Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel - boeking automatisch kopiëren naar tegenrekening

Anoniem
bussiechris
4 antwoorden
 • In de boekhouding van een kleine vereniging boek ik alle inkomsten en uitgaven in blad 1 van de werkmap = Postbank met in kolom H de naam van de tegenrekening. De bladen 2, 3 en 4 zijn balansrekeningen, blad 5 = Grootboek met daarin onder elkaar 12 grootboekrekeningen met elk een aantaal rijen, voldoende voor 1 jaar.
  Als ik bijv. in de grootboekrekening "Assurantie" in cel A32 de formule typ: =ALS(Postbank!H:H="Assurantie";Postbank!A:A;0) en in de cellen B:F deze formule met aangepaste kolomlletters, worden de gegevens in de cellen A:F van de Postbank gekopiëerd naar de cellen A:F in de tegenrekening "Assurantie". Echter uitsluitend als de boeking in Postbank ookin Rij 32 plaatsvindt. Het benoemen van het cellenbereik in die rekening maakt geen verschil.
  Hoe krijg ik voor elkaar dat Excel bij vermelding van de rekeningnaam in kolom H van Postbank de cellen A:F kopiëert naar de cellen A:F in de bovenste lege rij van de in kolom H vermelde tegenrekening, dus ongeacht het rijnummer ???

  Wie helpt mij??? Vast bedankt !!!
 • Natuurlijk ligt het aan mij. Ik snap je vraag niet zo goed, dat komt doordat ik het plaatje niet op mijn netvlies krijg. Zou je hem misschien willen vereenvoudigen, dan kan ik, of iemand anders je zeker verder helpen.
 • Begrijp ik het goed dan wil tittel dat een vermelding ´assurantie´ waar dan ook in kolom A leidt tot een vermelding in de bovenste vrije cel van kolom H.
  Ik vrees dat dat niet kan omdat je dan een formule moet maken warin wordt uitgesloten dat zulks meermalen gebeurt om niet allerlei kringverwijzingen te krijgen. Ik kan vooreerst niet zo´n formule bedenken, maar er zijn slimmere gasten dan ik wellicht..?
  De (eenvoudige doorschrijf-)boekhoudschema´s die ik ken hebben wel een dergelijke mogelijkheid voor dezelfde rij.
 • Zet een automatisch filter in de eerste regel.
  dan kun je filteren op elk type grootboek.

  DMV de formule: =subtotaal(<range>;) kun je berekeningen onder aan
  de database doen met de boekingen die gefilterd zijn.

  een ander oplossing is programeren in VBA maar dat vergt wat
  meer moeite.

  Wim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.