Vraag & Antwoord

OS Anders

Lindows OS wat kan ik ermee?

Anoniem
danieldk
7 antwoorden
 • Ik heb wel eens gehoord dat Lindows een goed alternatief is voor windows.
  Met linux stabiliteit en je kan alle windows programma's draaien.
  Graag hoor ik van jullie of dit een goed alternatief is.


  Koen
 • Lindows OS, wan kan je ermee…

  niet zo veel, je betaalt veewl voor weinig; de stabiliteit kan je ook krijgen emt windows NT/2k/XP/2k3, en de windows-emulatie is as bad as hell (de Wine, rekenmachine werkt, word misschien ook wel, maar probeer geen spellen te draaien, velen werken niet)

  Mijn suggestie:
  A) Neem een willekeurige Linux-distro (RedHat, SuSe, Slackware, etc)
  B) Installeer Wine of WineX
  C) Installeer XPde voor een windows-look

  Voilá, uw eigen, mogelijk betere Lindows :-)
 • Ik heb lindows nooit geprobeerd maar als ik de computermagazines moet geloven is het shit. Bovendien is het ook heel duur. Lindows lijkt me nou niet bepaald een alternatief voor windows. Als je linux wil proberen kun je beter inderdaad een commerciele distributie nemen zoals suse of mandrake. XPde moet je vooral niet installeren want dat is een van de slechtste window-managers die er zijn.
 • [quote:7c7b5e6969="computerbacterie"]XPde moet je vooral niet installeren want dat is een van de slechtste window-managers die er zijn.[/quote:7c7b5e6969]Vergeten te vertellen, eerst wachten tot versie 1.0 :-)

  –> http://www.xpde.com/tree.php
  héé! de window manager is op 0% *g*
 • Lindows is een systeem wat vrij veel op Windows lijkt.
  Op sommige fronten is het beter geautomatiseerd, op andere weer niet. Windows-applicaties kun je er echter niet onder draaien.
  Lindows is gebaseeerd op debian, en kent dezelfde kracht als dit systeem, mits je apt get hebt geinstalleerd en de nodige ontbrekende bibliotheken hebt opgehaald via dit systeem

  Max
 • [quote:72326839ad="computerbacterie"]XPde moet je vooral niet installeren want dat is een van de slechtste window-managers die er zijn.[/quote:72326839ad]
  XPde is GEEN WindowManager maar een Environment.. tenminste dat wordt het. het is nog lang niet af. (zit bij 0.33 of zo toch nu? )

  Dit is een enorm verschil
 • [quote:9aa02edb6f="KayJay"]
  XPde is GEEN WindowManager maar een Environment.. tenminste dat wordt het. het is nog lang niet af. (zit bij 0.33 of zo toch nu? )

  Dit is een enorm verschil[/quote:9aa02edb6f]

  Inderdaad. Ik gebruik die termen altijd door elkaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.