Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

virus op hd

lachebekjep
25 antwoorden
 • een vriend van heeft een virus op zijn hd staan gewoon formateren werkt niet onvoorwaardelijk formateren werkt ook niet.
  als je windows wilt instaleren of een partie aan wilt maken dan duikt het virus op en je kunt dan Yes of No kiezen maar wat je ook kiest je komt weer terecht aan het begin van je pc.
  nu is mij vertelt dat via fprot dos ( een antievirus programma voor dos) het probleem opgelost zou zijn. maar als dat niet zou werken zou ik een low format uit moeten voeren of kill HD weet iemand hoe je een low format uit voert en wat het effect is een een low format en een kill HD
  b.v.d :(
 • Kijk op de site van de HD fabrikant voor tools, zal ook wel een beschrijving bijstaan. Om welk virus gaat het? FDISK laat je ook ja-of-nee kiezen (dacht ik), is dat het niet per ongeluk?
 • fdisk laat me niet ja of nee zeggen als je met fdisk bezig bent of fdisk/mbr doet krijg je over het scherm heen VIRUS WRITE ( nog wat) Y or N. en of je nou Y of N doet het scherm vervalt weer terug in de msdos waarin je hebt hebt als je de pc opstart met opstartdiskette.
  welk virus het is ik heb geen idee wist ik het maar.
  maar op de site van de fabrikant ( in dit geval maxtor) kun je tools vinden voor een low format neem ik aan. dan ga ik daar even een kijk je nemen.
  al vast bedankt voor uw advies.
 • Heb je de viruscheck in het bios al uitgezet? Lijkt me nl. eerder een waarschuwing dan een virus.
 • low level format vervalt je garantie bij…

  maarum, [b:3a19a9a7ad]heeft [i:3a19a9a7ad]niemand[/i:3a19a9a7ad] hier ervaring met [u:3a19a9a7ad]bootsectorvirussen[/u:3a19a9a7ad]???[/b:3a19a9a7ad]

  Haal een demoversie van dos-mcafee van hun site, zet op flop, flop tegen schrijven beveiligen, scannen

  Virus gevonden, virus foetsie.
 • hoi
  als je een bootsector virus hebt kun je die weg krijgen met fdisk/mbr.
  maar het virus houd dit tegen.

  hoe kun je virus check uit zetten in bios?

  Weet iemand heel toevallig wat een low format percies doet en hoe je die tools moet gebruiken

  b.v.d :cry:
 • Hang die schijf in een andere pc, met een up-to-date virusscanner. Wel een backup maken voor de zekerheid.

  Of: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm

  Of: download een Knoppix-cd, boot die en tik het volgende in een terminal:
  [code:1:c7028e2411]
  sudo dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=512 count=1
  [/code:1:c7028e2411]
  Zorg dan wel dat het de enige harde schif is die er in zit, want het wist alles in de mbr, inclusief de partitietabel.

  Een lowlevelformat herschijft je hele schijf met 000000. Ik weet alleen niet wat er met de MBR gebeurt.
 • [quote:f73418cb63="lachebekjep"]een vriend van heeft een virus op zijn hd staan gewoon formateren werkt niet onvoorwaardelijk formateren werkt ook niet. [/quote:f73418cb63] Heb je opgestart via een Windows opstartdiskette? Dat lijkt me een sterk verhaal, tenzij de diskette ook is aangetast. In principe is Fdisk voldoende, maar het kan zijn dat de partitietabel is "beschadigd". Fdisk /MBR vanaf een schone diskette zou de boel schoon moeten maken, alleen dan mag je nog niet opstarten vanaf de harde schijf! Er kan nog wat meer vervuiling op de schijf staan die de boot sector weer beschrijft. En dan ben je weer terug op het punt waar je gebleven was.
 • Fdisk /MBR zal waarschijnlijk niet werken, omdat het niet de hele sector overschrijft. De partitietabel blijft ook staan.
 • En een linux installatie diskette dan, zijn die in staat de schijf opnieuw in te delen?
 • [b:7a6b86ce37]Fdisk /mbr[/b:7a6b86ce37] overschrijft het Master Boot Record, maar inderdaad blijft de partitietabel staan. In de meeste gevallen is dat natuurlijk ook de bedoeling. Met Fdisk kun je vervolgens alle partities verwijderen, waardoor ook dat probleem is opgelost. En in moeilijke gevallen lukt dat zelfs ook met het programma [b:7a6b86ce37]delpart[/b:7a6b86ce37]. Het lijkt me niet zo erg aannemelijk dat een bootvirus dat overleeft, mits je van een gegarandeerd virusvrij medium opstart. Ik zou hiervoor bij voorkeur de Win98 installatie CDROM gebruiken. Er bestaat geen virus die dan nog in staat is om toch zichzelf te beschermen.
  Ik vermoed ook dat de waarschuwing wel eens van de BIOS afkomstig kan zijn, dus daar de virusprotectie uitschakelen.
 • de pc opstarten via de win 98 cd-rom zonder opstartdiskette werkt maar als je windows wilt installeren dan krijg je dat .. bericht en dan valt alles weer weg.
  ik hoop dat het een virus melding is van bios en geen virus is maar hoe zet je die virus check uit. ( onder welke naam staat hij vermeld in bios??)
  b.v.d
 • Om er achtrer te komen of het een viruscheck van het bios is, kun je de schijf in een andere pc hangen. Als je daar geen melding krijgt, dan weet je zeker dat dat het probleem is.

  Wat is het merk bios?
 • ik heb zo geen idee welk merk bios het is en dat kan ik zo 1 2 3 ook niet zien om dat ik de pc niet bij de hand heb.
  maar als ik het goed begrijp blijft bios gewoon werken als ik een low format uitvoer het enige wat ik na een low format moet doen is via fdisk parties maken en daarna windows installeren.
  b.v.d
  :)
 • Het BIOS heeft verder niks met de harde schijf te maken, dus dat zal wel blijven werken. Maar waarom een low-level format? Ik zie niet in wat dat verder zou bewerkstelligen wat met Fdisk of delpart niet zou kunnen. Kun je uitleggen wat de reden is van die actie?
 • [b:01aaedf833]Bij een low level format vervalt je garantie[/b:01aaedf833] niet doen dus…

  Download nou gewoon een virusscanner en lat die even draaien, wil je?
  (=mcafee)
 • waarom low format:
  ik ben inmiddels al een paar uur met de pc bezig geweest.
  en de volgende opties zijn nog mogelijk.
  1. virus scan
  2. foute instelling bios
  3. low format.

  ik denk dat 1 het niet is want onvoorwaardelijk formateren had geen effect en fdisk/mbr werkt neit dat word geblokkerd
  natuurlijk ga ik pas als der echt geen andere optie is over op een low format maar ik kan beter voorbereid zijn dan zodadelijk achter die pc zitten en zeker weten dat ik een low format uitmoet voren omdat de rest neit meer werkt. terwijl ik dan niet weet hoe het moet.
  met andere woorden ik probeer me zogoed mogelijk te laten informeren over alle opties zodat ik het probleem met de pc op kan lossen.

  ik hoop hierbij uit gelegd te hebben waarom ik zo blijf na vragen over low format.

  b.v.d. :wink:
 • En ik blijf je vertellen dat het onzin is.

  WAT IS NOU HET PROBLEEM?
  Ik snap er HELEMAAL niets meer van. Heb je nou een virus en win Windows niet installeren, of zegt je BIOS dat je bootsector aangesproken wordt, of…?
 • volgens mij zit er een virus op het master boot recort (mbr)
  als je fdisk/mbr doet werkt dit niet want die word geblokkeerd.
  de enige andere optie om dit deel van de hd schoon te maken is een low format.

  windows wil in ook niet installeren want dan duikt dat virus weer op.

  dat het virus opdukt kan ook een foute instelling van bios zijn dus dat bios denkt dat er een virus is terwijl er niks aan de hand is.
  ( ik hoop dat het dat laaste is).

  b.v.d. :cry:
 • [quote:079af2f2ae="lachebekjep"]volgens mij zit er een virus op het master boot recort (mbr)[/quote:079af2f2ae]
  Dat kan…
  [quote:079af2f2ae]als je fdisk/mbr doet werkt dit niet want die word geblokkeerd.[/quote:079af2f2ae]Door?
  [quote:079af2f2ae]de enige andere optie om dit deel van de hd schoon te maken is een low format.[/quote:079af2f2ae]is, blijft en zal altijd onzin zijn.
  [quote:079af2f2ae]windows wil in ook niet installeren want dan duikt dat virus weer op.[/quote:079af2f2ae]En dat zie je omdat…?

  [quote:079af2f2ae]dat het virus opdukt kan ook een foute instelling van bios zijn dus dat bios denkt dat er een virus is terwijl er niks aan de hand is.[/quote:079af2f2ae]Een bios heeft GEEN virusscanner. Het BIOS kan alleen een waarschuwing geven wanneer de bootsector wordt aangepast…

  Snap je nu wat ik wil vragen? :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.