Vraag & Antwoord

OS Anders

OpenBSD: busmaster error

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Probeer ik eens een BSD uit :roll:

  Krijg ik bij het booten de volgende melding: pciide: busmaster error, no DMA available, status = 0x61

  Ik heb ergens begrepen dat het aan de PCIbios zou liggen. Ik heb via de UCK al het commando "disable pcibios" gerobeerd, maar ook dit helpt niet.

  Ik gebruik officiele OpenBSD 3.2 cd-roms en het systeem blijft daarna hangen, ik heb dus ook geen dmesg output of iets dergelijks.

  Iemand ideeen?
 • Hmmmz, vreemd, ik moet juist PCIBIOS aanzetten om PCI en USB devices gedetecteerd te krijgen. Waarschijnlijk heb je een SiS chipset oid? Misschien is het verstandig het op 1 vd OpenBSD mailinglists te vragen.

  Waarschijnlijk wordt je south-bridge niet goed ondersteund, je zou kunnen kijken of je DMA in je BIOS uit kunt zetten, anders een nieuwere OpenBSD snapshot proberen of even wachten tot 3.3 uitkomt en dan weer proberen.
 • Ben er al uit!

  Bleek dat mijn harde schijf in de verkeerde DMA modus geaccessed werd. Oplossing was in de UCK:

  [code:1:baaa8c4351]
  UCK> change wd
  UCK>flags 0x0ff0
  [/code:1:baaa8c4351]

  Dit zorgde ervoor dat mijn harde schijf de transfer mode bepaalde. Nu kan ik installen.

  Echter nu heb ik weer een klein probleempje, mijn Extended Windows partitie neemt de hele harde schijf in beslag (of de LBA, zoals BSD fdisk hem noemt). Ik had gelezen dat de swap file geen overlap mag hebben met andere partities, dus ik moet die LBA terug zien te dringen. Dat wordt partition magic dus?

  Ik heb bij het indelen een partitie vrij gehouden van 6 GB voor een Linux eigenlijk, maar nu ben ik overgegaan op BSD. Die partitie bevind zich binnen het LBA van de windows partities (onder Linux kan dat) en onder BSD blijkbaar niet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.