Vraag & Antwoord

OS Anders

FreeBSD en welke desktop?

Anoniem
adsl-online.net
6 antwoorden
 • Ik heb hier FreeBSD draaien op een vna mijn PC´s om er me te spelen en alle mogelijk heden te testen enzo (kan het moeilijk op de live server doen…)

  Mijn vraag is wat voor desktop software kan ik het beste gebruiken met een Pentium 166MMX en 192MB intern?

  Verder nog een vraag: in welk forum kan ik het beste vragen over FreeBSD stellen? in dit forum of in het linux forum?
 • [quote:02d7c2d6bc="adsl-online.net"]Ik heb hier FreeBSD draaien op een vna mijn PC´s om er me te spelen en alle mogelijk heden te testen enzo (kan het moeilijk op de live server doen…)

  Mijn vraag is wat voor desktop software kan ik het beste gebruiken met een Pentium 166MMX en 192MB intern?

  ik zou het es proberen met XFree86 :D
  maar nu serieus: je kunt alle UNIX desktops gebruiken. Voor de hand liggend is XFree als Xserver en elke windowmanager die je maar wilt

  Verder nog een vraag: in welk forum kan ik het beste vragen over FreeBSD stellen? in dit forum of in het linux forum?[/quote:02d7c2d6bc]

  Dit is het goede forum :)

  Marco
 • dankje maar wil nu nog weten welke desktop kan ik het beste draaien hier?????
 • Ik zou een lichtere windowmanager gebruiken als WindowMaker, BlackBox of Afsterstep.
 • Er bestaat helaas niet zoiets als "de beste desktop". Je zult zelf moeten proberen en vergelijken, en dan bepalen wat je het prettigste vindt werken. Kijk voor mogelijke windowmanagers bijv. op http://xwinman.org.
 • Op een p166 met zoveel geheugen kun je uitstekend Gnome draaien.
  Installeer gewoon een Gnome 2 desktop, en Gnome applicaties. Zelfs Nautilus is al dermate ver ontwikkeld dat het ook op Pentium 1's aanvaardbaar draait.

  Installeer vooral geen KDE. KDE verslindt geheugen maar heeft vooral heel veel CPU-kracht nodig. Dit betekent dus dat je ook geen KDE applicaties kunt installeren, er zijn GNome applicaties zat. Alleen de KDE libraries en applicaties installeren, maar de Gnome desktop gebruiken, kost je vrijwel net zoveel snelheid als het gebruik van KDE in het geheel, KDE dus gewoon helemaal weglaten.

  Een custum kernel bakken, en niks laden wat je niet nodig hebt (je kunt het een en ander installen met /stand/sysinstall) helpt natuurlijk ook om meer snelheid over te houden voor je desktop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.