Vraag & Antwoord

Anders (software)

Back-up

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hoe kan ik het beste en makkelijkst een back-up maken?
  Of is een image maken het slimste en hoe kan ik dit het beste doen?

  Alvast bedankt!
  Erik
 • Het makkelijkste (en waarschijnlijk ook de duurste) is via een tapestreamer. Voordeel: grote hoeveelheden data kunnen gebackupped worden en door een programma in te stellen gaat het verder automatisch.
  Je kan ook back-uppen naar DVD-R(W) of CD-R(W) of ZIP of externe harddisk of USB stick of …
  Het ligt er dus ook aan hoeveel data en wat het mag kosten.
  Meestal geef ik het advies om eens te bedenken hoeveel iemand ervoor over heeft om data te behouden als er een crash is. Als dat erg belangrijk is, is men eerder geneigd om meer geld uit te geven en te kiezen voor een professionelere manier.

  Imagen kan ook bijv. met Ghost. Ook dan heb je een extern medium nodig om je image te bewaren. Mijn advies is om de backup buiten je systeem te bewaren (dus geen 2e schijf in je pc) en te werken met meerdere versien (dus meerdere DVD's , CD's of tapes.

  Suc6
 • [quote:6dcc83acac="Sellis"]Mijn advies is om de backup buiten je systeem te bewaren (dus geen 2e schijf in je pc)[/quote:6dcc83acac]Leg je even uit waarom, Sellis? Want op die manier doe ik het namelijk: image op tweede schijf en ik dacht dat ik dan veilig was (tenzij natuurlijk mijn huis afbrandt… - en dan ben ik weer gefopt want ik zet alles ook nog op CD, maar die zitten dan gewoon in mijn kast… :-? )
 • [quote:e822c5b103="Passer"][quote:e822c5b103="Sellis"]Mijn advies is om de backup buiten je systeem te bewaren (dus geen 2e schijf in je pc)[/quote:e822c5b103]Leg je even uit waarom, Sellis? Want op die manier doe ik het namelijk: image op tweede schijf en ik dacht dat ik dan veilig was (tenzij natuurlijk mijn huis afbrandt… - en dan ben ik weer gefopt want ik zet alles ook nog op CD, maar die zitten dan gewoon in mijn kast… :-? )[/quote:e822c5b103]

  Virus dat alles vernietigd ?
  Stukke voeding die alles wat eraan hangt opblaast ?
  Zelf maak ik ook een backup op CD-R en DVD-Ram, lijkt mij nog steeds het veiligste.

  Eddy :wink:
 • [quote:16aba96d5b="Eddy X"]Virus dat alles vernietigd ?
  Stukke voeding die alles wat eraan hangt opblaast ?
  Eddy :wink:[/quote:16aba96d5b]Ach ja, natuurlijk… :oops:
 • Zoals Sellis al aan geeft is Norton Ghost een perfect programmaatje om je files te backupen of eventueel je windows,
 • Vergeet je Drive Image, Senior? :wink:
 • [quote:8625513322="Passer"]Vergeet je Drive Image, Senior? :wink:[/quote:8625513322] Ja die bedoelde ik eigelijk , sorry ben er vandaag niet helemaal bij :wink:
 • [quote:71a1562e77="Eddy X"][quote:71a1562e77="Passer"][quote:71a1562e77="Sellis"]Mijn advies is om de backup buiten je systeem te bewaren (dus geen 2e schijf in je pc)[/quote:71a1562e77]Leg je even uit waarom, Sellis? Want op die manier doe ik het namelijk: image op tweede schijf en ik dacht dat ik dan veilig was (tenzij natuurlijk mijn huis afbrandt… - en dan ben ik weer gefopt want ik zet alles ook nog op CD, maar die zitten dan gewoon in mijn kast… :-? )[/quote:71a1562e77]

  Virus dat alles vernietigd ?
  Stukke voeding die alles wat eraan hangt opblaast ?
  Zelf maak ik ook een backup op CD-R en DVD-Ram, lijkt mij nog steeds het veiligste.

  Eddy :wink:[/quote:71a1562e77]

  Daar hoef ik dus niets meer aan toe te voegen :wink:

  Zelf bewaar ik ook een backup buitenshuis. Deze wordt eens in de maand gewisseld. De 2 back-ups per week bewaar ik wel gewoon thuis (op tape).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.