Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

niet verschuivende tekstvakken in word 2000

None
6 antwoorden
 • Wie kan mij helpen aan een eenvoudige aanwijzing voor niet-verschuivende tekstvakken in Word? (2000 en XP) .
  Wat ik doe is eerst een tekstvak maken en dan verder proberen te "fixeren" via invoegen/tekstvakken. Als ik denk dat het goed zit blijkt het vak ofwel rechtsboven op de bladzijde,ofwel op de volgende bladzijde te staan!
 • Zoek even naar 'Foto uitlijnen in Word, hoe?' en vervang in het antwoord foto maar door tekstvak - de werking is hetzelfde…
 • :D :evil: :o :roll:

  Hallo,

  Al jaren maak ik speurtochten, affiches en andere zaken in word, waarbij het invoegen van plaatjes, foto's, tekstvakken, word-art teksten steeds aan de orde zijn.
  Een eenvoudige oplossing voor jouw probleem bestaat er niet. Je moet heel vaak met tekstvakken en andere mogelijkheden aan de slag gaan om steeds meer vertrouwd te raken met het maken van een goede lay-out.
  Bij opmaak tekstvak (eerst tekstvak selecteren en niet de tekst er in) vind je allerlei tabbladen waar je wat mee kunt experimenteren, klik ook eens op geavanceerd op die tabbladen.
  Als je iets gemaakt hebt waarover je tevreden bent sla het dan eerst op voordat je verder gaat experimenteren.

  Succes, Rina
 • Hartelijk dank alvast voor de adviezen. Maar, wàt ik ook doe ("opmaak" opnieuw tekstvak, dan met contour/ geavanceerd / uitlijnen en twee maal ok'en) verdwijnt het vak ofwel spoorloos, of zit in de linkerbovenhoek, dus kennelijk nog niet goed vastgeplakt, of iets vergeten? het merkwaardige is dat ik al een word-document heb met (drie) stabiele tekstvakken (adressering, aanvulling logo en plaatsnaam waarachter de datum komt) en dat dat allemaal keurig blijft staan wàt er ook getypt wordt.Maar een vierde vak wil gewoon niet. Ik blijf proberen.
 • Kies, via het menu, Extra—Opties…, tabblad [Weergave]; en zet een vinkje vóór 'Alles' onder het kopje 'Niet-afdrukbare tekens'. (Als je Word een beetje aanpast, heb je daarvoor een knopje op de werkbalk!).

  Zet de cursor in het dokument in de alinea waaraan je de tekstvakken wilt koppelen. Maak een aantal (zeg: vier) tekstvakken (Dit gaat het makkelijkst via de werkbalk 'Tekenen'). Als je nu klikt op de rand van een tekstvak, dan zie je (links van het alinea-teken) een anker verschijnen. Kontroleer op deze manier of het anker voor alle tekstvakken op dezelfde plaats staat. Is dat zo, en zo niet: waar staat het anker van het vierde tekstvak?
 • Beste Brbrkl

  dat van dat anker is volgend mij een hele goeie: het zit nu allemaal rotsvast, evenals mijn vertrouwen in deze rubriek. hartelijk dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.