Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

absolute celverwijzing veranderen in relatieve celverwijz

sjouwer
5 antwoorden
 • Een programma genereert spreadsheets die ik verder in Excel kan bewerken. Voor de subtotalen gebruikt hij echter de formule subtotal(9,$m$5:$m$10), dus absolute celverwijzing. Als ik een kolom wil toevoegen en de subtotaal formule wil kopieren worden nog steeds de cijfers in kolom m gebruikt. Omdat het om nogal veel subtotalen gaat (waarbij de reeks niet steeds even lang is) ben ik op zoek naar een truc om snel alle absolute verwijzingen om te zetten in relatieve celverwijzingen.

  Ik gebruik excell 2000

  Iemand een idee ?????
 • door die dollartekens weg te halen krijg je relatieve verwijzingen.
 • Dat je door die dollartekens weg te halen een relatieve celverwijzing weg krijgt is bekend, de vraag is echter hoe je dat voor een groot aantal cellen snel in één keer kunt doen. Dus niet steeds naar een cel gaan, aanpassen door de $ tekens te verwijderen, naar de volgende cel etc. etc
 • ik weet niet of exel deze functie ook heeft
  gp heeft die functie wel
  zoeken en vervangen
  zoeken naar vervangen door
  de functie gebruiken van volgende zoeken
  bij wel verwijderen klikken op verwijderen en daarna weer op volgende zoeken
 • Ik heb het geprobeerd en zo te zien kan het ook in excell. Ik wist niet dat je ook binnen functies kon zoeken en daarvan een gedeelte vervangen.

  Dank voor je oplossing

  Wat is gp overigens

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.