Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Spellingcontorle in Word.

None
23 antwoorden
 • Ik maak gebruik van Office 2000. Nu heb ik problemen met de spellingconmtoele.
  Als ik op de knop spellingcontrole druk, dan sluit het programma zich automatisch en ben ik dus ook het document kwijt. Ik heb het programma al eens opnieuw geinstalleerd, maar dat helpt niet.
  Wie herkent dit en weet een oplossing.
  De taal heb ik ingesteld op Nederlands.
 • bij word 97 zat er ook zo'n bug in nu weet ik nie dus :P :roll: :lol: :wink: of ie hier helpt?

  ga naar confis sys klik op toetsenbord > taal instellen (heb je wel CD win XXX voor nodig ) > zet op nederlands als die er niet bij staat >ga naar eigenschappen toetsenbord moet staan op vs internationaal 101.
  klik toepassen dan ok sluit af. start word op ga naar extra taal instellen

  kies nederlands> ook kan je nog woorden boek instellen bij opties in nederlands >systeem opnieuw opstarten dan zou het eruit moeten zijn
  bij word 97 was dit hetzelfde probleem.
  en anders cd
 • Die bug ben ik nog nooit tegengekomen in 2000. Mogelijk is er iets corrupt, je kunt proberen de office 2000 installatie te repareren (gaat via het configuratiescherm, software). Als dat niet helpt, verwijder normal.dot (let op, je bent dan ook eventuele macro's die je hebt gemaakt kwijt). Na een herstart van Word wordt normal.dot opnieuw schoon aangemaakt. Dit lost veel problemen met Word op.
 • De oplossing van jrbr13 kan ik niks mee. Ik ga er van uit dat waar hij schrijft cinfis sys, dat config sys moet zijn. Daarin vind ik geen toetsenbord. Misschien bedoel je het configuratiescherm, maar dat heb ik uiteraard al geprobeerd.
  Het bestand normal.dot verwijderen zoals Brigitte W aanbeveelt, is misschien wel een goed idee. (reparatie heb ik al geprobeerd). Nu ben ik geen beginnende computeraar, maar ik kan het bestand normal.dot niet vinden! Heb het via verkenner geprobeerd en via de zoekfunctie, maar in beide gevallen geen resultaat. Wat nu
 • als .dot er niet in staat heb je 'n probleem!!


  dat vorige van mij staat ook boven dat inword 97 het wel hielp maar niet of het hier zou helpen!!!!!!!!!!!!!!!

  doe is bij configuratie > software >verwijderen.

  herstart systeem en opnieuw installen ????? :wink:
 • Volgens mij is Normal.dot een verborgen bestand, je moet aanzetten dat Windows verborgen bestanden weergeeft. Normal.dot moet bestaan, anders werkt Word niet.
 • Ga in Word naar Bestand -Nieuw en je komt bij je sjablonen terecht.
  In Tabblad Algemeen kun je Normal.dot verwijderen en dan Word opnieuw openen. Lukt het verwijderen hier niet, dan kun je via Start-Zoeken Normal.dot. ook verwijderen.

  Lucia
 • Ik heb normal.dot gevonden en verwijderd. Probleem NIET opgelost.
  Inmiddels heb ik het volgende waargenomen. Als ik in word een nieuw document open en niets type, dan de spellingscontrole er op loslaat krijg ik de mededeling dat de spellingcontrole is voltooid. Zodra ik enige letters type en dan spellingcontrole doe, krijg ik weer het probleem dat het programma zich sluit zonder waarschuwing en zonder het bestand te bewaren.
 • Ik heb nog wat vreemds ontdekt bij mij speurtocht naar de oplossing.
  Als ik in WORD in het menu extra de opdracht opties kies en vervolgens het tabblad spelling en grammatica aanklikt, dan wordt het programma afgesloten. Dus precies zo als het gebeurt bij de spellingcontrole.
  Wat nu?
 • Wat gebeurd er als je GEEN spellings controle en het document opslaat?
  Het kan zijn dat word dit automatisch zelf doet als je het document opslaat.
  Maak zelf een proef met fouten erin.

  Lucia
 • Aardig idee, direct uitgevoerd, maar hij controleert niet automatisch.
 • Het is het eventjes doen, maar als je windows 200 eens repareert, maar dan aangepast en zorgt dat je alle plusjes opendoet , en dan alles aanvinkt. Misschien is dan het probleem opgelost.

  Misschien stom van mij om zoiets te bedenken , maar ik probeer je te helpen!

  Lucia
 • Bedankt, ik heb van alles al geprobeerd, dus elke suggestie is welkom, ik ga het proberen.
 • Ze bedoelt overigens "Office 2000" en niet "Windows 200".
 • Dat had ik wel begrepen.
  Al zeg ik het zelf, ik kan redelijk overweg met computers, des te meer frusterender is het dat ik dit probleem niet opgelost krijg.
 • Lucia1, ik heb jouw idee uitgeprobeerd, maar helaas, het heeft niet gewerkt.
 • Wat ik nog kan proberen is deze:

  Komende donderdagavond heb ik weer les (Word XP uitgebreid) en daar aan de Lerares eens vragen of er nog iets mogelijk is, want ikzelf weet het niet meer. Geef even aan of je dit goed vind.
  Verder zal ik toch eens kijken of nog iets vind.

  groeten Lucia
 • Ik herken dit probleem volledig, heb het vroeger gehad, … en heb het nu ook weer!

  Het had iets te maken met [b:df508e4e59]het pad[/b:df508e4e59] naar de custom.dic dacht ik. (heeft iets te maken met herinstalleren van verschillende versies)

  Even wat geprobeerd maar nog geen oplossing.

  Samen even nadenken?
 • [quote:8da12e1d2d="Reintje"]Ik heb nog wat vreemds ontdekt bij mij speurtocht naar de oplossing.
  Als ik in WORD in het menu extra de opdracht opties kies en vervolgens het tabblad spelling en grammatica aanklikt, dan wordt het programma afgesloten. Dus precies zo als het gebeurt bij de spellingcontrole.
  Wat nu?[/quote:8da12e1d2d]

  Dit geval heb ikzelf ook meegemaakt op de avondschool, maar… die was aangesloten op een netwerkwerk en was ik de enige in de klas bij wie het gebeurde. Rara, je zou zeggen, hoe kan dit?

  In ieder geval zal ik het ook eens vragen op school of er een oplossing voor is. Maar mij lijkt het beste te de-instaleren van Office 200 en dan het register opschonen met de Registerzoeker van JV16powertools het beste, en daarna een schone instalatie te doen.

  Lucia
 • Ik zou de custom.dic en de autocorrectielijst (eindigt op .acl) nog proberen weg te mikken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.