beide met een emulator. Daar tegenover staat dat de meeste spellen niet goed werken op een emulator. Dus - als je veel spellen speelt kan je beter voor een PC kiezen (worden de meeste spellen voor geschreven), voor office-toepassingen maakt het niet uit, en voor grafische toepassingen is de Mac de koning :)
 • [quote:85aee23105="almar"]een mac kopen is dat niet gewoon dom je betaalt veel voor kei weinig megahertz is er iets dat ik niet waarom mensen die troep(in mijn ogen dus ) kopen????[/quote:85aee23105]

  Tja, iedereen zijn eigen keuzes.
  Voor wat betreft de Hardware specs, ik heb een Kirby stofzuiger.
  belachelijk duur ding, zeker als je bedenkt dat de motor maar 500 watt is.
  Toch blijkt hij zijn geld waard, omdat hij vele malen meer zuigkracht heeft dan mijn oude moulinex van 2000 watt.

  Zo ook met computers, de kloksnelheid van de RISC-processor in een Mac is moeilijk ter vergelijken met de kloksnelheid van een CISC-procesor die in de PC zit, simpelweg omdat eerstgenoemde in principe efficienter werkt, en dus minder kloksnelheid nodig heeft.

  Wat voordelen zijn van de mac tov de pc is dat de snelheid van het systeem niet afneemt naar mate je het meer gebruikt. Elke Windows-versie, tot aan XP, wordt bij langer gebruik trager, en in veel gevallen ook instabieler. Een mac heeft dat probleem niet..

  Max
 • oke wou ik alleen maar even weten want het viel men op aan pijrzen tegenover megaherz nou dan weet ik dat ook weer :D :wink:
 • en je kan ze kopen bij mac donalds.
  big mac :wink:
 • Ik heb ook een tijdje op een Mac gewerkt, dit was dan wel niet z'n snelle maar ik was er erug tervreden over, het was dan wel een 75mhz met 40mb RAM maar Corel Draw 8 werkte er echt perfect op samen met Microsoft Offce, Filemaker Pro, etc,etc. Zoals al eerder genoemd is zodra ik een programma verwijder is het ook echt weg, geen achtergebleven bestanden.

  Mijn Mac werkt alleen te traag en toen moest ik wel verder op een pc. Ik moet over een half jaar ook een nieuw notebook maar ik ben echt aan het twijfelen tussen een pc of Mac.
 • Als je een Apple wilt kopen moet je dit echt zelf weten.
  Ik heb er meerdere versleten, #1 Apple SE, toen een SE30, een LC en een LCII, een Quadra800 en een G4.
  Knap rijtje als je het zo leest, klopt mar veel van die Macs heb ik niet zelf hoeven kopen.

  Tot voor een jaar of 8 geleden [b:4f54ed5a98]WAS[/b:4f54ed5a98] een Mac makkelijker in gebruik, alle programma's hadden de zelfde toets combinaties voor bepaalde handelingen en ga maar door.
  Apple [b:4f54ed5a98]HAD[/b:4f54ed5a98] een besturings systeem wat goed te begrijpen was, makkelijk aan tepassen en gebruikesvriendelijk.
  Heden ten dage is het juist de omgekeerde wereld.

  Nu is het haast een wetenschap een Mac stabiel aan de praat te houden.
  De software (en met name spelletjes) loopt heel ver achter op de PC.
  Proffesionele programma's als Xpress, Photoshop, Corel, Pagemaker en dergelijke zijn ook op de PC te koop.

  De Mac is buitensporig duur in aanschaf, voor een stevige G4 koop je net zo goed een dualprocessor PIII-866 Mhz met 512 MB geheugen, een Gforce kaart, draaiend onder XP, Win NT, Win 2000 of een van de vele Unix/Linuc varianten.

  Kortom, als je de mac niet grafisch nodig hebt…

  :lol: :lol: :lol: :lol:

  Zelfs dan koop [b:4f54ed5a98]IK[/b:4f54ed5a98] nog liever een PC

  Greetz bye mike
 • Nog een beetje mosterd na de maaltijd:

  Dat een Mac niet trager wordt bij langer gebruik is niet helemaal waar. Voor mijn werk (kabelinternetinstallateur (past niet op een scrabblebord helaas)) kom ik regelmatig in aanraking met Mac's en ze zijn in de meeste gevallen net zo sloom als een PC die dezelfde hoeveelheid programma's aan boord heeft. En dan heb ik het dus ook over die nieuwe modellen, die maagdenburger halve bol dus.

  Voor de rest hebben ze vaak ook nog eens Internet Explorer en andere Microsoft programma's aan boord, en dan bekruipt mij toch het gevoel dat je voor een hoop geld minder een hele leuke PC koopt die eigenlijk het zelfde doet. O ja, ze kunnen wel degelijk crashen!

  Hier houdt overigens mijn Mac kennis op hoor, ik zeg niet dat ze slecht zijn, maar voor huis-tuin-en-keuken gebruik lijkt een PC mij toch de betere keus.

  Of een Mac ook echt beter is op grafisch gebied zou ik niet weten wegens gebrek aan ervaring. Ik neem aan dat er toch wel een goede reden is waarom de grafische industrie zweert bij Macintosh… Mail eens een reclamebureau of een andere instantie die die dingen gebruikt, die zullen je ongetwijfeld de andere kant van het verhaal kunnen vertellen.

  Groetjes

  Michiel van Leeuwen
 • :o ik weet niet welke oelie er op komt om een op merking te maken, dat een mac kopen geld verspilling is. maar ik ben er van overtuigd dat deze grote randdebiel over het algemeen erg weing verstand heeft van computters, en waarschijnlijk nooit achter een mac heeft gezeten.

  —-
  ik heb beiden zowel, een snelle athlon en een Power mac G4.
  en ik doe aan onwerpen, en ik mag met trots vertellen dat de G4 alles nog over ruled.
  lang leven de mac :P


  my point is: hou je bek ergens over als je er geen verstand van heb, ik beging toch ook niet over de defenitie van een baarmoeder ofzo….. oelie
 • [quote:80d7471fcc="jaapie"]:o ik weet niet welke oelie er op komt om een op merking te maken, dat een mac kopen geld verspilling is. maar ik ben er van overtuigd dat deze grote randdebiel over het algemeen erg weing verstand heeft van computters, en waarschijnlijk nooit achter een mac heeft gezeten.

  —-
  ik heb beiden zowel, een snelle athlon en een Power mac G4.
  en ik doe aan onwerpen, en ik mag met trots vertellen dat de G4 alles nog over-ruled.
  lang leven de mac :P


  my point is: hou je bek ergens over als je er geen verstand van heb, ik beging toch ook niet over de defenitie van een baarmoeder ofzo….. oelie[/quote:80d7471fcc]
  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
  JA ik heb het tegen jou….

  De poster van deze topic mag dan weinig van mac's weten, maar hij VRAAGT waarom je een mac koopt, en geen PC, omdat je veel betaalt voor weinig Mhz. Zou jij het leuk vinden als je een vraag stelden, en je kreeg zo'n antwoord??? Nee toch zeker. Bovendien, lees de FAQ eens, waarin staat dat het niet de bedoeling is om te forum vol te schelden. Ik hou nou maar weer op met m'n preek, maar ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel.
 • [quote:73b5a1ff31="Turrebo"]Nog een beetje mosterd na de maaltijd:

  Dat een Mac niet trager wordt bij langer gebruik is niet helemaal waar. Voor mijn werk (kabelinternetinstallateur (past niet op een scrabblebord helaas)) kom ik regelmatig in aanraking met Mac's en ze zijn in de meeste gevallen net zo sloom als een PC die dezelfde hoeveelheid programma's aan boord heeft. [/quote:73b5a1ff31]

  Is dit niet een ander probleem, ik bedoel: gebruik van nieuwe software op oude hardware, waardoor het systeem traag wordt (omdat de nieuwe software snellere hardware verwacht…)

  Bij Windows zie je dat als je software gebruikt die uitgebracht is op het moment dat de hardware actueel was, het systeem op den duur steeds trager wordt…

  Een mac heeft daar volgens mij geen of in ieder geval minder last van.

  Een mac kan idd ook vastlopen, in principe kan alle software vastlopen ;)

  Alleen doet de een dat vaker dan de ander :P

  Max
 • [quote:3c20bae24c="jaapie"]:o ik weet niet welke oelie er op komt om een op merking te maken,[/quote:3c20bae24c]

  Tja, webspider heeft het allemaal al gezegd.
  Neem dus gewoon de moeite om een thread te lezen voordat je tot een dergelijke conclusie komt, en geef vervolgens ook op een fatsoenlijke antwoord.

  Max
 • Mac gaat trouwens veel beter om met Mhz dan een PC, want als je op een mac 700 mhz hebt en op een windows ook 700, dan draait de mac een stuk sneller. Ik heb zelf ook een Imac. Mac is goed voor grafische dingen zoals web desing, foto-bewerking(adobe, macromedia).

  IMac is qua ruimte ook stukken beter, je computer zit in je beeldscherm ingebouwd.

  Het enige nadeel is dat er niet zoveel spellen voor zijn.

  Wel quake 3 arena, medal of honor, SOF enz. Maar nu wijk ik een beetje teveel af van je onderwerp.

  Laterzz
 • :roll: ja jullie hebben inderdaad gelijk dat ik nogal fel reageer…

  ik ik vind de wijze waarop hij de vraag steld noal misleidend.
  kijk als je beweerd dat mac troep is, dan vraag je ook wel om zulke reactie's…. maar goed dit is ook weer een les voor mij…

  ik zal de volgende keer wat liefer zijn :lol:
 • [quote:0c38905a8e="almar"]een mac kopen is dat niet gewoon dom je betaalt veel voor kei weinig megahertz is er iets dat ik niet waarom mensen die troep(in mijn ogen dus ) kopen????[/quote:0c38905a8e]

  Grote mond maar weet niet waar die over praat… echt een Helmonder :x
 • Ik heb twee maanden geleden een emac gekocht. Binnenkort koop ik een laptop. Hier zal wel windows xp op zitten. Ik ben best wel tevreden over mijn mac. Grote nadeel is de verkrijgbaarheid van software. In emmen is praktisch niets te krijgen. Ik moet wel op internet bestellen of naar groningen gaan om iets te kopen. Daarnaast zijn de draagbare macs(ibook,powermac) behoorlijk duur in vergelijking tot laptops. De mac is een goede computer maar prijzig met weinig extra's bij aanschaft.
 • [quote:66edf8e32f="maximilaan"]
  Zo ook met computers, de kloksnelheid van de RISC-processor in een Mac is moeilijk ter vergelijken met de kloksnelheid van een CISC-procesor die in de PC zit, simpelweg omdat eerstgenoemde in principe efficienter werkt, en dus minder kloksnelheid nodig heeft.

  Max[/quote:66edf8e32f]

  [Mekkermode]RISC is niet perse efficienter dan CISC. MMX, SSE,SSE II, 3D NOW etc. zijn niet voor niks uitbreidingen op de x86 instructieset waardoor een processor MET deze uitreidingen efficienter werkt dan zonder. (de originele x86 set verhoudt zich tot de huidige instructieset dus een beetje als RISC vs. CISC, al gaat die vergelijking natuurlijk wel een beetje mank.) Het is zeker zo dat RISC in bepaalde taken efficienter te werk gaat dan CISC (volgens mij is zowat elke super computer gebaseerd op RISC), maar CISC heeft ook z'n voordelen.[/mekkermode]

  Nog een kanttekenening in het algemeen: een Mac gaat niet effectiever om met Mhz-en, het is simpelweg een andere architectuur. Je moet appels niet met peren vergelijken.
 • [quote:35e3b4ea8b="janster"]Ik heb twee maanden geleden een emac gekocht. Binnenkort koop ik een laptop. Hier zal wel windows xp op zitten. Ik ben best wel tevreden over mijn mac. Grote nadeel is de verkrijgbaarheid van software. In emmen is praktisch niets te krijgen. Ik moet wel op internet bestellen of naar groningen gaan om iets te kopen. Daarnaast zijn de draagbare macs(ibook,powermac) behoorlijk duur in vergelijking tot laptops.
  [/quote:35e3b4ea8b]

  Software kun je heel gemakkelijk bestellen via internet. Voordeel is dat je dan ook nog de goedkoopste winkels kunt kiezen of zelfs rechtstreeks via de leverancier zelf.

  Bovendien is de warez-scene rondom de Mac net zo fanatiek als de PC, alleen wat kleiner. Hoewel dit natuurlijk illegaal is, is dit voor veel mensen wel een belangrijk kriterium bij het besluit een bepaald apparaat te kopen. Hoe vaak hoor ik wel niet de opmerking: "Zo'n Mac is leuk, maar ik kan gewoon van niemand de software kopieeren". (natuurlijk illegaal, maar wel de werkelijkheid zoals de meeste mensen denken over software)

  [quote:35e3b4ea8b]
  De mac is een goede computer maar prijzig met weinig extra's bij aanschaft.[/quote:35e3b4ea8b]

  Daar ben ik het niet mee eens. De Mac heeft standaard al een heleboel aan boord wat bij een PC "een extra" genoemd wordt, zoals een CD/DVD burner, gigabit ethernet en firewire.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.