Vraag & Antwoord

Anders (software)

Analoge audio opnemen met Easy CD Creator 6 lukt maar niet.

Anoniem
Rechtvaardige
5 antwoorden
 • Hallo lezer(es)
  :cry: :oops:
  Sinds ik een paar weken geleden Easy Cd Creator 6 platinum gekocht heb doe ik verwoedde pogingen om analoge audio van Lp's op te nemen en op Cd te branden. Het blijven tot nu toe pogingen. Bij versie 5 vond ik het een fluitje van een cent. Als je het eenmaal weet is het niet moeilijk meer.
  Mijn werkwijze: Via Audio Central - Sound Editor - microfoontje - rode opnameknop - neem ik een track op. Na op de pauzeknop gedrukt te hebben selecteer ik de laatst opgenomen track door de cursor er overheen te halen en hem daarna als wav. file op te slaan in een van te voren aangegeven map op een partitie. Als de gehele Lp opgenomen is volgens de dikke handleiding, de Help en de Tutorials op de Roxio-site, hoor ik bij het afspelen dat alle tracks dezelfde audio bevatten terwijl de grootte van alle tracks wel verschillend is.
  Ik word er moedeloos van. Is er in deze groep een specialist die deze 60+er op de Roxio rails wil zetten. :)
  Ik zal haar/hem eeuwig dankbaar zijn.

  niksnada*at*hotmail*punt*com
 • Hoi,
  Van Roxio heb ik niet veel kaas gegeten, maar als het je alleen maar om de muziek gaat kun je het gratis programma Goldwave proberen.
  Je kan hiermee je plaat opnemen in Wav-formaat, en daarna branden op een cd.

  Succes.
 • Hartelijk dank voor de reactie.

  Ik vind het jammer dat ook hier, net als in de nieuwsgroepen, een antwoord gegeven wordt waarin een ander (beter en/of gratis) programma wordt aan geprezen.
  Ik heb twee vorige versies van ECDC gebruikt en ik denk altijd maar zo: Wat goed is moet goed blijven.
  Ik heb dit programma gekocht omdat ik ook de bedoeling heb mij te bekwamen in het op DVD zetten van mijn videobanden. Het is mij bekend dat ook daarvoor andere progjes verkrijgbaar zijn maar je moet een keus maken, toch ?
  Met vr. gr.

  s.b.
 • Zover ik mij herinner heb je eerder problemen gemeld met Easy CD&Dvd; Creator. Zelf heb ik op dit moment geen tijd om een en ander uit te proberen. Duurt tenminste nog 2 weken, misschien dat ik tussendoor nog wat tijd vind. De afgelopen week heb ik geworsteld met Dvd Builder, als Audiocentral (met de Sound Editor) dezelfde kwaliteit biedt, dan vrees ik het ergste. Wat ik zo kon zien is dat Audiocentral en Sound Editor te eenvoudig zijn geworden. Dat wat ik handig vond aan de voorgaande versies, dat zit er niet meer in. Ik ben nu een soort van proefopname aan het maken met opnamestand "What you hear", ik zal ook "track splitsen" uitproberen", want dat vond ik wel een leuke eigenschap. Vroeger had ik een wat langzamere computer met 192MB Ram, dan was het werken met geluidsbestanden van een half uur best wel een kwelling. VOlgens mij zijn de tijden daarin niet echt verandert. Nu kan het alleen wel wat sneller.
 • Tijdens het prepareren van een VideoCD maar even de opname laten lopen. De werkwijze van Sound Editor is een beetje veel anders geworden. Overigens lijkt het mij vrij logisch in elkaar zitten. Ik heb geen volledige test gedaan, en ik heb ook de handleiding niet gelezen, dus ik kan iets over het hoofd hebben gezien:
  - Aantal liedjes achter elkaar opgenomen (wel juiste opname apparaat kiezen)
  - Traks gesplits (gaat vrij snel)
  - Tracks opgeslagen (Cap0001 -> LatinDance)
  Titel CD, auteur informatie ingevoerd
  - LatinDance geladen, duidelijk overzicht van tracks verdeling
  - Track nummer 6 geselecteerd
  - Track 6 als WAV opgeslagen
  Hier ben ik gestopt.

  Kijkende naar wat er gebeurt is dat de opname als 1 geheel wordt gezien. Tracks worden gesplits maar de informatie wordt apart opgeslagen. Tracks kunnen apart in een .WAV worden gezet, maar is niet persé nodig. Het resultaat kan uiteindelijk direct gebrand worden.
  Hoe eventueel meerdere opnames zijn te combineren, dat heb ik nog niet uitgezocht. Dat is voor mij wel interessant omdat ik iets dergelijks nog wil gaan doen. Een kopie van een LP niet hetzelfde is als hier en daar een liedje van bijvoorbeeld een muziekcassette of LP plukken. Ik heb nu mijn twijfels of SoundEditor met dat laatste wel zo'n grote hulp is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.