Vraag & Antwoord

Anders (software)

Slecht geluid

Anoniem
DeX
4 antwoorden
 • Sinds ik mijn huidige PC heb (ruim een jaar) speel ik daar diverse spellen op waaronder Comanche 4 en Battlefield 1942. Na het experimenteren met de instellingen van de BIOS (Graphics Aperture Size = mapped memory) is het geluid van C4 slecht/instabiel geworden/ gebleven (denk ik) het trilt, slaat over, blijft “hangen”.

  Opnieuw installeren heeft geen of maar kortstondig resultaat voordat het geluid weer instabiel wordt. Ook de driver van de geluidskaart opnieuw geïnstalleerd evenals de nieuwste grafische driver; echter zonder gevolg.

  Wat kan er aan de hand zijn. De overige “geluidstoepassingen” werken goed de CD/DVD-speler lijkt naar behoren te werken. Wat mij intrigeert is de plotselinge verandering; C4 heeft altijd als een zonnetje gedraaid. De beeldopbouw is - voorzover ik ervaar - onveranderd/goed.

  Mijn PC draait op Windows XP HE met Asus P4B533 moederbord en Pentium 4 2,26Ghz, heeft een NVidia Geforce Ti 4400 (Leadteck) grafische kaart en een Terratec DMX 1024 XFire geluidskaart (driver niet WHQL gecertificeerd) – van alles de meest up-to-date versie.
 • Bios eens resetten en opnieuw instellen?
 • Ik heb de BIOS recent naar de laatste versie "geflasht" (misschien nog een keer doen).

  Wat bedoel je met resetten van de BIOS?

  tnx
 • Load Uptimized Defaults in Bios misschien? Zit volgens mij onder F10 in het hoofdscherm van je Bios. Anders kun je ook nog je geluidskaart opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.