Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Dualboot en Outlook 2000

Arie Ouwehand
5 antwoorden
 • Op m'n pc heb ik zowel Win98Se als Win XP geïnstalleerd, elk op een aparte partitie. Daarna Office 2000 onder beide besturingssystemen op de D schijf geïnstalleerd. Is het mogelijk om email te verzenden en te ontvangen ongeacht de Windows versie? Dus email ontvangen met de ene Windows versie en lezen met de andere. Dit geldt ook voor agenda en contactpersonen. M.a.w. is het mogelijk de persoonlijke mappen naar een partitie te verplaatsen die zowel voor Win98We als voor WinXP zichtbaar is?
 • Ja. Outlook slaat praktisch alles op in PST files.

  Gebruik de PST die onder W98 bekend is (even zoeken naar *.PST) want die staat op een FAT partitie en is dus te benaderen vanuit W98 en WXP.
  Verplaats de andere PST file (die onder WinXP wordt gebruikt) naar een andere directory of delete deze (als er geen belangrijke gegevens in staan) en start Outlook onder WinXP op. Outlook zal nu zeggen dat het de PST file niet kan vinden en je de mogelijkheid geven de lokatie te specificeren; geef nu de lokatie van de eerste PST file op.
 • De zoek opdracht *.pst geeft op m'n pc alleen het bestand outlook.pst weer. Dit blijkt het het bestand te zijn dat door Outlook Express onder Win98Se wordt gebruikt.
  Na hernoemen van dit bestand start Outlook Express op met de vraag waar het bestand te vinden is. Wordt Outlook 2000 onder Win98 opgestart, dat laat het de oude gegevens zien zonder de vraag waar het bestand te vinden is.
  Onder WinXp wordt met de zoekopdracht *.pst alleen het bestand outlook.pst op de Win98Se partitie gevonden en dit is, zoals uit bovenstaande blijkt, van Outlook Express (onder Win98Se).
  Het hernoemen of verplaatsen van de persoonlijke map onder WinXp is me dus niet gelukt vanwege het ontbreken van pst files.
 • Pst -bestanden behoren altijd bij Outlook en zijn zeker niet van Outlook Express. Deze laatste werkt met dbx-bestanden.
 • Ik weet niet hoe het kan, maar als ik Outlook Express open, dan worden enkele dbx bestanden en outlook.pst bijgewerkt. Deze bestanden hebben dan de datum en tijd die gelijk is met het openen van Outlook Express.
  Wordt in Outlook Express echter email ontvangen, dan komt dit niet in Outlook 2000 naar voren. Iemand een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.