Vraag & Antwoord

Anders (software)

Tools om te "ghosten" en te partitioneren

4 antwoorden
  • Ik heb oude versies van ghost (3, geloof ik) en Partition magic (5). De ghost kan vanaf flop niet "imagen" tussen verschillende harddisks. Bijvoorbeeld een partitie van disk1, part1 kopieren naar disk2 part1 als ghost-file. Is dit in een latere versie opgelost? Partn. Magic versie 5 raakt in de stress van een bestandje van de harddisk fabrikant dat op de HD zit (om de volleduge HD zichtbaar te maken terwijl de bios dit niet ziet). Wat is 't alternatief voor PM. Een tool om partities te verplaatsen , vergroten/verkleinen, verhuizen? Welke tool is geschikt om de drive letter toekenning te regelen? In fdisk en gdisk zie ik niet direct iets.
  • Met de nieuwer versies van Norton Ghost kan je wel vanaf diskette een ghost maken van (een partitie van) de ene schijf naar een image op de andere schijf. Met je andere probleem heb ik helaas geen ervaring.
  • De oudere versies kunnen vaak geen NTFS aan. Als je XP gebruikt, is dat waarschijnlijk je probleem. De nieuwere versies hebben hier geen problemen mee.
  • Drive Image en Partition Magic 8 lopen als een tierelier. Versie 5 is misschien ook wel een beetje aan de oude kant:-)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.