Vraag & Antwoord

Anders (software)

snelle virusscanner gezocht

Anoniem
Rina
7 antwoorden
 • ik ben voor m'n pc op zoek naar een nieuwe virusscanner, mijn huidige virusscanner (norton 2003) is veelste langzaam om op deze pc te draaien…..

  PC specs:

  pII 266
  64 mb intern
  4 gb
  win98SE

  wie kan helpen???
 • denk dat je computer gewoon het probleem is..

  omdat die zo ongelovelijk traag is, kan geen enkele VS goed zn werk doen.

  je kan wel een oudere (minder processor belastende) VS downloaden, maar dan heb je het probleem dat ie niet alle virussen e.d aankan..

  denk dat je er toch maar mee moet leven, of evt eens moet kijken naar een goedkope upgrade. voor paar 100 euro koop je al een stuk snellere computer..
 • ok even wat rechtzetten, mijn pc mag dat best oud zijn, maar hij doet het nog uitstekend, vooral als ik kijk naar problemen met nieuwere pc's……

  Waarom een andere virusscanner… heb via school licentie op norton 2003, had ik eerst op de achtergrond draaien maar was geen doen…. ik heb norton nu al een poosje niet meer draaien en doe af en toe (maandelijks) een complete scan daarbij vind ie zelden een virus…..
  'k heb in al die jaren dat ik deze pc heb nooit een crash door een virus gehad. volgens mij is het ook het belangrijkst om te weten wat je doet op het internet

  zoek dus gewoon virus scanner liefst erg "lite" die op de achtergrond kan draaien (gezellig met ZoneAlarm die wel lekker snel is) die bij voorkeur ook nog regelmatig update's binnenhaalt…..

  Wie-o-Wie
 • Dus gewoon nod32 aanschaffen.
  www.nod32.com

  Och ja en zonealarm heb ik ook maar vraagt wel veel van je pc.
  Misschien kun je beter overstappen op outpost.
  http://www.agnitum.com/download/outpost1.html
  daar kun je zelfs een gratis versie vinden.
 • Zoek ff naar house call. Dit progje scant je systeem van buiten af.
  Kun je ook zelf bepalen, wat en/of welk programma je wilt laten checken.
  Free ware.! Proberen… kost nix.
 • Wij hebben in ons netwerkje ook een ouwetje van 1996 zitten. Pentium I, van 133MHz met Windows 95. Loopt voor bureautoepassingen e.d. nog als een trein. Tja de virusscanner is met de HD van 20 Gigabyte vrij lang bezig, maar so what? Combineer je toch even met iets anders (tijdens de maaltijd of zo). Je zit toch niet voortdurend achter dat ding? Ik zie dat niet als een probleem. Het antivirusprogramma heeft trouwens een "waakhond" die onmiddellijk blaft als er iets met een virus binnenkomt. Een complete scan doe ik dan bij elke update (circa één keer per week).

  Jan de Boer
 • ik gebruik mijn av ook alleen maar als scanner voor op de achtergrond…

  gewoon eens in de week online scannen, daarbij en je bent van je zorgen af

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.