Vraag & Antwoord

Anders (software)

ongewenste site

12 antwoorden
 • In de taakbalk naast de klok staat plotseling een "geel afgerond vierkantje met blauw vraagteken" icoon. Als ik internet open, dan wordt geopend met het adres van www.start.home.nl. Als ik dan soms opnieuw open, dan is het adres plotseling: C:\ProgramFiles\Startportal\Portal\portal.html en en kom je op een site van 24Start. In msconfig-opstarten zie ik nergens iets staan, dat naar dit icoon verwijst. Kan iemand mij helpen om dit ongewenste te verwijderen? Zo ja, wat moet ik dan precies doen? Hartelijk dank.
 • Spybots, Adaware en SpywareBlaster zijn freeware programma's die dit soort zaken verwijderen en voor een groot gedeelte ook bescherming bieden hiertegen.
 • zie topic van 2 weken terug hier ms-connect daar ligt je antwoord is teveel omdit nu ff te beschrijven
 • Topic vav Za20/9 "probleem met dialer die ongewenst geinstalleerd is" gezien. Inmiddels heb ik Ad-Aware geinstallerd. Steeds worden 5 onderdelen gedetecteerd. Deze verwijder ik dan. Doch na opnieuw opstarten en opnieuw detecteren, dan zijn diezelfde 5 onderdelen er weer. De 5 onderdelen zijn: MSCONNECT obj{0}=RegValue: .default\Software\Netscape\Netscape Navigator\Viewers obj{1}=RegValue: Software\Netscape\Netscape Navigator\Viewers obj{2)=RegKey: .cxq obj{3)=RegKey: .mxq obj{4}=RegKyey: cxqfile Wat kan ik nu doen om eea te wijderen cq van dat ongewest icoon af te komen?
 • Heb je in Adaware voordat je op finish drukt, deze zaken aangevinkt? Zo ja, dan behoren die verwijderd te worden. Installeer ook Spybots. Die verwijdert mogelijk nog andere zaken.
 • ga s naar map windows dan systeem32 ga daar icoontjes af( portal dus) met de naam van dialer file of ga ff met muis op icoontje staan meestal 2 tvtjes aanelkaar in deze map ligt nl de root voor deze file soms ff zoeken maar ja ook in register vermeldingen verwijderen hey local machine > user> software zoeken naar portal
 • In ad-aware dezelfde 5 objects aangevinkt-remove-OK. In system32 niks te vinden. In register-zoeken: portal /verwijderd. Nogmaals zoeken: portal. Komt startportal/verwijderd. Nogmaals zoeken: portal. Komt URL C:/Program%20Files/Startportal/Portal/portal.html/verwijderd. Vreemd icoon staat nog steeds in taakbalk. Computer afgesloten en opnieuw opgestart. Aanvankelijk vreemd icoon niet meer te zien. Dan plotseling is het er weer. Weer naar ad-aware. Weer worden dezelfde 5 objects gedetecteerd. In register staat ook weer hetgeen aanvankelijk verwijderd is. Tijdens typen van dit bericht plotseling scherm van Dialer Detect (pas geinstalleerd) en zegt dat startpagine veranderd is in C:/zie boven achter C. DD vraagt mag dit-NEE. Ik begin het duister in te zien of er wel een oplossing is voor dit probleem. Alvast bedankt voor alle moeite. Is het misschien mogelijk, dat ik iemand kan bellen. Mogelijk is het probleem dan gemakkelijker op te lossen omdat je direct kunt inspelen op een mogelijke oplossing?
 • Lees dit eens door: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=103463 Het verwijderen van de map startportal is niet voldoende, die wordt via code.exe weer teruggezet. Zoek eens naar code.exe in msconfig en vink hem uit> herstart Map portal verwijderen evenals bestand code.exe Plaats anders een hijackthis log in je volgende post.
 • kijk hier eens http://www.dialer-control.de/ sterkte :wink: :wink: :wink:
 • [quote="quasi3"]Lees dit eens door: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=103463 Topic gelezen en gedaan hetgeen allemaal wordt geadviseerd. 2 Onderdelen heb ik laten fixen door HijackThis (C:\Windows\System\Code.exe en 016...(DialXSCtl Object)..... Dit heb ik gedaan aan de hand van dat lijstje (laat de volgende items door Hijack This fixen) in vermeld topic. Met succes, m.i. is alles weer normaal. Alleen begrijp ik eigenlijk niet goed wat dat programma SCHREDDER eigenlijk doet. Maar tja, het probleem is m.i. in elk geval opgelost. HARTELIJK DANK Fons
 • Met dat tooltje wordt een bepaalde variant van Spyware (die zeer hardnekkig is) verwijderd, nl. CoolWebSearch.
 • Ik zou je toch willen aanraden om programma's als Spybots Search&Destroy en SpywareBlaster te installeren. Deze geven ook een stukje bescherming.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.