Vraag & Antwoord

Anders (software)

<access> koppelen 2 queries

Anoniem
Johant
6 antwoorden
 • Ik heb 2 queries:

  query A met 1 kolom namen
  query B met 1 kolom namen

  Deze wil ik samenvoegen tot:

  query C met 1 kolom met alle namen

  Hoe doe ik dit?
 • Ik begrijp dat het 2 query's betreft, elk met 1 kolom. Ik neem verder aan dat er geen enkel verband bestaat tussen die namen….
  Als dit zo is zou je eens kunnen experimenteren door de 2 query's in het queryveld van een nieuwe query te slepen. Je krijgt dan een query met 2 velden. Ik denk niet dat je er iets aan hebt. Misschien kun je wat duidelijker maken wat je precies wilt: een nieuwe query met 2 velden???
  Verder geef je ook niet het verband aan tussen die 2: is het aantal records gelijk???
  Mocht je op meer Access vragen stuiten, bezoek dan ook eens het Officeforum: www.officeforum.nl
  Groet,
  Ton
 • Ik wil in de nieuwe query maar 1 kolom, waarin alle namen staan uit de 2 andere queries.

  Dus gewoon bij elkaar voegen.
 • Je kunt dit op verschillende manieren bereiken. Maak van query A ipv een selectiequery een tabelmaakquery. Maak vervolgens een toevoegquery, waarbij je de gevens van query B toevoegt aan de zojuist gemaakte tabel.
  Resultaat: 1 tabel met alle gegevens in 1 kolom.
 • Hoe maak ik zoiets?
 • Je kunt het type query bepalen door in de ontwerpweergave van de query via de rechtermuisknop naar querytype te gaan. Verder wijst het zich eigenlijk vanzelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord