Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

opera (internet browser)

Anoniem
None
17 antwoorden
 • ik heb net opera (een internet browser) op mijn pc gezet en ben internet explorer gewend maar als ik met opera www.ikku.nl/pascal open en andere profiel site's dan ziet het er heelemaal verkeerd uit zijn dat scripts die gewoon niet met opera te openen zijn of kan je er wat aan doen? :roll:
 • ik zou het jammer vinden als je er niets aan kan doen wand ik vind opera veel mooier dan internet explorer en het is ook een stuk sneller en je hebt meer en makkelijkere opties
 • Ja, hier heb je met het fenomeen te maken dat de ontwerper van de site alleen maar aan de Inernet Explorer surfers denkt. Op IE wordt die wel goed weergeven, maar bij Opera is die idd heel wat minder. Daar is niks aan te doen (misschien webmaster ff eenmailtje sturen)
 • zijn dr veel van zulke fouten dat ik op een geven moment dagelijks van zulke dingen tegenkom of zijn d'r maar wijnig uitzonderingen die er geen rekening mee houden
 • Zijn heel veel fouten, vooral van JavaScript.
  maar je hebt wel de nieuwste versie?
 • Het is typisch weer zo'n voorbeeld van IE only. :cry:
  In opera en mozilla werkt ie gewoon niet. Nabigatie totaal verkeerd (met een javascript navigeren is sowieso af te raden )

  Het is gewoon vervuiling van het internet.

  :cry:
 • Krijg je als webdesigners het nog steeds vertikken om met de standaarden te werken.
  erg
  ze zouden een boete moeten krijgen :lol:
 • triest zeg ik heb tot nu toe alleen maar probleemen met www.ikku.nl/gebruikersnaam site's maar java script's daar krijg je geen problemen mee hoor (denk ik) als je opera installeerd word de nieuwste java machine erbij geinstalleerd dus volgensmij geen probleem maar die ie ben ik echt beu
 • Let op! Hoewel ze dezelfde naam hebben is javascript niet zomaar java voor het web. Javascript is een scripttaal speciaal bedoeld voor kleine taken op een website, hoewel javascript best wel ver ontwikkeld is heb er veel minder aan de Java zelf. Java voor het web bestaan ook: de JavaAplets deze hebben inderdaad een JVM (Java Virtual Machine) nodig om te kunnen draaien. De Java Run Time Envoirment zet de java code in class om naar machine-code. Javascript echter wordt geïnterpreteerd door de browser en hier ligt het probleem zoals al aangegeven. Een JavaAplet behoort ik elke browser te werken omdat de Java Virtual Machine of door Sun of door Microsoft (of voor andere OS's soms door een andere partij) geschreven aan de hand van de strikte eisen van Sun
 • klopt martijnvanegdom,

  Maar ik bedoelde het echte javascript. Er zijn van die webdisigners die van die navigatie blakjes met javascript maken (of een of ander DHTML gedoe) Als je browser het dan net ff anders bergrijpt, is de hele navigatie weg. En dat is klote (vooral als je linux hebt en geen Internet Explorer kunt downloaden, omdat IE voor linux simpelweg niet bestaat :evil: )
 • ok ik snap het van het java script wel lullig als je linux op je pc hebt staan (ik ben niet zo'n computer pro. dus ik heb daar niet zoveel verstand van)
 • Ik maak tegenwoordig standaard gebruik van Mozilla Firebird en ik kom eerlijk gezegd maar heel weinig sites tegen die niet goed werken. Niet dat ze niet bestaan, maar ik kan echt niet zeggen dat het de browser in de praktijk onbruikbaar maakt. Misschien hangt het er ook vanaf wat voor type websites je bezoekt, best mogelijk dat de IE-only ontwerpen harder hebben toegeslagen bij sommige algemene-informatie-sites dan bij de tech-georienteerde sites die ik meestal bezoek. Ik denk dat dat voor Opera niet anders zal zijn, hoewel ik Opera zelf alleen maar gebruik om mijn eigen site te checken.

  Het enige echt lastige probleem zijn verkeerd geconfigureerde servers, die een verkeerde MIME-type meesturen met hun files. Firebird houdt zich daarbij strict aan de standaarden, en dat levert nog wel eens problemen op met het downloaden van rar-files of filmpjes. Het is op te lossen met een extensie, maar dat is natuurlijk symptoombestrijding; de echte oplossing zou toch van webmasters moeten komen. Maarja… Opera heeft volgens mij geen last van dit probleem, omdat deze het (verkeerde, maar wel practische) voorbeeld van IE volgt, die zelf zijn MIME types definiëert.

  Als voor mij belangrijke sites niet goed werken in Firebird stuur ik altijd een mailtje naar de betreffende webmaster, waarin ik uitleg dat die IE-only technieken in 95% van de gevallen helemaal niet nodig zijn. Als [i:9731127151]iedereen[/i:9731127151] die problemen ondervindt met Opera of Mozilla of andere browsers dat nu eens zou doen zou het web er meteen een stuk beter gaan uitzien. Vooral commerciële bedrijven kijken toch alleen naar hun portomonnee; als ze klanten dreigen te verliezen worden ze vroeg of laat wel wakker. Of niet, maar dan is het jammer voor ze. Ik wil best een keertje IE opstarten om zo'n site te bezoeken, maar als het structureel blijft dan zien ze mij er niet meer terug.
 • Ik stuur de webmasters (als ik tijd heb) ook een mailtje als ze zo'n IE only site hebben gemaakt. Maar idd ik kom ook steeds minder vaak dat soort website tegen.

  Ik gebruik trouwens ook Mozilla Firebird (heb er een hekel aan IE op te starten :D)
 • zijn er eigenlijk veel mensen die geen ie gebruiken ik kan het gewoon niet meer aanzien hoe lelijk ie wel niet is
 • Ik dus, alleen als het dus echt nodig is.

  En om te controleren of mn website er nog een btje uitziet in IE. :-? helaas
 • Ik gebruik alleen IE als de pagina normaal te bekijken is… verder gebruik ik Opera 6.22 (ik heb iets tegen de mailclient van 7)
 • [quote:ab8140bf3f="pascal7"]zijn er eigenlijk veel mensen die geen ie gebruiken ik kan het gewoon niet meer aanzien hoe lelijk ie wel niet is[/quote:ab8140bf3f]
  Wie? IE? Ja, die is lelijk, inderdaad. Die paar keer dat ik wel IE [i:ab8140bf3f]moet[/i:ab8140bf3f] gebruiken (voor Windows Update, bijvoorbeeld) valt het me altijd weer op wat een waardeloze browser dat eigenlijk is. Maar dat komt ook omdat ik tegenwoordig zo gewend ben om pagina's in nieuwe tabs te openen en te bladeren met mouse gestures dat surfen in IE sowieso een stuk minder prettig is. En dan heb ik, in tegenstelling tot 9 van de 10 IE gebruikers, ook nog een goede pop-up blocker (etc.) geïnstalleerd - kun je nagaan! Om maar niet te spreken van alle ellende die IE over webdesigners uitstrooit… het is voor webdesigners echt de Netscape 4 van deze eeuw. :evil:  Mocht je trouwens toch per ongeluk Firebird of Mozilla of Opera bedoeld hebben in jouw reactie: al deze browsers kun je naar eigen inzicht configureren en er zijn talloze skins beschikbaar om ze mooier te maken. Er bestaan weliswaar ook alternatieve browsers die als het ware een 'skin' voor IE vormen, maar dan zit je nog altijd vast aan een rendering engine die zelfs eenvoudige zaken als een floating DIV of een semi-transparant PNG plaatje niet goed ondersteunt: leuk als je in de 90'er jaren wilt blijven hangen, maar jammer als je wilt meeprofiteren van recente innovaties op webgebied.

  [size=10:ab8140bf3f]En lastig als je geen verstand hebt van beveiliging waardoor je startpagina voor de zoveelste keer weer eens gekaapt wordt door een porn-dialer. :D[/size:ab8140bf3f]

  <
  ant>

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.