Vraag & Antwoord

OS Anders

BeOS niet dood!!!

Anoniem
danieldk
6 antwoorden
 • Over het algemeen wordt aangenomen dat BeOS dood is en OpenBeOS het enige serieuze project is dat een opensource BeOS variant probeert te maken (hoe lang dat ook moge duren).

  Maar langzaam maar zeker blijkt dat YellowTab (een Duits bedrijf) niet bezig is met een aangepaste versie van de Personal Edition of de uitgelekte Dano Beta's. Sinds the CeBit is het zeker dat Be, vlak voor de ondergang van Be, de broncode van BeOS voor een onbeperkte tijd heeft gelicenseerd aan YellowTab. Dit betekent dus dat BeOS gewoon verder ontwikkeld wordt als desktopsysteem door YellowTab! En dat R5 niet de laatste versie ooit was…

  Hun website is http://www.yellowtab.com/
 • Het is alleen jammer dat het in handen is van een commerciëel bedrijf. Ik had liever gezien dat ze het in handen hadden gegeven van het publiek, dan zou het OpenBeOS team er mee aan de slag gekund hebben.
 • Joepie! Ik koop et 8)
  ik draai nu BeOS 4 Personal Edition :p op een stuk of 4 pc's :) netwerkje ertussen. netwerk naar me windows (heb een tool dat ik ook windows-shares kan ebruiken en andersom) 8) 8) 8)
 • Leuk om te zien dat na Apple ook YelloTab gebruik gaat maken van KDE-technologie:
  http://www.linuxaddict.nl/comments.php?id=281

  Max
 • Wie is eigenlijk de eigenaar van de licentie?
 • Goeie vraag, heeft Palm destijds niet BeOS volledig overgenomen van Be inc.?

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.