Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foto uitlijnen in Word, hoe?

None
4 antwoorden
  • Ik wil in word 2000 een foto uitlijnen. De tekst wil ik links hebben en de foto rechts en net eronder de 2e foto links en de tekst rechts. Hoe zorg ik ervoor dat de foto aan de juiste kant komt? Nu staat ie half tussen de tekst.
  • Sommige mensen gebruiken daarvoor een tabel - handig als je het dokument ooit als webpagina wilt gebruiken… maar hier de 'gewone' uitleg:
    Je voegt de foto in (even niet letten op de plaats waar het ding terechtkomt), en je zorgt er eerst voor dat de grootte van de foto goed is ingesteld - rechtsklikken op de foto, kiezen voor 'Figuur opmaken…', tabblad 'Grootte'. Daarna ga je de positie op het blad bepalen; je sleept de foto naar de pagina waar hij hoort te staan (in de regel staat hij daar al…, maar het kan tegenzitten), je rechtsklikt weer op de foto, kiest voor 'Figuur opmaken…' en nu voor tabblad 'Indeling'. Op dit tabblad geef je aan dat de foto vóór de tekst moet worden geplaatst, en je klikt op 'Geavanceerd'. Kies tabblad 'Figuurpositie'. Standaard is de figuur horizontaal geankerd aan de kolom, en verticaal aan de alinea. Verander 'kolom' en 'alinea' beide naar 'pagina'. Als je nu op 'OK' klikt kom je terug op tabblad 'Indeling'. Kies hier voor de gewenste positie - je kunt overigens nu gewoon met de foto in de pagina slepen waarbij de tekst zich automatisch zal aanpassen.
    Tip: als je slepen met de muis te onnauwkeurig vindt, dan kun je de figuur selecteren door op de rand ervan te klikken, waarna je hem kunt verplaatsen met de cursortoetsen. Ook geringe verplaatsingen zijn mogelijk: houd dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl je de cursortoetsen gebruikt.
  • :D Bedankt. Dat is een tip om te bewaren als printje.
  • Deze tip heb ik ook bewaard!!

    Bedankt, Lucia :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.