Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook '97, 2000 op thuisnetwerk; Backup

Kees Schelling
11 antwoorden
 • Ben intussen nog wat aan het puzzelen geweest met Outlook, maar zit toch nog met een paar vragen:

  1. In Outlook Express kun je de lokatie waar de E-mail wordt opgeslagen wijzigen. Dat kan zelfs een netwerkschijf zijn, maar dan moet dat in het register van Windows worden gewijzigd.

  Vraag: Is dat bij Outlook ('97, 2000) ook mogelijk (zowel lokaties op het zelfde systeem als op netwerkschijven) en zoja. hoe?

  2. Omdat de lokatie van Outlook Express bestanden zo duidelijk is (dan wel gemaakt kan worden - zie 1.) is het maken van een back-up ook heel makkelijk. Gewoon de directory met E-mailbestanden kopiëren.

  Vraag: Hoe maak ik veilige back-ups van Outlook bestanden? Gaat het daarbij alleen om het *.pst bestand of gaat het om meer bestanden?

  3. Wij gebruiken nu Outlook Express over ons (thuis)netwerk. Weliswaar is het daarbij verstandig om slechts één computer tegelijk naar de centraal op de fileserver geplaatste Outlook Expressbestanden te late kijken, maar voor ons voldoet deze oplossing prima. Zelfs OE 5 en OE 6 kunnen daarbij door elkaar gebruikt worden.

  Vraag: Kan Outlook over een netwerk gebruikt worden? Ik bedoel: kun je vanaf verschillende computers in een netwerk dezelfde Outlook bestanden (agenda, contacts) raadplegen. Al dan niet tegelijkertijd?
  Is het inderdaad zo (zoals ik uit de vorige reactie begreep) dat Outlook '97 en Outlook 2000 NIET met dezelfde gegevensbestanden (agenda, contacts) overweg kunnen?

  Vraag: Als dat laatste inderdaad niet kan, is het dan mogelijk om:
  - óf Outlook 2000 naast Outlook '97 te installeren
  - óf in Office '97 alleen Outlook '97 te vervangen door Outlook 2000 en Word, Excel etc. verder ongemoeid te laten?

  4. Voorzover ik kan nagaan kunnen de veldnamen van Outlook niet worden veranderd.

  Vraag: Klopt dat? En zonee, hoe kan ik dan tóch die veldnamen wijzigen (en toevoegen dan wel verwijderen)?
  Overigens liep ik toevallig gisteren tegen het freewareprogramma "Resource hacker" aan (ca. 550 kB, reshack.zip op www.users.on.net/johnson
  esourcehacker/). Zou dat eventueel hiervoor een oplossing kunnen zijn?

  Alvast bedankt voor reacties, Kees
 • Als je het goed wilt aanpakken moet je Exchange Server van Microsoft installeren.
 • "Exchange server" zegt mee even niets, maar het klinkt heel mooi.
  Waar zou ik daar wat meer over te weten kunnen komen?
  Staat dat programma gewoon op de Windows CD? Zoniet, hoe kan ik daar aankomen?

  Groeten,
  Kees
 • [quote:f53e9a0e81="Kees Schelling"]"Exchange server" zegt mee even niets, maar het klinkt heel mooi.
  Waar zou ik daar wat meer over te weten kunnen komen?
  Staat dat programma gewoon op de Windows CD? Zoniet, hoe kan ik daar aankomen?

  Groeten,
  Kees[/quote:f53e9a0e81][b:f53e9a0e81]Exchange Server[/b:f53e9a0e81] is DE mailserver van Microsoft die eigenlijk bedoeld is voor samenwerking met Outlook, ook andere mailclients werken ermee maar de extra functies van Exchange werken alleen met Outlook (agenda en dergelijke).
  Hoe je aan Exchange komt?! Kopen, en het is duur dus geen goede keus voor particulieren.
 • Ja, daar was ik dus al bang voor….

  Blijft dus over de vraag hoe je nou toch backups kunt maken van Outlook en hoe je Outlook op je desktop bijvoorbeeld kunt synchroniseren met je laptop. Met name als op de ene machine Office '97 is geïnstalleerd en op de andere Office 2000 - om maar eens wat te noemen.

  Of had Bill daar misschien nog niet zo goed over nagedacht?

  Omdat mijn Psion agenda total loss is moet ik nu uitkijken naar een andere PDA. Het Simbian (EPOC) besturingssysteem is me vanwege de gebrekkige compatibiliteit zeer slecht bevallen en ik ben dus nu op zoek naar een platform dat wél werkt. Dat is m.i. helaas dus wél Windows. En volgens mij kom ik dan wegens de noodzaak van synchronisatie van agenda, adressen, etc. tussen onder meer mijn desktop, laptop en PDA vrijwel onvermijdelijk uit bij Outlook.
  Ik durf geen experimenten meer aan buiten de Windows en Office omgeving. Het is nou eenmaal voorlopig de "mainstream" en daarom de beste garantie voor compatibiliteit en continuïteit. Hoe vervelend ik het ook vind om die Gates nog verder te spekken.

  -Kees
 • 1)
  Ja, dat kan, hoewel ik geen ervaring heb met het plaatsen van een pst-file op een network. Outlook afsluiten, pst-file verplaatsen en outlook opnieuw opstarten. Outlook kan nu de pst-file niet vinden en biedt je de mogelijkheid om deze opnieuw te specificeren.
  2)
  Geldt voor Outlook ook. Bijna alle data staat in de PST-file. Als je een persoonlijk adresboek gebruikt, moet je ook de PAB-file(s) backuppen en eventuele rules staan in een file met de extensie RWZ. PAB files kunnen op het netwerk staan, met RWZ-files heb ik geen ervaring.
  3)
  Geen ervaring met pst-files op netwerk. Bij mijn weten geldt dezelfde beperking (slechts een gebruiker tegelijk).
  Geen ervaring met compatibiliteit. In een andere vraag in dit forum werd ergens een probleem gemeld bij de combinatie Office2000/Word2002. Dus voorzichtigheid lijkt me geboden.
  4)
  Je kunt bij mijn weten veldnamen toevoegen. Deze nieuwe veldnamen kun je verwijderen. Of [i:b739f9d191]resourcehacker[/i:b739f9d191] een oplossing is voor hernoemen weet ik niet.
 • Bedankt, Wim, voor je uitgebreide antwoord.
  Daar kan ik wel wat mee.

  Ik heb inmiddels een eerste schuchtere poging ondernomen om de *.pst file uit Outlook 2000 te exporteren en vervolgens te importeren in Outlook '97 op een andere machine.
  Op zich werkte dat wel - de file werd inderdaad ingelezen in O'97 - maar vervolgens was een schermweergave van de verschillende records niet mogelijk omdat de/alle veldnamen niet gelezen konden worden. Zo leek het tenminste. Overigens heb ik dit vooralsnog alleen met contacts gedaan.
  Nog maar even verder tobben dus….

  Ben toch nog benieuwd of je Outlook 2000 naast Office '97 kunt installeren of, omgekeerd, Outlook '97 naast Office 2000. In dat geval kan ik op alle machines dezelfde versie van Outlook gebruiken. De oudere systemen bij ons zijn namelijk wat te licht voor een volledige installatie van Office 2000, maar misschien lukt het nog net wel meet alleen Outlook 2000.

  Groeten,
  Kees
 • Je kunt geen twee versies van Outlook naast elkaar installeren. De installer van Outlook cq Office zal altijd die oudere Outlook verwijderen.

  groetjes Edmond
 • Bedankt Edmond,

  Is het dan misschien wél mogelijk om in een Office '97 installatie alleen Outlook '97 te upgraden naar Outlook 2000 en de rest (Word '97, Excel '97, etc.) ongemoeid te laten?

  -Kees
 • Ja dat kan officieel wel. Ik ben er geen voorstander van, maar het kan wel. Start de Office setup en kies voor de Geavanceerde opties. Deselecteer alle programmas behalve Outlook. Vervolg dan de installatie.

  Maar nogmaals, liever niet.

  groetjes Edmond
 • Microsoft raadt het zelf af:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q218861

  Wat het delen van Outlook betreft:
  http://www.slipstick.com/outlook/share.htm

  Op die site vind je al je antwoorden op vragen m.b.t. Outlook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.