Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

MS Access vraag.

None
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Wie kan me zeggen hoe ik in access (2000) het volgende voor mekaar kan krijgen:
  Ik heb in een form een knop voor het verversen van een aantal tabellen. In het form wil ik een label of tekstveld met daarop/in de datum (en liefst ook tijdstip) waarop ik de tabellen voor het laatst ververst heb.
  Als ik in de procedure van de knop zet me.tekstveld.LastRefresh=date() of now() dan werkt het wel maar zodra ik het form sluit en opnieuw open is het veld natuurlijk weer leeg totdat ik de procedure weer opnieuw draai en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  Hoe kan ik dit oplossen?

  Bij voorbaat dank voor eventuele hulp/suggesties.

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Is dit niet op te lossen door bij het onopen event van het formulier de opdracht te geven ( dus me.tekstveld.LastRefresh=date() of now() )

  of begrijp ik het probleem niet ???
 • Hallo Johan,

  Zo simpel is het dus niet. Als ik dat zou doen dan kan ik net zo goed in het tekstveld zelf een default value opgeven (date() or now()).
  Als ik echter vandaag (5 okt) de tabellen refresh, dan moet er staan " Last refreshdate: 5 okt.". Dit moet er morgen ook nog staan. En overmorgen ook, net zo lang totdat ik de tabellen opnieuw ververs.
  Zo zou ik bv bij het open event een procedure kunnen zetten dat als het verschil tussen de last refreshdate en date() > 10, dan tabellen verversen.

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Aparte tabel bijhouden waarin de refresh-datum staat. Tekstveld hiernaar linken; dit moet misschien via code, dat weet ik niet zeker.
  Momenteel gebruik je een unbound field (denk ik) en dat gaat verloren als je het formulier sluit.

  Ik gebruik wel eens een aparte tabel met wat configuratie gegevens. Dit zou dan een van de velden zijn. Maar het is alweer enige tijd geleden.
 • of bij het indrukken van de knop een update query draaien waarbij de refreshdatum in een apart veld wordt ingevuld. In het formulier kun je dan dat veld laten zien
 • UpdateQuery,

  Zou kunnen. Ga ik proberen. Je hoort van me of het gelukt is.

  Mario
 • Hallo Johan,

  Is gelukt. Wel heb ik een subform moeten invoegen waarin de last refreshdate wordt weergegeven. In het gewone form lukte het me niet.

  Bedankt voor je tip. :wink:

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Kijk ook eens in de "help" naar LastModified en LastUpdated
  Groet,
  Tob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.