Vraag & Antwoord

Anders (software)

Samenvoegen

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Sinds maart dit jaar heb ik een nieuwe computer met Windows 2000 en Office 2000. In Word is het mogelijk een standaardbrief samen te voegen met variabele gegevens en ook om die rechtstreeks van daar uit via e-mail te verzenden. Het is nl. mogelijk te kiezen tussen electronisch en printen. Als ik een aantal brieven via e-mail wil versturen komt er een venster met de waarschuwing, dat een programma automatisch e-mail adressen wil gebruiken en de vraag of ik daarin toestem. Die toestemming moet ik voor iedere brief geven en wel twee maal. Zolang dat een klein aantal is is er niets aan de hand, maar vorig jaar had ik een verzending van 300 brieven en ik heb weinig zin om als dat weer zou moeten 300 maal dat venster weg te moeten klikken. Er is een mogelijkheid toestemming te geven voor 10 minuten achter elkaar, maar ook dan moet ik voor elke brief klikken, zij het dat het dan maar één maal is. In mijn vorige systeem werd alles achter elkaar in één keer in Postvak uit gezet. Ik heb gezocht naar de mogelijkheid die waarschuwing uit te schakelen in Windows, Word en Outlook, maar ik heb die optie niet gevonden. Ik zou dankbaar zijn als iemand mij kon duidelijk maken hoe dat wel kan.
 • http://dbforums.com/arch/110/2003/10/943640
 • [quote:cf70470ddc="Ben Jonson"]http://dbforums.com/arch/110/2003/10/943640[/quote:cf70470ddc]
  Graag wil ik Ben Jonson bedanken voor de prompte reactie. Ik ga maar getroost aan het klikken, want het is toch wel een nuttige waarschuwing. Dat wil ik dus maar niet uitschakelen met dat programma. Wel ongelukkig, dat je niet voor de hele run tegelijk toestemming kan geven. Dat grote aantal brieven komt bij mij maar één keer per jaar voor, dus ik moet er maar iets extra tijd voor nemen. Nogmaals bedankt.
  R. Buter, Den Haag.
 • Als het goed is kan dit ook al in Office 2000: samenvoegen naar HTML-mail zorgt er voor dat je geen beveiligingswaarschuwingen krijgt. Check 't even op deze site:

  http://www.slipstick.com/outlook/index.htm

  En vermaak je; in de vele links zit soms erg nuttige informatie.

  Suc6
 • Vandaag heb ik zowel Windows 2000 en Office 2000 geupdated met alle noodzakelijk geachte patches via de update-mogelijkheid van Microsoft zelf, dus met scannen van mijn systeem, maar helaas heeft dit geen verbetering gebracht…
 • Ik zou niet vertrouwen op die scanfunctie, maar echt even manual zoeken naar alle updates. HTML-merge werkt in XP in ieder geval wel. Maar nog een ander idee: stel nu dat je al je contacten in Outlook eerst exporteert naar een file (Excel, CSV, whatever), en vervolgens een mailmerge doet in Word, naar E-mail, maar met dat Excelfile als bron (en dus niet de Outlook contacts): krijg je dan die (ellendige) waarschuwing ook? (Ik hoop 't niet).

  Suc6:-)
 • De adressen staan inderdaad in een Excel-file en komen niet uit mijn Outlook adressenboek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.