Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Access2000] - Tabel weergeven

3 antwoorden
  • Ik heb 3 tabellen in Access2000: Personen Groepen GroepenDetails Aangezien meerdere personen in meerdere groepen kunnen zitten, heb ik hier een veel-op-veel relatie. Vandaar de tabel GroepenDetails. De tabel Personen heeft een PrimaryKey 'PersonenID' De tabel Groepen heeft een PrimaryKey 'GroepenID' De tabel GroepenDetails is opgebouwd uit 3 kolommen: GroepenDetailsID PersonenID GroepenID Nu wil ik personen gaan indelen in groepen. Dit doe ik in de tabel GroepenDetails, maar hier kan ik alleen werken met de ID's. Hoe kan ik werken met Personen namen en Groepen namen?
  • Je moet denk ik een formulier maken voor de invoer in je tabellen. Dan kan je door middel van een keuzelijst een persoon kiezen en dan dat bijbehorende persoonid opslaan in de tabel.
  • Als je rechtstreeks in de tabel werkt, dan kun je van het veld GroepenID in GroepenDetails een opzoeken-veld maken (veldeigenschappen, 2e tabblad). Je stelt hem in als combobox en zet de rijbron op Select ID, Groep FROM Groepen. Je krijgt dan 2 kolommen terug, waarvan de 1e kolom de afhankelijke is. De kolombreedte zet je op 0cm;3cm om de eerste kolom te verbergen. Je kan dan ook een formulier maken met de wizard en dan is het besturingselement bij Groep een combobox, zoals je in de tabel hebt gedefinieerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.