Vraag & Antwoord

Anders (software)

ghost hersteldiskette maken.

Anoniem
Anakin
7 antwoorden
 • Ik heb een harddisk met twee partities C: en D:
  Ik heb met norton-ghost een image gemaakt van de C: en deze op de D: gezet.
  Nu wil ik met behulp van een diskette en zgn commandline swiches ervoor zorgen dat als je met de dikette de computer boot de bestanden van d:\image.gho gekopieerd worden naar C:\. (en dus eigenlijk c: overschrijven en zodoende de computer herstellen)
  Ik heb alleen een engelse handleiding en kom er niet echt uit. Wat ik weet is dat je in het batchbestand van de diskette een aantal commandos in moet voeren na chostpe.exe -clone
  Wie helpt me verder of kan me een nederlandse pdf handleiding geven.
 • Misschien dat je bij Breekpunt kunt kijken.
  http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?id=290
 • bedankt!
  …mooie site… maar dit wist ik al, ik wil de backup terugzetten met behulp van de zgn. command line switches, dus bij het opstarten van de ghost diskette een aantal opdrachten toevoegen die dit proces volledig vanzelf uitvoert

  groet fewi :wink:
 • Ik heb een poosje geleden ook zoiets gebouwd. Zag er als volgt uit:[code:1:7e29c3ff90]ghost -clone,mode=pload,src=win2k.gho:1,dst=1:1[/code:1:7e29c3ff90][b:7e29c3ff90]mode=pload[/b:7e29c3ff90] houd in dat je een gedeelte van een image wilt terugzetten, [b:7e29c3ff90]src=win2k.gho:1[/b:7e29c3ff90] betekend bron is bestand win2k.gho, waarvan de 1e partitie teruggezet moet worden en [b:7e29c3ff90]dst=1:1[/b:7e29c3ff90] is het doel: 1e partitie van 1e schijf.

  Als je de restore wilt starten zonder eerst nog op OK te moeten drukken, kun je ook de flag [b:7e29c3ff90]-sure[/b:7e29c3ff90] toevoegen. Heb ik expres weg gelaten. Had m'n image op cd gezet met DOS-bootflop. Als je dan per ongeluk de diskette er in hebt zitten als je al e.e.a. heb aangepast… Tja…

  Let er ook op dat die :1 bij src= en dst= gebruikt!!! Dan worden de partitie-tabellen niet overschreven… Anders ben je 2e partitie kwijt indien er iets is aangepast (partitie-groottes) nadat de image is aangemaakt.

  Suc6!

  P.S. Wat voor een versie gebruik je eigenlijk!? Ken het bestand chostpe.exe helemaal niet… En erger nog: Google ook niet!? :wink:

  P.P.S. Op het bestand ghostpe.exe krijg ik wel genoeg hits op Google trouwens. Hier kun je meteen lezen hoe je met Nero een Bootable Rescue CD kan maken!
 • Anakin bedankt voor de reactie, het hele gebeuren is me nu wel een stuk duidelijker geworden. Ghostpe.exe is het bestand dat hoort bij de versie 2001 overigens. Ik heb inmiddels de laatste versie geïnstalleerd.
  Ik had het volgende ingevoerd in het batchbestand van de diskette.
  Ghost.exe -clone,mode=recover,src=d:\herstel.gho,dst=1:1.
  (Recover wordt overigens in de laatste versie gebruikt ipv load). het hele zaakje start vervolgens op maar ik krijg de melding "error 11030 invalid drive"Terwijl ik maar een hard-drive heb met 2 partities c:\ en d:\.
  Als ik typ dst=1 zelfde melding.Overigens de recover mbv het programma lukt wel gewoon.
  Een bootable rescue cd is niet aan de orde want deze oude computer heeft geen brander en geen netwerkkaart

  Het betreft een IBM aptiva pentium 1 (75 mhz)met 32mb RAM die alleen gebruikt wordt voor tekst verwerken, door een bekende die weinig verstand heeft van computers. Ik wil de computer na deze installatie nooit meer zien, en al helemaal niet voor kleine problemen. Dus disk erin recover en weer werken, dat kan iedereen.
  Ik heb er de eerste (kale) versie van windows 95 opgezet en office 97 en daarmee een redelijk snelle computer om word en excel te gebruiken

  groeten fewi
 • Ik denk toch dat het src=-gedeelte zo moet: src=d:\herstel.gho[b:41420d414b]:1[/b:41420d414b].

  Ik weet niet wat voor een dump je gemaakt hebt, maar ik ga er vanuit dat je een "Partition to Image" gemaakt hebt?

  Op het moment dat je bij dst= niet de :1 erachter zet, dan gaat het idd niet werken. Dat betekend op dat moment namelijk dat hij de Image terugzet naar schijf 1, en dus ook partitietabellen gaat aanpassen. En jij hebt met het programma de 2e Partitie in gebruik, dus krijgt het geen toegang?

  Greetz!
 • Het terugzetten van het image werkt nu dmv de diskette, had ik toch nog niet helemaal door hoe deze command line switches werken. Ik heb er nog -sure en -rb aan toegevoegd en de test lukte.
  Bedankt voor de goede raad!!

  :) :) :) Fewi :) :) :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.