Vraag & Antwoord

Anders (software)

geen bestandssysteem

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hoi,

  ik was aan het downloaden, ik was zelf afwezig bij de pc, maar toen ik terug kwam bij de pc bleek dat hij vast gelopen was. muis deed het niet meer ctr+alt+del ook niet. nix. ik kom hem alleen maar op de reset knop drukken.
  Toen ik de pc weer opgestart had wou ik de d:\ schijf openen(daar was ik naar toe aan het downloaden, geen virus). toen kreeg ik de volgende foutmelding: De schijf in station d is niet geformatteerd. wilt u nu formatteren? NEE natuurlijk niet. ik werk met XP, ik bij beheren kijken, blijkt dat hij geen bestandssysteem meer had, ik had ntfs. Via dos kan ik nog wel bij de d-schijf komen. mijn vraag: Hoe kan ik via windows nu weer bij de d-schijf komen? en dat ik alle bestanden nog hou.

  ik heb de schijf ook al een keer uit apparaatbeheer gegooit. helpt niet.
 • Scandisk al geprobeerd?
 • [quote:46b3491173="sjesus"]Via dos kan ik nog wel bij de d-schijf komen. [/quote:46b3491173]
  En wat geeft een DIR in DOS dan?
 • hoi,

  schijfcontrole pakt hem ook niet. maar ik heb al een oplossing, ik werk nu gewoon via norton commander in dos, en nu kopieer ik alles over naar een andere partitie dat wel een bestandssysteem heeft, het enige nadeel is nu dat ik maar 8 tekens heb.

  of heeft iemand nog een betere oplossing?
 • Raar verhaal……………..

  Je heb geen bestandssysteem op je D: schijf, maar Norton Commander kan de bestanden op je D: schijf wel kopieren. :roll: :roll:
 • ja het is raar,

  in windows (xp) word er geen bestandssysteem aangegeven, gewoon een unformatted partition geeft hij aan, ook met pq magic8. maar in de dos kan ik wel de d-schijf bij komen en bij alle bestanden bij komen, alleen in windows niet. snap je. hoe het kan??
 • En heb je onder DOS (of Norton Commander) hetzelfde aantal driveletters?
  Ik bedoel, misschien wijs je in windows wel een ongebruikte partitie aan.
  En wat zegt FDISK?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.