Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

BeOS?????

FoXiERotjEknoR
9 antwoorden
 • Ik heb sinds een korte tijd interesse in BeOS maar weet niet of dit wat is, ik heb ook gezocht naar dit OS maar kon alleen de Personal Edition vinden van 45.02 MB en ik neem aan dat dit niet de volledige versie is.
  Ik word wel telkens verwezen naar FreeBSD en weet niet of dit hem dan ook echt is, ik heb namelijk een trage verbinding (4 a 5 kb/s down/up) van Kabelfoon omdat we nog niks beters hebben en heb geen zin om 3 of 4 ISO's te downloaden voor iets waar ik niks aan heb.

  Ik hoop op andwoord…. :roll:
 • [quote:4b3bb6e334="SSJGotenks"]Ik heb sinds een korte tijd interesse in BeOS maar weet niet of dit wat is, ik heb ook gezocht naar dit OS maar kon alleen de Personal Edition vinden van 45.02 MB en ik neem aan dat dit niet de volledige versie is.
  [/quote:4b3bb6e334]

  De personal edition is gelijk aan de pro edition minus de MP3 encoder en RealPlayer. Bovendien kan de personal edition normaal niet op een eigen partitie geinstalleerd worden, maar is een virtuele partitie op een Windows of Linux ext2 bestandssysteem. Het is overigens wel mogelijk om van de personal edition een installatie CD te maken door het gewoon te installeren en vervolgens het partitiebestand als ISO op CD te branden en vervolgens de installatie van CD te booten met de bootdisk. Voor details zie: http://www.betips.net/chunga.php?ID=493 , met deze install CD kun je BeOS wel op een aparte partitie zetten. Overigens zijn er verspreid over het internet ook ISO's te krijgen van geupdate versies van BeOS (o.a. met Athlon XP patch), de meeste kun je wel tussen het nieuws van http://www.begroovy.com/ vinden.

  [quote:4b3bb6e334]
  Ik word wel telkens verwezen naar FreeBSD en weet niet of dit hem dan ook echt is,
  [/quote:4b3bb6e334]

  FreeBSD is een Unix systeem.
 • Ter aanvulling;
  BeOS is alweer een tijdje dood in de zin dat de officiële support/ontwikkeling door Be Inc. gestopt is; die zijn namelijk failliet. Het is geloof ik nu in ontwikkeling door een groep(en?) vrijwilligers, maar hoe groot die groep is en hoe actief de leden daarvan zijn is maar de vraag. Hoewel, een snelle check levert de volgende pagina op:

  http://open-beos.sourceforge.net/news.php

  En wat je Kabelfoonabonnement betreft; jullie hebben daar in Z'bergen toch sinds kort ADSL?
 • Klopt dat Beos is gestopt. Probeer Lindows eens. Ziet er erg goed uit, instalatie van ongeveer 20 minuten en herkent erg veel harware. Prachtige interface.
  Hier downloaden:

  ftp://87801:87becb26a3c931998b72c2326083dfc1@130.94.123.212/lindowsos-3.0.0.iso
 • [quote:2210b95c71="theelco"]Klopt dat Beos is gestopt. Probeer Lindows eens. Ziet er erg goed uit, instalatie van ongeveer 20 minuten en herkent erg veel harware.
  [/quote:2210b95c71]

  Dat doet IMHO niet terzake, ik kan hier ook nog wel wat leuke dingen aanraden… Maar ik denk niet dat de poster daarom vroeg ;).
 • [quote:8ba2f78334="theelco"]Klopt dat Beos is gestopt. Probeer Lindows eens. Ziet er erg goed uit, instalatie van ongeveer 20 minuten en herkent erg veel harware. Prachtige interface.
  Hier downloaden:

  ftp://87801:87becb26a3c931998b72c2326083dfc1@130.94.123.212/lindowsos-3.0.0.iso[/quote:8ba2f78334]

  twee dingen:
  1. volgens mij is dit niet legaal om dat je moet betalen voor lindows
  2. je link klopt niet :P
 • Ik heb sinds een korte tijd interesse in BeOS maar weet niet of dit wat is, ik heb ook gezocht naar dit OS maar kon alleen de Personal Edition vinden van 45.02 MB en ik neem aan dat dit niet de volledige versie is.

  Dat klopt. Beos is een (voormalig) commercieel systeem. Het is te koop bij mensys.nl voor 18.51 euro . Ik zou je aan willen raden voorzichtig te zijn met je "interesse". Beos ondersteunt hardware maar matig. Heeft wel een goede dialup maar netwerken ( en dus zaken als kabelinternet) kan je vrijwel vergeten. Ook de hoeveelheid applicatie's valt tegen.
  Toen de verkopen tegenvielen heeft Be Inc. BeOs als een baksteen laten vallen. En daarmee bewezen dat ze totaal geen interesse hebben in degene ( zoals ik) die het pakket wel gekocht hebben. Dat verklaart ook waarom er zo weinig applicaties beschikbaar zijn. BeOs mag je rangschikken als "Mooi maar overleden ". Ja, ik ben voormalig BeOs gebruiker.
 • Heeft het zin zulke oude topics uit de sloot te trekken. Gezien het totale aantal posts van het orignele poster lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij deze thread nog leest. Bovendien is zijn vraag naar mijn inziens voldoende beantwoord.
 • [quote:46f89ebc77="danieldk"][quote:46f89ebc77="SSJGotenks"]Ik heb sinds een korte tijd interesse in BeOS maar weet niet of dit wat is, ik heb ook gezocht naar dit OS maar kon alleen de Personal Edition vinden van 45.02 MB en ik neem aan dat dit niet de volledige versie is.
  [/quote:46f89ebc77]

  De personal edition is gelijk aan de pro edition minus de MP3 encoder en RealPlayer. Bovendien kan de personal edition normaal niet op een eigen partitie geinstalleerd worden, maar is een virtuele partitie op een Windows of Linux ext2 bestandssysteem. [/quote:46f89ebc77]

  Je kunt Personal wel degelijk op een eigen Partitie installeren. Als je een lege partitie hebt kun je mbv de "installer" (zie apps) de boel overzetten op een eigen partitie. BeOS maakt dan z'n eigen be-filesystem aan en daarna kun je de personal drive (de image) gerust verwijderen onder Windows. Ik draai nu al een tijdje multiboot BeOS, Windows en Linux.. het werkt prima :)

  De Personal Edition is er juist voor gemaakt om Windows en Linux gebruikers geinteresseerd te maken voor BeOS. Met zo'n virtuele drive kun je snel even kijken of het wat is, de virtuele drive 'is' Personal. Zodra je het op z'n eigen partitie zet heb je in feite een lite versie van Pro. Realplayer en wat extra zwaar verouderde zooi heb je dan niet, maar ja.. dat ga je niet missen. Op www.bebits.com is genoeg up-to-date software te vinden :)

  [quote:46f89ebc77]Klopt dat Beos is gestopt. Probeer Lindows eens. Ziet er erg goed uit, instalatie van ongeveer 20 minuten en herkent erg veel harware. Prachtige interface.
  Hier downloaden: [/quote:46f89ebc77]

  Wat heeft Lindows nou weer met BeOS te maken?

  Als je op www.bebits.com kijkt zie je dat er nog steeds voldoende software voor BeOS gemaakt wordt. Momenteel wordt zelfs gewerkt aan een open-source versie van BeOS. De ontwikkelingen zijn dus nog steeds op volle gang.

  http://open-beos.sourceforge.net/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.