Vraag & Antwoord

Anders (software)

Game kopiëren met clone cd

Anoniem
Count Uilesnor
12 antwoorden
 • Ik wil graag voor mezelf een Sim City4 kopiëren. Ik ben ik bezit van het origineel en dit is dus volkomen legaal. Wanneer ik dit doe via clone cd kies ik voor de optie een image te schrijven naar de HD. En vervogens voor protected pc game. Wanneer clone cd aan de slag gaat schrijft hij eerst uiterst traag, enkele honderden bytes per seconde. Vervolgens gaat het met een normaal tempo. Van de image brand ik hem dan op een cdr, hierbij kies ik weer voor de optie protected pc game.

  Wanneer ik de cdr gebruik om het spel op te starten werkt het niet, er verschijnt en foutmelding dat de cd zich neit in het station bevind.
  Ik heb ook al eens geprobeerd om het spel niet via de originele cd te installeren maar via de cdr. De installatie verloopt dan prima maar bij het opstarten doet zich hetzelfde probleem voor.

  Ik vermoed dat de kopieerbeveiliging me parten speelt. Hoe kan ik dit oplossen? bij Voorbaat dank!

  Bird,

  (ik heb de zoekfunctie gebruikt om te kijken of er al een topic in deze trend bestond. Ik heb niets gevonden, bestaat deze of staat de topic in het verkeerde sub-forum wel mijn excuses hiervoor)
 • Het spel controleert of de originele cd in het station zit. Het 'ziet' echter dat de cd gebrand is, vandaar de melding. Dit is op te lossen door het opstartbestand van het spel te vervangen door een exemplaar dat zo vriendelijk is dit niet te controleren. Je hebt dus een 'fixed exe' nodig. Hoewel je in het bezit bent van het origineel en het spelen met backup dus inderdaad legaal is, ben ik bang dat het niet gewaardeerd wordt als ik je naar een site verwijs die je aan een dergelijk bestand helpt.
  Even zelf op zoek gaan dus.
 • nee ik denk dat zijn brander?cdrom speler GEEN clone cd ondersteund.
  graag merk brander cdrom dvd .
 • Sommige CD's bevatten nogal vervelende beveiligingen die niet zomaar door CloneCD worden meegenomen.

  Het Freeware programmaatje Copy Protection Detection achterhaalt welke beveiligingen gevonden zijn op de CD en geeft aan hoe je CloneCD dan moet instellen om deze CD te copieeren.

  Zie: http://www.gameburnworld.com/dl/protections/dl_copyprotectiondetectionv0.6.htm

  Suc6!
 • [quote:8b7b77824c="Birdmans"]
  Wanneer ik de cdr gebruik om het spel op te starten werkt het niet, er verschijnt en foutmelding dat de cd zich neit in het station bevind.[/quote:8b7b77824c]

  Het starten van het spel met de cd-r i.p.v met de originele cd lukt niet, dat heeft niets met overbranden te maken. Je moet gewoon de exe vervangen waarmee je het spel opstart. Als je een full install gedaan hebt, heb je dan uberhaupt geen cd meer nodig om het spel te starten.
 • Bij full installs heb je ook vaak de originele cd-rom nodig, die wordt dan gewoon als kopieerbeveiliging gebruikt.

  Misschien een idee om het spel als iso op je harddisk te zetten en dan middels een programma als deamontools/alcohol/isobuster/cdr-win/etc. een virtuele cd-romdrive te maken?
 • [quote:81241069a4="Count Uilesnor"]Als je een full install gedaan hebt, heb je dan uberhaupt geen cd meer nodig om het spel te starten.[/quote:81241069a4]
  Alle spellen installeer ik altijd "full", maar ze willen bijna altijd toch de spel-cd.
 • [quote:ef11e916ab="plextor"]nee ik denk dat zijn brander?cdrom speler GEEN clone cd ondersteund.
  graag merk brander cdrom dvd .[/quote:ef11e916ab]

  Bedankt voor jullie reacties

  Ik heb een lite-on brander, 48/48/12 "smart burn" :wink:


  De kopieerbeveiliging op de originele cd is Safedisk v2.8, daar ben ik met clonyxxl achter gekomen maar ik weet niet hoe ik die gevens meot vertalen naar settings in clone cd.
 • [quote:7a85cd5aff="roeske"][quote:7a85cd5aff="Count Uilesnor"]Als je een full install gedaan hebt, heb je dan uberhaupt geen cd meer nodig om het spel te starten.[/quote:7a85cd5aff]
  Alle spellen installeer ik altijd "full", maar ze willen bijna altijd toch de spel-cd.[/quote:7a85cd5aff]

  Ik was misschien wat onduidelijk. Ik bedoel: als je een 'fixed exe' gebruikt heb je geen cd meer nodig na een full install. Je gebruikt de crack immers juist om te zorgen dat er niet gecontroleerd wordt of de juiste cd in het station zit.
  Om deze reden gebruikte ik bijvoorbeeld aanvankelijk voor UT2003 ook een crack. Ik heb het origineel wel, maar dan hoefde ik niet de cd in de cd-speler te doen en kon ik gewoon altijd direct spelen.

  [b:7a85cd5aff]@Birdmans[/b:7a85cd5aff]
  Als je het spel gewoon installeert en vervolgens een fixed exe gebruikt, heb je die gekopieerde cd helemaal niet nodig en kun je het spel altijd spelen. Ik begrijp niet waarom je nog bezig bent met dat kopieren.
  :-? :roll:
 • [quote:b89fd3cec5="Count Uilesnor"]

  [b:b89fd3cec5]@Birdmans[/b:b89fd3cec5]
  Als je het spel gewoon installeert en vervolgens een fixed exe gebruikt, heb je die gekopieerde cd helemaal niet nodig en kun je het spel altijd spelen. Ik begrijp niet waarom je nog bezig bent met dat kopieren.
  :-? :roll:[/quote:b89fd3cec5]

  Ik heb een grote illegale handel erachter zitten. Hè, nu heb ik mezelf verraden :roll:. Het is me inmiddels gelukt met een crack ik hoef het spel nu dus ook niet meer te kopieren. Het zoeken naar een crack duurde alleen een poosje.

  Ik dacht alleen altijd dat clone cd een excacte kopie van het origineel kon maken maar dat blijkt dus niet zo te zijn.
 • welke clonecd heb je?
 • Clone cd 4.1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.