Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

restoren (definitief) verwijderde items in Outlook Express

None
7 antwoorden
 • Per ongeluk heb ik een berichtenmap in Outlook Express (6) verwijderd; definitief naar het zich laat aanzien, want in de map verwijderde items is ook niets meer terug te vinden.
  Is er nog een mogelijkheid deze mails te restoren?? Ik heb al zitten rommelen met het DBX bestand (dat nog wel aanwezig is) maar ik heb nog niet gevonden hoe ik dit kan openen cq weer importeren in Outlook Express (ik loop vast op de melding dat de bestanden in gebruik zijn cq dat het geen geldig archiefbestand is)

  HELP
 • a. in outlook gaan kijken waar je ergens je bestanden opslaat (waar staat dat ook weer? 'k gebruik al een tijd outlook niet meer)

  b. dan met een progje vb. Drive Rescue (http://63.141.194.5
  escue/ of http://home.quicknet.nl/qn/prive/cygho/Downloads/progs
  escue19d.zip) of een ander file-recovery program de zaak terughalen.

  (en ondertussen je compu zo weinig mogelijk gebruiken om je gewiste bestand niet te overschrijven. Dus best ook recoveren vanaf een diskette.)

 • Outlook Express bewaart archieven als DBX bestand, die heb ik al gevonden, maar ik kan ze met geen mogelijkheid openen.
  Het rescue programmaatje heb ik geprobeerd, maar die vindt helemaal niks en geeft bij alles wat ik probeer de melding "sorry - not implemented yet".
  Het programma is trouwens ook geen freeware meer, kan het daaraan liggen dat ik die melding krijg??
 • OE bewaart emails in DBX bestanden (daar was je al achter). Op het moment dat je OE start, worden die gelocked en kun je ze niet gebruiken om te importeren (heeft ook weinig zin want ze zijn al open).
  Outlook (niet OE dus) kent aparte archieven waarin oudere emails op een gegeven moment worden opgeslagen. Ik weet niet of OE deze functie ook heeft.

  Programma's om verwijderde files te restoren hebben ook geen zin tenzij je de berichtenmap hebt leeggegooid door het DBX bestand te verwijderen. Anders is alleen de inhoud veranderd en daar reageert een programma als drive-rescue niet op.

  Bij mijn weten is permanent verwijderen van emails in OE (Outlook overigens ook) ook echt permanent.
 • quote: "OE bewaart emails in DBX bestanden (daar was je al achter). Op het moment dat je OE start, worden die gelocked en kun je ze niet gebruiken om te importeren (heeft ook weinig zin want ze zijn al open).
  Outlook (niet OE dus) kent aparte archieven waarin oudere emails op een gegeven moment worden opgeslagen. Ik weet niet of OE deze functie ook heeft. "

  nee OE kent dat niet (ik gebruik Outlook op mijn werk en Outlook Express thuis); Outlook maakt archief aan in een PST bestand.

  Zou het een optie zijn om het betreffende DBX bestand te kopiëren naar een andere locatie, te hernoemen en daarna te importeren in OE? Dit om de genoemde lock bij het openen van OE te omzeilen…

  ik ga dat nog even proberen… niet om 't een of ander, maar ik heb mails van mijn onlangs overleden vader gewist, vandaar (het belang zal bij deze duidelijk zijn)
 • [quote:5735fa1f61="mirette206"]………….
  Zou het een optie zijn om het betreffende DBX bestand te kopiëren naar een andere locatie, te hernoemen en daarna te importeren in OE? Dit om de genoemde lock bij het openen van OE te omzeilen…

  ik ga dat nog even proberen… niet om 't een of ander, maar ik heb mails van mijn onlangs overleden vader gewist, vandaar (het belang zal bij deze duidelijk zijn)[/quote:5735fa1f61]
  1. Nee, een los dbx-bestand kun je niet zondermeer importeren (zie punt 2). Heeft ook geen zin, want het is zodanig gekenmerkt, dat de tekst die er nog verborgen in staat niet meer in OE tevoorschijn komt.

  2. Zondermeer importeren kan dus niet, wel via een kleine omweg door betreffend bestand te kopieëren, elders te plaatsen en hernoemen in b.v. tijdelijk.dbx. Outlook Express openen, en daar nieuwe map aanmaken met de naam "tijdelijk". [b:5735fa1f61]Even in die map gaan staan[/b:5735fa1f61], en OE afsluiten.
  Vervolgens het bestand tijdelijk.dbx in de oorspronkelijke archieflokatie plakken (over de zojuist gecreëerde tijdelijk.dbx heen dus). Maar dan nog zit je met die in punt 1 genoemde kenmerken.

  3. Je kunt zo'n dbx-bestand wel terdege openen in b.v. Wordpad. Je moet dan wel eerst Outlook Express afsluiten. Zolang je in Outlook Express de mappen niet hebt gecomprimeerd, zitten in al die dbx-bestanden nog een heleboel resten (tussen veel onleesbare code) van de originele berichten die je hebt verwijderd. Pas na het Mappen Comprimeren ben je die kwijt.

  4. Wat er dan nog met veel trucs is terug te halen, valt in de categorie van data redden na formateren.

  Jan de Boer
 • Het is idd zò dat je alleen maar gewiste bestanden met Drive rescue (en aanverwante) kunt terug ophalen en dus geen gewijzigde bestanden.

  Ik heb Drive Rescue nog in freewareversie. Als je 't wil, stuur me in een privébericht je mailadres en ik stuur het je op.
  (die foutmelding zegt me trouwens niets…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.