Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook-vragen

Anoniem
roeske
4 antwoorden
 • Nieuwe computer gekocht. Outlook geinstalleerd (niet Outlook-expres). Vorige computer werkte ik met Outlook-Express.

  Vraag 1:
  Wat is de reden dat ik in het Outlook adressenboek (contactpersonen) niets kan importeren/exporteren? Deze mogelijkheden zijn in het menu bestand lichtgrijs en dus niet te activeren.

  Vraag 2:
  Waar slaat Outlook de ontvangen/verstuurde berichten op? In Outlook-Express kon ik aangeven op welke locatie de berichten opgeslagen moeten worden. In Outlook kom ik deze optie nergens tegen.
 • Antwoord op vraag 2:
  Als je gaat kijken bij het inderdeel Post in het configuratiescherm, zijn als het goed is Perssonlijke mappen geinstalleerd. Als je hierop dubbelklikt, zie je waar alles opgeslagen wordt.

  In Outlook wordt alles opgeslagen in een .pst-bestand. Als je dit bestand op een andere lokatie wil hebben, zul je dit bestand moeten verplaatsen (Outlook eerst afsluiten) naar de gewenste lokatie. In het onderdeel Post (configuratiescherm) de Persoonlijke mappen verwijderen en opnieuw toevoegen. Er wordt nu gevraagd om een .pst-bestand te selecteren. Kies hier voor het zojuist verplaatste bestand.
 • Bij Post in het configuratiescherm staan alleen 3 email-accounts….
 • Antwoord op vraag 1 weet ik niet.

  Vraag 2:
  Start Outlook, Ga in de folder lijst naar de hoofdfolder (zal wel Outlook vandaag iod heten), klik rechts, klik eigenschappen persoonlijke folder, klik geavanceerd.
  Daar staat het path naar outlook.pst

  Als je de locatie wilt wijzigen, moet je outlook sluiten, de betreffende file verplaatsen (dus niet kopieren) en outlook opstarten. Outlook geeft een foutmelding en vraagt om de locatie van outlook.pst. Klik op de nieuwe locatie en in het vervolg staat de post daar.

  In de file outlook.pst (mag trouwens ook een andere naam zijn) zit alles wat onder de persoonlijke folder outlook vandaag hangt: kalender, kontakten, mail in en out enz)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.